[]

büyük jant almak ya da almamak

mevcutta aracımda 205 55 r16 lastikler ve uygun jantlar var. konforundan genel olarak memnunum ancak lastik değiştirmem lazım ve değiştirmişken acaba jantı da değiştirsem mi dedim. 18-19 inç gibi büyük bir jant taktırayım mı sizce, ne dersiniz? araç a3 sportback. öngöremediğim ne olabilir? nefret edip iade eder miyim?

bir de bir çok yer oem jant ya da yan sanayi öneriyor. en kötü ne olabilir?


 
Aynı durumu Tucson için yaşıyorum. Görsel anlamda büyük jant resmen farklı bir araç ortaya çıkarıyor. Yol tutuşa da olumlu etkileri var lakin konfor anlamında lastik yanak kalınlığının fazla olması iyi bir şey. işin o kısmından feragat ederseniz büyük janttan yana kullanıyorum oyumu.


  • msb  (30.09.22 23:04:12) 
Hızı doğru göstermeyebilir, yakıt sarfiyatı artar, yan sanayi jantların malzeme kalitesi haliyle daha kötü ve ağırlıkları yüksek olur bu da aracın yürüyenine yük bindirmek demek birde kırılmaya daha yatkın olur. Her aracın absorbe edebileceği bir aralığı vardır kullanim klavuzunda yazması lazım örn: 18 inc janta su ölçü de lastik takabilirsin gibi, o değerlerin dışına çıkmanızı tavsiye etmem.


  • mirty  (30.09.22 23:20:48) 
Mirty nin söylediklerini dikkate alın. OEM ya da güncel kurla 20-60 bin tl para vermeden alacağınız her jant hele dar yanaklarla kırılma riski taşıyor. Ayrıca "unsprung weight" denen bir olgu var ki, jant lastik kombinasyonu daha ağır olacaksa aracın karakterini ciddi değiştirir.

Bence en önemlisi, 205 55 r16 lastiklerle arasında müthiş bir konfor farkı olacaktır. aynı aracın 17 ile 19 jantını test eden aynı gazetecilerin konfor algıları bile ciddi manada değişiyor.

Ben yaz ve kış lastiklerim arasında çok çok minimal farklı lastik kullanıyorum. Jant ölçüsü aynı fakat taban ve yanak ölçüleri farklı. Alırken taban büyüdü, yanak yüksekliği değişmesin diye olabilecek en yakın ölçüleri seçtim ona rağmen yanağın 2 cm büyümesi bile konfor anlamında müthiş farkediyor.
  • taqster  (30.09.22 23:38:58 ~ 23:42:56) 
17 inch çok güzel durur, konforu aşırı derecede bozmaz ama bundan büyüğü yukarıda bahsedilen sorunları çıkarır.


  • kaptan memo  (01.10.22 09:39:03) 
Oem jantın orjinal üreticisi, yani audi tarafından üretilmiş demektir. Yan sanayi jantlar çeşit çeşittir. Onlara da Aem denir. Orjinalinden daha kaliteli, daha hafif, çok kaliteli malzeme ile üretilmiş aem jantlar olduğu gibi çok düşük kalite olanlar da var.

Jant seçimi önemlidir. Sürüşü, konforu ve emniyeti doğrudan etkiler. Kolaylıkla 200+ km hızlara çıkabilen bir araban var. O yüzden çok kalitesiz birşey almamanı tavsiye ederim.
  • kaptan memo  (01.10.22 09:46:37) 
Güzel görünüyor. Ancak, yoldaki bozukluklardan dikkatli geçilmezse ince yanaklar balon yapabiliyor.


  • nhtzmc  (01.10.22 09:52:32) 
Dis gorunus aracin disindakiler icin, konforu aracin icindekiler icin.

Eger aracin icindekilerin rahati, disindakilerin goz zevkinden daha onemliyse kendi jantini degistirmeyin.

Ben de benzer ikilemdeyim, 19 inch mi yoksa 20 inch i secmem gerekiyor ama 19 agir basiyor onceligim kendimin konforu oldugu icin.
  • sertac akin  (01.10.22 11:21:07) 
takılmasına takılır ama her aracın fabrika çıkışı olarak hangi boyutta lastik kullanacağı bellidir. bindiğim arabaya 20, 21 jantlar takıyorlar ama fabrika çıkışı max 19 inç takılması gerekiyor. jantın kalitesinin önemli olmasıyla beraber araç güvenliğini de tehlikeye atmamak lazım.


  • paintov  (01.10.22 12:17:23) 
Vazgeçtim dostlar, üstündeki lastiklerin aynısını aldım geçtim yine. Yollar bozuk, ben de çok dikkatli kullanmıyorum, riske atmaya gerek yok diye düşündüm. Teşekkür ederim fikirler için.

Orjinal jantlar inanılmaz pahalı, orjinalin çıkması olanlara güven olmuyor kaynaklı falan çıkma ihtimali varmış ve kesinlikle anlamam. Farklı markaların ürettiği jantların da fiyatları uygun (4 tanesi 6-10 bin bandında) ama kalitesi tartışmalı, o yüzden en iyisi hiç riske girmedim. Arada bu kadar fiyat farkı olması ilginç geldi.
  • roket adam  (01.10.22 16:03:35 ~ 16:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.