[]

Ikinci kedi olarak kör kedi

Dört yaşında bir dişi kedim var. Ikinci bir kedi almayı düşünüyoruz sıkılıyor diye. Veterinerimizde üç aylık bir kör dişi kedi var, iki gözü de alınmış. Kucak açmak istiyoruz ama birkaç endişem var, tecrübesi olan varsa yorumları çok makbule geçer.

- bizimki dünya tatlısı sakin mi sakin bir şey. Ama ufaklığı döver eder diye korkuyorum, kör olması bu ihtimali artırır mı?
- uykum inanılmaz hafif, kör kediler daha fazla konuşur mu?
- ev ufak ve ıvır zıvır çok eşya var, araştırdığımda ayak altında çok esya olmasın gibi tavsiyeler vardı, alışır mi?
- camlar telli, balkonda da file gerili ama köşelerde ufak açıklıklar var panjura gerdiğimiz için. Kedinin oradan düşmesi için çok uğraşması lazım. Ama kör kedi için daha tehlikeli olur mu kafamı kurcalıyor.

 
ben de 1 yaşında dişi bir kedim varken, 3 aylık tek gözü alınmış bir oğlanı evlat edindim. bizimki ufaklığı çok dövdü, ilk başta çok zorlandık ama bi süre sonra kendini savunmayı öyle bir öğreniyor ki, bu sefer dişi diğeri kaçacak yer arıyor :) küçük bir edit: bizimkinin karakteri biraz zor, yeri gelince bizi bile dövüyor, ama sizinki iyi huylu sakin bir kedi demişsiniz, belki de hiç problem yaşamazsınız hemen alışa da bilir. Kedileri birbirine alıştırmak için yöntemler var, onları deneyebilirsiniz.

kedilerin konuşması biraz karakteriyle alakalı bence. bizimki sese aşırı duyarlı, iki gözü de olmayan yavrucuk daha da duyarlı olacaktır. Yani o gürültü yapar mı bişey demek zor, ama olağandışı bir ses duyduğunda biraz fazla korkacak, normal siz de alışıyorsunuz.

camlar ve balkon telliyse sorun olacağını düşünmüyorum. benim ne cam ne balkon kapalı, bütün yazı kapalı cam ve balkonla geçirmek zorunda kaldım epey zorluydu, siz şanslısınız.

onun dışında ikinci kedi evin neşesini arttırıyor. hem de gözleri olmayan bi yavruya kucak açmak insanı manevi açıdan da huzurlu hissettiriyor. bizim ufaklığı almasaydık bahçeye bırakacaktık, hayatta kalamazdı diye düşündükçe her gün iyi ki almışız diyoruz eşimle.
  • barabas  (03.09.22 20:32:46 ~ 20:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.