[]

Anksiyete, depresyon ve korona

Merhaba yaygın anksiyete bozukluğu ve majör depresyon tanım var bununla ilgili ilaç tedavisi görüyorum. Bir hafta önce de korona oldum. Süreci tek başıma geçirdim anksiyetemi tavan yaptırdı bu da. Dün gece de adetim 15 gün önce geldi, adet kanaması olduğunu ilk başta anlamadım ve idrarımda kan var diye Kendi kendimi yedim bitirdim. (Böbrek yetmezliğinden tutun da karaciger hasarına kadar her şeyi düşündüm)

Sanki hiç normale donemeyecek sevdiklerimi göremeyecek, çok daha büyük bir hastalığa yakalanıp hiç iyilesemeyecek gibi hissediyorum. Kiminiz için alt tarafi bir grip, bir virüs olabilir ama psikolojik rahatsızlığı olanlar için o kadar zormuş ki kimse yaşamasın.

Kendini böyle hissedip de toparlayan oldu mu, neler önerirsiniz?

 
yab'dan muzdarip eşim çok düzelmiş olmasa da eskiye nazaran daha iyi durumda.
bir sürü doktora gittik. bana saçma gelse de gönlü olsun diye hocalara da gittik ama bir işe yaramadı. son birkaç senedir gittiği doktor var. artık adamın terapisi mi verdiği ilaçlar mı iyi geliyor bilmiyorum. eskiye göre çok daha iyi durumda. tavsiye üzerine k.çekmece'de oturmamıza rağmen ta çekmeköy'e bile gittiğimiz oldu. şu anki doktoru esenyurt civarında.

konudan biraz saparak bir şey ekleyeceğim. ben kadınlarda çok daha fazla olur sanırdım bu sorunlar. hastanedeki hemşire bilgisayardan kayıtlara baktı ve erkek hastaların ciddi oranda daha fazla olduğunu söyledi.

son yazdığınıza katılıyorum bu arada. ilk başta ben de eşimi pek anlamazdım ama gerçekten başına gelmeyen bilmiyor bu dertleri.
  • lazpalle  (04.10.22 14:26:52) 
bende aynı şekilde sizin gibi sıkıntılar yaşıyorum. en ufacık bir titreşim en ufacık ağrı duygu durum olarak çeşitli senaryolar oluşmasına duygu olarak belli bir duyguda kalmamı sağlıyor.

ilaç tedavisinden çok psikoterapi ile altında yatan sorunları çözmeyi denedim bir sene kadar terapiye gittim. sonunda güzel sonuçlar aldım (ilaç kullanmadım.)

benim durumumda somatizasyon deniyordu.

bence mmpi testi yaptırıp sonucuna göre psikoterapi almayı deneyebilirsiniz.

sonuçta mmpi testinin çıktılarına göre bir tedavi uygulanıyor. psikolog kişi gerekli görürse psikyatra gözükmek daha mantıklı geliyor ikiside kordine olmalı.
  • alp9900  (04.10.22 14:27:32 ~ 14:28:17) 
aynı şeyleri yaşadım, anksiyete hastasıyım, tam olarak dediğin gibi tavan yapıyor, sürkeli senaryolar ve felaketleştirme senaryoları, tam dediğin gibi sevdiklerini görememek vs her türlü senaryoyu kuruyordum ve hatta inandım da bunlara, şükür ki terapi alıyordum, süreç boyunca kesmiştik ama bir noktada terapistime mesaj attım çok kötü olduğuma dair, daha önce çözdüğüm testlerden kişilik tipimle ve bu felaketleştirmeyi neden yaptığımla ilgili bir kaç şey yazdı gösterdi şak diye gördüm kendimi ve çok rahatladım. üzülme ciddi kronik bir rahatsızlığın yoksa atlatacaksın. benim mesela biraz uzun sürdü negatife dönmem o da çok yıpratmıştı 15 16 gün gibi. bunun kişilik tipinle alakalı olduğunu hatırlat kendine. sakin kalmaya çalış. felaketleştirme. bazen de şu düşünce işe yarıyor: ne olacaksa olsun hayat.. gibi. belki bir terapiste danışabilirsin bu çok rahatlatıyor.


  • sipsiyah  (04.10.22 16:03:56) 
Şahsi görüşüm psikiyatri ilaçları ile şifa bulan olacağını düşünmüyorum ve kanaatlerimde bu yöndedir fakat şekersiz ve glutensiz beslenmenin bu tür rahatsızlıklara iyi geldiğini gözlemledim.


  • beemaker  (04.10.22 16:10:18) 
ben sadece adet döneminizle ilgili yorum yapmaya geldim. 2. aşıdan ve covid geçirdikten sonra regl düzenim hem süre, hem yoğunluk, hem de ağrı sızı olarak saçma sapan bir hale geldi 1-2 ay kadar. sonra her zamanki düzenine döndü. covid sonrası regl diye aratırsanız pek çok bilgilendirme çıkacak zaten karşınıza. en azından bu konuda ekstra bir olumsuz ihtimal yaratmanıza gerek yok, stres olmamaya çalışın.


  • Phoebe  (04.10.22 16:36:16) 
Bir kaç tavsiyem daha var 1. Soğuk suyla duş 2. Balık yağı


  • beemaker  (04.10.22 20:08:36) 
bahsettiğiniz psikolojik rahatsızlıklardan ben de muzdaribim; gelgelelim COVID olduğumda bu dediklerinizi yaşamadım.
yakalandıktan sonra ilk düşüncem "iyi lan, bir hafta işe gitmeyip, kalıbı dinlendireceğiz!" oldu.
tabi ben tedavimde bir miktar ilerlemiştim; belki de onun etkisidir.
ek olarak, lütfen "ilaçlarların tedavi edeceğini sanmiyirum" diyen Sigmund Frued'lara kanıp, sakın ola ilaç tedavinizi bırakmayın, yarıda kesmeyin.
bizim memlekette herkes, herşeyi bildiğinden psikiyatri alanında yıllarca sürecek zorlu bir eğitim alma gereği görmüyor insanlar bu alanda yorum yaparken haliyle.
  • pangea  (04.10.22 20:26:17 ~ 20:30:53) 
Hepinize çok teşekkür ederim bunca güzel desteği okumak çok iyi geldi.

Doktorum aksi bir şey demedigi sürece tedavimde hiçbir değişiklik yapmam. Şanslıyım ki hem psikologum hem de psikiyatristim harika insanlar
  • Sakinolmamlazim  (04.10.22 20:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.