[]

Ahlaklı insanla iyi insan arasında bir fark var mı?

Her ahlaklı iyi her iyi ahlaklı mıdır?




 
vardır.
ahlak görecelidir.
iyilik de görecelidir.

dolayısıyla uyuşmak zorunda değiller. lakin duruma göre kişiye göre uyuşabilirler de.
  • AlsterWasser  (03.09.22 21:52:20) 
Valla iyi'ligi ahlâkın alt kümesi olarak değerlendirirsek her ahlaklı iyidir diyemeyiz.


  • Amaranta ursula  (03.09.22 21:53:47) 
Bu kavramlar filozofların uzun zamandır üstüne tartıştığı, göreceli kavramlar. Mesela bana göre iyi insanla ahlaklı insan aynı şeydir çok sığ konuşacak olursak. Ama üstteki iki arkadaşın yorumu farklı olmuş, bu da gayet normal göreceli kavramlar için. O yüzden sorunuzun net ve nihai bir cevabı olamaz.


  • inawen  (04.09.22 00:52:26) 
iyi insan ile iyi insan arasında bile fark vardır bakış açısına göre:D


  • Ranchoddas  (04.09.22 15:46:17) 
ahlak, toplum içinde uyulması gereken davranış biçimleri ve uyumudur. bir insan bunu yaparken rol yapabilir. kumaşında yoktur ama beğeni ve övgü almak için ahlaklı rolü takınabilir.
iyi ise kötü karşıtı olmaktır ki iyiliğin kökü kötülükten geliyor. kötülük olmasaydı iyilik denen kavram da dillendirilmeyecekti. normal bir davranış olarak sayılacaktı, bana göre. ancak kökten dolayı iyiliğe de mesafeliyim.

ikisi de derinlemesine bakınca yüzeyseldir ve birer kalıptır. mühim olan ham bir insan olmaktır.
  • Leonardo~Da~Vinci  (04.09.22 16:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.