[]

Dyson süpürge mi temizlik robotu mu?

...




 
ikisi de çok güzel ve kullanışlı aletler ancak robot tek başına her yere yetmeyebiliyor. elinizin altında aynı sıklıkla kullanmayacak olsanız bile illa ki başka bir süpürge daha gerekiyor. yine de pratiklik kazandırdığı için "robot + ucuzundan da olsa başka bir süpürge" diyorum.


  • sanal uyku  (21.09.22 18:09:32) 
bence dyson
robot süpürge sabah işe giderken açayım akşama kadar kendi süpürsün mantığında
ama ya evdeyken yere bir şey döktün 1 saat bekleyeyimde robot süpüre dursun mu diyeceksin.
o yüzden elinin altında bir süpürgede olmalı. iki ürüne para vereceğine bir tane dikey süpürge en mantıklısı.
  • astronom bey  (21.09.22 18:39:13) 
annelerde (her iki tarafın ailesinde) değişik model robot süpürgeler var.

ben bu kadar boş bir makine görmedim. doğru düzgün bir yeri temizlediğine de şahit olmadım.

yaşlı başlı insanların işine gelir ama gençseniz dyson alıp geçin. diğeri asla parasını hak eden bir ürün değil kesinlikle.
  • avianthem  (21.09.22 18:58:55) 
Net dyson. Tartışmaya açık bi soru değil bence.


  • Mcfly  (21.09.22 19:37:57) 
ikisi de var. Once robotu, 2 sene sonra da dyson u aldim.

robot her gun calisiyor ve haznesi kabaca haftada 1 doluyor. Haznesi dolunca da calisiyor ama daha dusuk gucte, ve biseyleri toplayabilecek yeri kalmiyor, sadece oyle geziniyor ortalikta. O yuzden hazne temizleme isini aksatmamak lazim. ben tembel insanim, cogu zaman usneiyorum hazneyi bosaltmaya o yuzden verimli calistigi sure verimsizinden daha kisa muhtemelen benim evde. fakat etrafi hep derli toplu tutmaya itiyor insani, o acidan seviyorum. duzgun calistiginda da dip kose olmasa da ortaligi guzelce supuruyor. ama pesinden belki bir el supurgesiyle dip koseleri yapmak gerekiyor ara sira.

robot boyle devamli calisirken dysonla evi ilk defa supurdugumde cikan tozu gorunce sok oldum. dysonun da haznesi doluyor ama temizlemesi 3 saniye. robotunki biraz daha zahmetli, firsalarina cok fazla kil tuy toplaniyor onlari kesip uclarini temizlemesi filan bisuru is.

dyson geldikten sonra robotun hazne tikanma suresi 2 haftaya cikti. dysonu da 2-3 haftada bir kullaniyorum normalde. Kedi neyin varsa o zaman haftada 2-3. robotla beraber.

ha ama mesela bardak dustu kirildi, iste etrafa pirinc sacildi vs gibi konularda dyson robottan 1000 kat daha iyi. son 3 yilda buna sadece 1 kez ihtiyacim oldu.

bi de dyson'in ek aparatlari var koltuk vs temizlemek icin. 3-4 ayda bir bi de onu yapiyorum, ozellikle kedili ev icin cok iyi bisey. robotla olmaz.

bunlari dusununce sadece birini alacak olsam dyson alirim. robot da fena degil, ama dyson geldiginden beri robot aklima bile gelmiyor, otomatikte calisiyor hala ama olmasa da olur.

ozetle siralamam soyle:

dyson > robot + el supurgesi > hantal elektrikli supurgeler
  • taurina  (21.09.22 20:04:14) 
Biraz da evinize bağlı sanırım. Yani çok büyük bi evde robot ihtiyacı daha çok olabilir. Benim robotum yok. Zaten on dakikada her yeri supurebiliyorum. Dyson ile aşk yaşıyorum. O yüzden dyson evet.


  • faredenkorkankedi  (21.09.22 21:17:08) 
Ikiside var.
Robotlar çok memnun değilim. Hatta şu sıralar kafa utulemesin diye fişini çektim.

Dyson süpürgesini ferrarisi gerçekten. Dyson kullanınca eski supurgeler hantal diyorsun direkt.
Robot pratik ama ev boyutu ve evcil hayvan olup olmaması büyük faktör.

Ben hergun onu temizleyip ertesi güne hazırlıyordum. O yüzden çok anlamı kalmadı benim için. Hani haznesi dolmayacak olsa 3-4 gün, o zaman robot süpürge derdim.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (21.09.22 21:41:29) 
2si de var bende; dyson’i aldim alali robotu kullanmaz oldum. Dysonla supurmek hem cok kolay, hem de dip kose daha iyi giriyor. Mop icin sadece
Robotu kullaniyorum. Dyson bebeyimdir

  • mor oje  (21.09.22 23:18:51) 
ikisi de var robot süpürgeye çok ısınamadım

dyson +1

öncelikli olan o yani. robot yanına destekleyici olabilir belki ileride..

robotun yaptığını dyson da yapar. yani tamam siz elle yapacaksınız ama olsun pratik zaten. bence dyson ın yaptığını robot yapamaz.
  • ananiyimioguz  (22.09.22 00:32:54) 
Arkadaslar hangi dyson'i neden tavsiye ettiginizi yazabilir misinz tsk


  • hot potato  (22.09.22 00:39:23) 
süpürgemiz bozulunca aynı ikilemde biz de kalmıştık, tercihimiz dyson dan yana oldu. dysondan önce biz evi süpürmüyorumuşuz meğer :) aşırı memnunuz. biz v10 modelini almıştık.


  • isyankar tosbaga  (22.09.22 15:33:59) 
V12. Isiki ve v15’ten daha hafif


  • mor oje  (23.09.22 00:31:42) 
*isikli


  • mor oje  (23.09.22 00:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.