[]

evde tavşan beslenir mi? -.-

yavru, minicik tavşan. geniş bi balkonumuz var ama açık, orada tutamayız herhalde, daha büyük alan ister? çok büyürse ne yapılabilir? mantıklı mı? komşuları rahatsız eder mi? hiç tavşanla bir arada bulunmadım hatta kanlı canlı görmedim diyebilirim, bir fikrim yok.




 
hiç görmedim, hiç dokunmadım, ne yer ne içer, nasıl çiftleşir, doğası nedir, doğal ortamı nedir, yalnız mı yaşar komün mü ister, hangi iklime yatkındır bilmiyorum fakat çok tatlı fotoğrafları var internette, yanımda olsun istiyorum diyorsunuz. ne güzel.
Geceleri ya da bir yere giderken 1,5 metreye 3 metre kafese konulan geri kalan zamanda evde serbest bırakılacak şekilde yaşatılan bir tavşana denk gelmiştim.
her türlü hayvanı kafese yahut parkenize mahkum edebilirsiniz bence. İnsan muktedir.
  • sparkle kiddle  (11.09.22 16:53:04) 
Mantıklı değil. Ben daha önce iki tavşanı balkonda beslerim diye zorla eve aldırdım. Ama yemeklerine pisliğini temizlemeye yetişemedim. Hızlı büyüyorlar çok fazla yeşillik yemeleri gerek çok pisliyorlar. Balkon hareket alanlarının çok altında. Doğaları gereği açık alan farz.

Benim tavşanlar bir gece operasyonla bahçeli bir eve verilmiş. Bir daha görmedim kendilerini. Buruğum.
  • Amaranta ursula  (11.09.22 16:56:31) 
Ses sorunu yok ama koltuk kanepe ve özelikle yer parke ise çok kötü kemiriyor, parkeler yada yerde ne varsa mahvediyor. Ben olsam beslemem. Bu arada o minicik hep minicik kalmıyor kocaman bişey oluyor.


  • infernalcadre  (11.09.22 16:56:39) 
Evde kedi gibi takılan tavşan gördüm.

Başlıca sıkıntılar sıçma ve kemirme. Tuvaleti çözen gördüm ama kemirme baki.

Bi de kazıcı bi hayvan evde mutsuz olur mu acaba bi bahçe olsa toprak eşelese daha iyi gibi sanki.
  • hedep  (11.09.22 16:56:41 ~ 17:02:56) 
tavşan pet olabilen bir hayvan ama yukarıda yazılan nedenlerle müstakil evlerde bakılması daha uygun.
besleyen çok var.
bir kafesi olursa (büyük ve yerde duracak, geniş bir kafesten bahsediyorum) ona alıştırırsınız.
gün içinde dolaşır, siz evde yokken veya geceleri kafesinde durur.
  • blatta hiberna  (11.09.22 16:58:51) 
Beslenmek.


  • beemaker  (11.09.22 17:06:00) 
Beslenmez tavşan kemirgen bir hayvandır belli bir süre sonra kemirme kazma ihtiyacı olacaktır ev ortamı tavşan için müsait değildir


  • beemaker  (11.09.22 17:06:56) 
vazgeçtim; teşekkürler


  • deartheodosia  (11.09.22 17:07:08) 
Çok hızlı büyüyorlar. 'Büyümeyen cinsi' diye satılanlar oluyor ki yalandır. Öyle bir cins yok.
Hemen temizlenmediği taktirde idrarı çok pis kokuyor.
Nedense kemirmeye hep evdeki terliklerden başlıyorlar. Bir saat gözden kaybolup bir terliğin yarısını kemirebiliyor.
Sesi yok. Çok hareketli bir hayvan değil.
Artık bakamadığınız zaman sokağa salamazsınız. 'Ben alırım' diyen biri çıkarsa bilin ki kesip yiyecektir.
  • Mirket  (11.09.22 17:14:08) 
Hollanda lop cinsi 2 yaşında tavşanımız var. Kedi gibi alıştırdık biz kesi kumuna tuvaletini yapıyor. Geceleri köpek çitinde kalıyor, kısırlastırmadan önce zordu ama kısırlastırdıktan sonra dünya tatlısı sakin bir yavşan oldu. Kemirme huyu ise dal ve samanı olduktan sonra eşyalara zarar vermez, köşe duvarları kemirdi ama maalesef o da olur diyoruz evcil hayvan sonucta:)


  • solenkol  (11.09.22 18:12:05) 
Amaranta ursula,senin tavsanlar muhtemelen tavsan kebapi olmustur


  • kreatin  (11.09.22 18:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.