[]

Araba almak için mantıklı bir dönem mi?

Birikmiş altın ve dövizlerimi bozdurup üzerine 60 bin TL kadar kredi çekersem istediğim düzeyde bir araba alabilirim. Fakat bunu yapmak için mantıklı bir dönem mi? Bütün birikimimi bir anda sıfırlamak biraz zorlayıcı geliyor.




 
araç fiyatları epeydir sakin seyrediyor, satışlar da dipte olduğu için araç ihtiyacın varsa girilebilir bence.
ya da seçim dönemine doğru ötv indirimi olacak diyorlar, onu beklemek de bir seçenek.

  • roket adam  (26.09.22 12:04:24) 
yakın zamanda aldım. pişman da değilim. eğer ihtiyacınız varsa alın derim. türkiye burası malum.


  • drako  (26.09.22 13:32:09) 
alsan bir dert almasan bir dert dönemi.

eğer kk başa gelirse ötv sıfırlarım diyor,
eğer tayyip kalırsa aldığın/alacağın arabanın fiyatı iki katına çıkar.

ayrıca alacaksan da maksimum kredi, minimum birikim kullanmak daha mantıklı.
  • durbidakka  (26.09.22 13:50:31) 
Şu an araba satışları yavaş gidiyor. Pazarlık mazarlık yapıp daha da uyguna getirilebilir. Ayrıca TL dışı varlıkları bitirmektense olabildiğinde TL ile kredi çekmek daha mantıklı.


  • perferil  (26.09.22 14:11:13) 
aynı durundayım. açıkçası ben şuan beklemedeyim. mevcut tl birikimimle şuan alabiliyorum istediğim arabayı ama tıpkı sizin düşünceniz gibi paramın tamamını bir arabaya bağlamak da çok mantıklı gelmiyor. önümüzdeki aylarda bu konuda bir fırsat olabileceğini düşünüyorum. vergi indirimi vs söz konusu olabilir. malum seçim sathına giriliyor. bu çok klişe gelebilir ama ben bu sebeplerle beklemedeyim. ve şundan kısmen eminim bir çok kişi bekleyişte. özellikle sıfır araç almak isteyenler. bayiyle anlaşıp sıra beklemekten ziyade biraz daha bekleyelim bakalım görelim kafasındalar.


  • debian  (26.09.22 14:39:28) 
arabalarda sorun sadece çip krizi olarak kalmayacak. başka krizler de kapıda. şu anda en iyi yatırım araçlarından birisi bence araba. krediyi maksimuma çekip araba alabilirsiniz, bütün birikiminizi kullanmayın. ytd :)


  • sta  (26.09.22 16:26:49) 
yüksek kredi tavsiyesi verenler için soruyorum. doğuş vdf 3.99%la kredi veriyor, ben de benzer bir ikilemdeyim ama oranlar çok yüksek geldi. sizin aldığınınız oranlar nedir, yada tüketici kredisi ile mi borclanmak lazım 2.19 civarında?


  • delidiyorum  (27.09.22 07:37:10) 
Biz yeni araba aldık geçen ay bayiden 1.81 kredi çıktı


  • sta  (27.09.22 09:31:56) 
@delidiyorum

devlet bankalarından 1.59-1,65le alınan krediler hocam. tabi şu aralar bankalar baya yokuş yapıyor ama özel bankaların da oranları bu enflasyona göre fena değil.
  • brkylmz  (27.09.22 09:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.