[]

Ameliyat yapmanin doktor maasina etkisi var mi?

Atiyorum devlet hastanesinde bir uroloji doktoru ayin birinde 5 prostat ameliyatina girdi. Baska bir ay 10 ameliyata girdi. Calisma saatleri esit desek, maasa yansiyan bir bir durumu var fazla ameliyat yapmanin?




 
var, puan topluyorlar o puana göre de döner sermaye alıyorlar. Eskiden öyleydi en azından, hala aynı sistem mi emin değilim


  • mustafakesekci  (26.09.22 14:28:23) 
Var ama doktorlar gereksizce ameliyat yapmak istemiyor çünkü para için yapılacak bir şey değil, çok yorucu olay ameliyata girmek.


  • Gradient_tabanlı_mor  (26.09.22 14:36:58) 
ameliyatın maaşa etkisi var. prim sistemi gibi düşünün. fix maaş var bir de performansa göre ek ödeme gibi.

elbette ameliyatın türüne ve uzmanlığa göre bu miktarlar değişir.

örneğin; bademcik ameliyatı ile apandisit ameliyatı aynı parayla yapılamaz. risk aynı değil çünkü.
  • debian  (26.09.22 14:43:37) 
var ama bazı ameliyatların puanı o kadar düşük ki yapmak istemiyorlar. değmiyor yani. saçma bi sistemi var.


  • jelly bear  (26.09.22 14:45:01) 
ürolojide asistan arkadaşım 6-7 ay önce demişti ki, ameliyat başına 87 tl mi ne alıyorlarmış. şimdi belki artmıştır ama yine de "wow" olmazsınız. sonuçta riskine değmez.


  • bir ileti paylastim  (26.09.22 14:52:19) 
@bir ileti paylastim +1
Riske ve emeğe değmeyecek bir para.
O yüzden birçok cerrah ayrıldı.
  • pro9it9is9  (26.09.22 15:54:04) 
birkaç sene önce bir sezaryen den 140 tl alınıyordu, 140tl için değmiyor o yüzden boş ameliyat genelde olmaz.


  • holy biblo  (26.09.22 23:08:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.