artik neredeyse tam zamanli bilgisayar ile calisiyorum. bazen basim agriyor ve gözlerim 0'a 0. gözlerimin bozulmasini istemiyorum.

bunun icin koruyucu yada önleyici gözlük falan var midir?


 

evet var. cok tavsiyedir

ala09

@ala09 önerebileceginiz link vs. var midir?

c1b2k3

Filtreli gozlukler var, normalden daha uzun sure bakarak gozlerinin iyice bozulmasini sagliyor.

divit

bunun yerine ekran ayarlarını değiştirmek daha mantıklı bence gözlük takmaktansa. benzer işleri yapıyorlar çünkü. mavi ışık filtresi.

jelly bear

optikçiyim. Numarasız bluecut ( mavi ışığı kesen ) gözlükler mevcut..UV 420 gözlükler almanız gerekir.UV380-400 değil UV 420...Mavi ışığı belli bir orana kıran değil , kesen gözlük almanız lazım. Zaten gideceğiniz optikçide mavi lazer ışığını cama tutunca geçmeyecektir.İnternetten almayın mavi ışığı kıran almış olursunuz.50-100 fazla olsun garanti olsun bir optik mağazadan mümkümnse mahallenizin gözlükçüsünden alın.Daha fazla merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilrsiniz

ayağiniza gelen overlokçu

"ayağiniza gelen overlokçu" degil optikciymis resmen. cok tesekkur ederim bilgiler icin. cok guzel aciklamissiniz.

c1b2k3

yabancı bi marka var gunnar

bir de karaköyde hırdavatçılar çarşısında bi dükkan var bu cins gözlüklerin ithalatçısı. cadde tarafından girince az yukarıda sol kolda kalıyor.

comp

43 yaşındayım, 25 yıldır yazılım yapıyorum, günde en az 8 saat monitöre bakıyorum, gözlerim geçen seneye kadar sorunsuzdu, hiç de korumadım.
40-45 arası yaş olarak gözlerin ilk bozulma dönemiymiş, o yüzden fazla kasma bence. o zaman kullanırsın.

ravenudon
1

mobil görünümden çık