[]

Okulda psikotik ataklar geçiren bir öğretmenle ilgili

Sizce ne yapılması gerekir?

Kendisi başka bir öğretmenin ona kötülük yaptığına inanıyor. Kafayı takmış.
Öyle bir şey yok halbuki.

Sadece ilk dönem garip, saygısız ve tahrik edici davranışlarından ötürü kendisine diğer öğretmen mesafe koymuş ve resmi davranıyor. Kesinlikle konuşmuyor.

Fakat kendisi ders programının, tartıştığı öğretmence değiştirilmeye çalışıldığını düşünüyor. (Öyle bir durum yok)

Okulda bu öğretmenle olan (zihninde yaşadığı problemlerini) kötülük gördüğüne dair inancını tüm öğrencilere, öğretmenlere inandırıcı biçimde yayıyor.

Öğretmene ismini söyleyip, aniden suratına kapıyı kapatma,

güneş gözlüğünün altından tip tip bakma gibi tuhaf çocukça sitemli tepkiler veriyor.

(Öğretmenler odasında herkesin içinde kakam geldi diyen biri öyle düşünün yani)

3.sayfa haberlere konu olmadan önce nasıl bir önlem almak gerekir?

Küçük bir ilçedeyiz. Okul devlet okulu.

Kadına ailesi de bilinçsiz yardımcı olmuyor galiba.

Öğretmenler ve idare durumunun farkında fakat kimse bir şey yapmak istemiyor.

İdare edelim barışın derdindeler.

Fakat saplantı yaptığı öğretmen rahatsız. Kendi güvenliğinden haklı olarak endişe ediyor.

Ortada bir şiddete dönük durum da yokken okulunu değiştirse mi?

(Sınıfta öğrencilere kızıp silgiyi yere fırlatmış, kapıyı idareciye kızıp yüzüne çarpmış biri. İdare de maalesef ki pasif.)

Nasıl bir çözüm en doğrusu olur sizce?

Edit: Psikotik atak değil diyen dostlar psikoloji lisans mezunuyum. Nörolojik psikopatoloji üzerine de sinir bilim yüksek lisans seviyesi bir ders aldım. Hala doktora devam ediyor. Benim teşhisimi sorarsanız ben şizofreni durumu olmadığını anlatılandan tahmin ediyorum. Benim sadece “uzaktan” anlatılan hikayeye göre yorumum tipik bir yetişkin otizmi vakasıdır. Otizmde de yoğun stresli yaşantılarda zaman zaman psikoz atakları olur. Burada gerçek dışı bir saplantılı inanç durumu olduğu, hikayedeki taraf hocanın savunması ve diğer tüm meslektaşların ortak kanaatlerini duyduğum için açık. Herkes anormal bir durum olduğunda okul idaresi dahil mutabık kısacası. Yoksa siz haklısınız.

 
Okulu değiştirse iyi olur bence de


  • sonhakan  (01.10.22 22:49:30) 
Psikotik atak böyle bir şey değil kendi kafanıza göre teşhis koymayın. Adam belli ki takıntılı veya yanlış anlaşılma var herkesin tepkileri farklı olabilir. Bence diyalog kurularak çözülmeli.


  • beemaker  (01.10.22 22:54:11) 
cimer. türkiye'de resmi kurumlarda işleyen tek ciddi oluşum. cimer.


  • dirildimde geldim  (01.10.22 23:20:05) 
Bu tür birine ya da ailesine psikiyatra git derseniz daha cok dusmanlasir(lar).

Rehberlik servisi diyeceğim de onların sorumluluk alanına giriyor mu bilmiyorum. Hoş girse halizhazirda kurulu bir iletisim yoksa o taraftan gelen çabayı da böyle algılayabilir.

Eğer okulu degistirebiliyorsa en kolay çözüm bu gibi.

Milli eğitimin prosedürlerini bilmiyorum da genelde devlette silsile usulü işler böyle şeyler. Lafzen harekete gecmiyorlarsa da dilekçe verilecek. Onu işleme almayı yokuşa surerlerse de bu durumu belgelemeniz ya da gerekirse tanıklık edecek biri gerekir. Sonraki üst makam diyelim ilçe milli eğitimse oraya gidilecek.

Yalnız bu basvurunuzda amacınız ne olacak onu da belirlemeniz ve yazarken iyi oturtmaniz lazım.

Bir de doğrudan bir eylem olmadigi için bir suç isnat edilecek bir şey bulmak da zor olacaktır ilgilenecek yetkililer için. Siz de sonuçta aslında daha çok dusmanlasmis olarak aynı durumda kalabilirsiniz.

Yani bence ya gerilimi suç işlemeden kasten yukselteceksiniz (çünkü mevcut durumda o idare ediliyor) ve tekrar sorun olarak algılanmasını sağlayacak bu; ya da gideceksiniz.
  • encokbenisevinnolur  (01.10.22 23:29:27) 
Öncelikle bire bir konuşmayı deneyin baktınız olmuyor üst merciye haber verin onlar gerekeni yapar. Anlatımlarınızdan ortada suç oluşturacak bir durum olmadığı sadece kişinin davranışlarının garip olduğu anlaşılıyor bu illa psikoz olacağı anlamına gelmez ki psikotik atak değil zaten. Diyalog kurun belki çözülecek bir meseledir.


  • beemaker  (01.10.22 23:36:02) 
ilaç içmeden düzelmez


  • bir soru sorcam  (02.10.22 00:00:51) 
Kakalı öğretmen arkadaş psikozda değil muhtemelen ama noröal de değil. Fiziksel kanıtları yasal yoldan toplarken diğer yandan okul değiştirmeye baksın


  • herp  (02.10.22 02:39:03) 
Psikoatak boyle bir sey degil evet. Sizin yorumlariniz da objektif ve iyi niyetli degil.

Sizin bakis aciniza gore verecegimiz cevaplar da islevsel olmaz.
  • balpolen  (02.10.22 10:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.