[]

Bunlar sizde de oluyor mu, normal mi? Nasıl kurtulurum

Arkadaşlar daha önce de benzer şeyi sordum ama ben eskiden normal sanırdım.

Kısaca söylemek gerekirse bende şunlar var
Girdiğim ortanlarda vb sürekli hakkımda konuşuluyor gibi düşünüyorum.
Gittiğim yerlerde bir suçluyum gibi kameralarla izleniyorum gibi geliyor.
Herkes bana oynuyor gibi ve sanki doğa olayları benim için oluyor gibi geliyor arkadaşlarım arkamdan iş çevirip bana kumpas kuruyor gibi geliyor. Sanki çevremdeki kadınlar veya sosyal medyada takip ettiğim ünlü mankenler paylaşımları ile bana mesaj veriyor gibi geliyor sanki bana atıfta bulunuyor sanki annem babam bile konuşurken benim hakkımda konuşuyor kesin ve iş çeviriyorlar gibi geliyor. Mesela iftira atılıyor suçu üzerine yolmaya çalışıyorlar santaj yapıyorlar gibi geliyor. Sanki geceleri yatağa girince düşüncelerim değişiyor bana ait olmayan düşünceler oluyor saçmalaşıp başkalarına ait oluyor gibi geliyor. Sürekli suçluluk duyuyorum sanki bu yüzden cezalandırlıyorum gibi geliyor. Ve en kötüsü her akşam kapıyı kilitleyip odamın babamın beni boğmasın korkuyorum. Dışarı çıkmak istemiyorum çünkü insanlar içine girince sıkıntı yaşıyorum sporu da bıraktım bu yüzden eskiden de vardı bunlar ama 2 yıldır aşırı arttı nedenini bilmiyorum. Doktora da gidiyorum herhangi bir tanı yok ama 2 farklı ilaç içiyorum. Bana eskiden normal gelirdi ama aşırı arttı hayatımı etkiliyor ne önerirsiniz? Nasıl kurtulurum bu fikirlerden maalesef kuruntularım elimde değil.

 
İyi bir psikiatriste görünmeni öneririm.

Ya da şu anki doktoruna gidip mevcut tedavinin sorununu çözmediğini söyle
  • Mirket  (15.09.22 21:07:23) 
Referans hezeyanlar bunlar


  • beemaker  (15.09.22 21:11:41) 
  • beemaker  (15.09.22 21:12:30) 
Doktorunla bu durumları hızlıca en erken vakitte tüm detayı ile paylaş. O gerekli düzenlemeleri yapar.


  • psmstc  (15.09.22 21:14:24) 
Bunlar insanlarda görülen olağan düşünceler/durumlar değil. Tedavi görmeniz gerekiyor.


  • kukuleta  (15.09.22 21:38:56) 
Hangi doktora gittiniz? Nasıl tanı yok?

Yoğun kaygı, obsesyon,şüphecilik ve yanlış inanışlar içinde olma şeklinde belirtileri tanımlanan birçok psikiyatrik rahatsızlık var.

Vakit kaybetmeden iyi bir psikiyatriste başvurup vereceği ilaç tedavisine harfiyen uyun. İlaç kullanma bağımlılık yapar diyen at kafalıları dinlemeyin. Erken önlem almazsanız şikayetiniz ilerleyebilir.

Lütfen vakit kaybetmeden uzmana başvurun...
  • digits  (15.09.22 22:22:45) 
@digits hocam deli damgası yemekten de korkuyorum insanlar kötü gözle bakıyor. Korkuyorum bazen olmayan şeyler duyuyorum. Ya da örümcekler görüyorum. Sanki babam her anımı kaydediyor, beni istismar etmiş gibi hissediyorum. Sanki çevremdeki kadınlar beni arzuluyor annem dahil gibi geliyor. Maalesef şu an 3mg risperdal içiyorum. Doktor artıralım diyor kabul etmiyorum.


  • darkwizard  (15.09.22 22:27:15) 
@ darkwizard

delilik korkusu da bir belirti :)

Beyninin içinde düşünceler fırtınaya yakalanmış gibi düşün. Sağa sola çarpıyor. Düzensiz fikirler, sesler ve görüntüler bu yüzden geliyor aklına.

Suyun durulması için ilk etapta iyi bir ilaç tedavisi gerek. Su durulduğunda eski normalini hatırlayıp iradeyi tekrar eline alacaksın. Sonra psikoterapide alabilirsin.

Aile gekimine gidip Demir, D3 vitamini B12 değerlerine de baktır. Bunlar yeterli seviyede olmayınca ilaç tedavisi sınırlı fayda sağlar.
  • digits  (15.09.22 22:39:06) 
1- doktoruna git.

2- ilaç kullanımında doktorun tavsiyesinin dışına kesinlikle çıkma.

3- günlük rutinlerini aksatma. yok ise planla ve onlara tutun.

4- nasıl çözeceğimizi bilemediğimiz sorunlarımız için psikiyatrlara başvururuz. deli olduğumuz için değil. insanların senin hakkında ne düşündüğü, şu aşamada hiçbir şeyi etkilemeyecek.

5- doktoruna git.
  • zgrydn  (16.09.22 14:41:18 ~ 14:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.