[]

Kasa Kuyruğunda Az Ürünü Olanın Öne Geçmesi

Kalabalık bi semtte yaşıyorum, her gün başıma geliyor nerdeyse ve artık hiç izin almadan öne geçiyorlar, bugün bi çocuk 1 defter almış izin almadan önüme geçti, ben ilk önce benden önceki adamın oğlu falan sandım bu tip durumlarda her önüme geçenin önceden gelip ürün koyduğunu falan düşünüyorum genelde ama öyle çıkmıyor her neyse sonra baktım öndeki adamla alakası yokmuş, bu tip durumlarda tartışmak istemiyorum fakat bu sefer çocuk olunca laf etmediğim için ömrü boyunca aynı davranışı yapacağı aklıma geldi pişman oldum kısmen. Medeniyet konusunda her gün birilerini uyarsam sürekli tartışma ve gürültü yaşayıp her gün enerjimin düşeceğini düşünüyorum fakat meşru görmek de bunu yayıyor sanırım, siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz? Sizce her gördüğüm olayda insanları uyarmalı ve gerekirse tartışma mı yaşamalıyım yoksa başına bela alma bok yoluna giden çok insan var bu olaylar kavgaya dönüşür sonunda kaybeden sen olursun mu dersiniz?




 
'Kaça gidiyosun bakiim sen? Güzel deftermiş, ne defteri yapacaksın onu? Ama bak bir dahaki sefere öne geçmek için izin alırsan daha iyi olur.' cümlelerini peşpeşe koysanız, hem size sohbet, hem çocuğa ikaz olurdu.


  • Mirket  (18.09.22 11:29:18) 
Önüme geçmeye çalışan biri olursa "Sıra var" diyorum, acelesi olduğunu iddia ederse de "benim de acelem var" diyorum. Sizin başınıza bu durum sıkça geliyorsa sizle alakslı bir durum vardır, belki kasaya çok uzak duruyorsunuz insanlar sizi sırada sanmıyordur. Ben hiç böyle uyardığım biriyle tartışma yaşamadım.

Bu arada bir yabancı olarak başkasının çocuğu ile sohbet edip uyarmak gibi bir davranış doğru değil. Yetişkine laf edemeyip, yanında velisi olmayan çocuğu uyarıp tedirgin etmek yanlış olur.
  • GoodMorningTeacher  (18.09.22 11:46:00) 
ben bu kadar takmıyorum. burası türkiye, bunları kafaya takarsak stresten yaşayamayız. sıradayken öndekine çok yakın duruyorum, böylece sıramı kaptırmaya niyetli olmadıgım anlaşılıyor. eğer dalgınsam ve birisi önüme geçerse yeterince yakın olmadıgımı farkediyorum ve yaklaşıyorum. ikinci kişi geçemiyor böylece
benzeri toplu tasıma sırasında oluyor. kadınlar öne geçmeye çalısıyor. uyarsam münakaşa çıkacak, meriçin birisi kadını savunmak için araya girecek, olay çıkacak. izin veriyorum ve sonra ona yaklaşıyorum başkası araya girmesin diye.

@mirket katılmıyorum. tanımadıgımız insanlara bu şekilde didaktik uslup kullanmayı doğru bulmuyorum. terbiyesiz ukala bir çocuk olup abuk subuk davranabilir veya etrafta annesi-babası varsa gereksiz cevap verebilir.
  • abelardo  (18.09.22 12:13:10 ~ 12:15:12) 
acelem yoksa önemsemiyorum
ya da bir şey demeden sıramı kapanın önüne geçiyorum

  • bir soru sorcam  (18.09.22 12:29:43) 
bir kere de en önde ben vardım benden izin aldı gerçekten öenmli bir işi var gibiydi
herkese sorman lazım gibi bir şey dedim mi hatırlamıyorum ama
sonra arkadan birsi izin verirken bana sordun mu dedi
ben de itiraz etmedin dedim

gereksiz gerginlik sdfsd
  • bir soru sorcam  (18.09.22 12:32:37) 
her seferinde kavgami ediyorum :D
bir de o siralarda sadece benim sesim cikiyor. herkes hakkini yedirmeye o kadar istekli ki sanki hep susuyorlar.

1 tane urun soz konusuysa ve benim elimde 10 tane urun varsa sorsa izin vericem zaten ama sormamasi insani deli ediyor. (bi de bunlarin sadece en ondekine sorani var: halbuki siradan cogulcu bi izin cikmasi lazim ama bunu idrak etmeleri imkansiz) sormadan gecmeye calisilinca sira da vermek istemiyorum artik daha. kavgami edip onu arkaya yolluyorum.

bir de tek urunle gelip bana tek urunum var one gecebilir miyim diye soranlar oluyor. benim de elimde tek urun! elimdekini iyice gozune sokuyorum e benim de bi urun diyorum. surat yapip arkaya geciyor bu tipler de :D

toplum cok saygisiz ve bencil cogu insan yani boyle. bundan kaynaklaniyor. o beklemez o prenses cunku, ondan baska herkes beklemeli mantigi var insanlarda.

en sinir oldugumda yeni kasa acildiginda diger kasanin en arkasindakinin falan yeni kasaya gecmeye calismasi. yine bi ben ses cikariyorum. o prensese acildi cunku o yeni kasa... her seferinde kavga ediyorum haksizliga hic tahammulum yok. bircogunda sira elimden gitmis oluyor ama olsun saygisizliklarini yuzlerine vuruyorum.

*cocugun yasina bagli olarak sessiz kalirim ama. lise cocuguysa uyaririm, genc sira var yalniz falan derim gulerek. daha kucuk cocuga bi sey demem. ailesi terbiye edememis bana ne derim yani. 5 dk kaybederim. cocukla muhatap olunmaz
  • Kittie  (18.09.22 13:11:24) 
Bu ve benzeri durumlarda hiç hakkımı yedirmiyorum ben. Uyarınca tartışma nadiren çıkıyor. Çıktığını varsayalım. Göz göre göre hergün hakkını yedirip kendine kızıp öz saygın azalacağına, enerjinin düşmesi ehven-i şerdir bence.


  • sam martin  (18.09.22 23:09:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.