[]

gözlük camı (blue bilmemne?)

merhaba,

göz muayenesi sonucu gözlük yazıldı, blue filtre (tam ismini bilen varsa ve yazarsa sevinirim) cam tavsiyesi yazdcı doktor reçetenin altına. bunların da kalitelileri var mıdır, varsa hangileridir? kullanan arkadaşlar deneyimleri hakkında yazarlarsa sevinirim. yanlış hatırlamıyorsam üç farklı kaliteden bahsetmişti bir optikçi. bir başkası da böyle bir şeyden bahsetmeden direk çerçeve ve mavi filtreli camlarla 600 e bağladı. ucuz ve kalitesiz mi olur bu şekilde. yoksa daha kaliteli cam alsam faydasını görür müyüm. günde 12 saatten fazla bilgisayar başındayım iş yüzünden. tavsiyelerinize ihtiyacım var, teşekürler

bir de dediğim gibi, reçetenin altında tam ne yazıyor okuyabilen var mı?

 
blue filter falan mi adi her ne ise.
gozluk camlarinin kaliteleri var ve dunyada paraya kiyman gereken 1. sey olabilir. cok yakin bir arkadasim sizin gibi pc basinda zaman geciriyor onceden arada lens takiyordu. en iyi ne ise oyle bi gozluk yaptirdi artik lens takamiyor lensli hali rahatsiz edici geliyor cunku camlari cok korumali hem ekrana hem gun isinda da keser.
ben dandirikten ekran gozlugu almistim cunku cok ekranliydi calistigim yer. cok kirleniyordu memnun degildim hele surekli takmam gereken bir sey olsa kesinlikle gozlukchnun onerileri dikkate alirdim.
  • ala09  (13.09.22 21:45:53) 
forum.donanimhaber.com

600 liraya iyi bir sey alamazsiniz sanirim.ama fiyatlar hakkinda bilgim yok. yukaridaki linkte eski yazilari okuyun, eminim cok yardimci olacaktir. ilk sayfayi da mutlaka okuyun. en son sorularinizi da orada sorabilirsiniz.iyi gnuler.
  • safak efendisi  (13.09.22 21:46:08) 
Gözlük camları da çerçeveleri gibi markaya sahip.

En meşhurlarından biri sony kamera mercekleri ve göz ameliyat üniteleri üreten zeiss markası. Dolar 2-3 lira iken 1 çift camı ortalama 400-600 liraydı. Şimdi kim bilir ne kadardır. İsmini şu an hatırlamıyorum ama japon bir optik cam markası vardı. O da yakın fiyatlardı, bayağı övüyordu kullananlar. Özetle markasına göre kalitesi artıyor. Bu firmalar da filtre üretiyor ve takıyorlar haliyle. Fakat o filtreler de ekstra para ve pahalılar.
  • Unde bach canim  (13.09.22 22:05:54) 
Daha önce sorulan bir soruyu not almıştım.

www.eksiduyuru.com

Ocak ayında sadece camlara 600 lira verdim.

Selcon blue balance mış markası. Kendi kendime placebo yapmış olabilirim ama bilgisayar başında bu gözlüğü takmadığım zaman gözlerim yanıyor gibi hissediyorum.
  • inheritance  (13.09.22 22:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.