[]

Oto ekspertizi kim yaptırmalı?

Ben satıcıyım. Almak isteyen 2 farklı kişiyle ekspertize gittik ikisi de raporu gördükten sonra almaktan vazgeçtiler. Halbuki ekspertizin söylediği şeylerin hepsi ilanımda yazıyor. Bi de gelenlerle geriliyoruz ekspertizin parasını bana ödetmeye çalıştıkları için falan. Ben gidip bilinen bi yerde(Tarcanlar olur heralde) ekspertiz yaptırsam arabayı almak isteyenlere de o raporu gönderip arabanın raporu bu aklına yatıyosa gel bak sonra da notere gideriz desem güven vermeyen bir hareket mi olur?

Arabayla her ilgilenen kişiyle yarım gün harcamak istemiyorum ekspere git sıra bekle vs.


 
Racon şu;

Satıcı kusurları yazar
Ekspertiz yaptırılır
Yazılandan farklı bir kusur çıkarsa satıcı öder çıkmazsa alıcı.

Benim anlamadığım siz gitmeden zaten bu bu kusurlar var demiyor musunuz? Farklı bir şey çıkmıyorsa neden vazgeçiyorlar?

Raporu önden almak gereksiz. Ya raporu aldıktan bi şey olduysa?
  • Mcfly  (21.08.22 19:10:56) 
Raporu aldıktan sonra*


  • Mcfly  (21.08.22 19:11:27) 
Niye vazgeçtiklerini keşke anlayabilsem :) 3-4 bin harcayarak çözülebilecek sorunlar için ki hepsi ilanda yazıyor 25-30 bin fiyat kırmaya çalışıyorlar.


  • 10032007  (21.08.22 19:21:42) 
Anladım vazgeçmiyorlar aslında pazarlık yapıyorlar :) Ekspertize gitmeden telefonda pazarlığı sonlandırın kesin cümlelerle . tek çare o.

Bu tip işlerle uğraşmak istemeyenler de vavcarsa vs piyasasının altında satıyor direkt.
  • Mcfly  (21.08.22 19:24:50) 
Soruya cevap değil ama sırf Türk insanının bu huyundan ötürü arabayı arabam’com’a piyasanın 15 bin altına sattım. Onlar aslında ne koparsam kardır mantığıyla hareket eden ölücüler.


  • giovanne  (21.08.22 19:57:13) 
Hocam millet uyanık. Siz net olarak söyleyin, "ekspertiz bunu dedi." diye ekstra inmem şeklinde belirtin. Hatta abartip sehir dışından geleceğim ayağına durumu zora sokup fiyat kırdırıyorlar. Siz de telefonda pazarlığı bitirin, "oradan geleceksiniz arac başında inmem." diyip anlaştığınız fiyata tamah edip gelsinler.
Marka ustaları varsa ona da götürsünler.

Ben misal eksperden çok ustanın söylediğine bakarım. Siz de ustaniza sorun net olarak fiyat kırmaya calistiklarinda cakalliklarina cevap verirsiniz. Bazı sorunlar bazi model motorlarda kronik veya önemsiz şeyler. Bizde de kazasız boyasız 16 yaşında baba yadigarı arac vardı. Herif motor contası sorunlu motor elinizde kalır diye yerin dibine soktu tertemiz arabaya cart curt etti. Hem yetkili servisteki ustaya hem ozeldeki ustaya sordum, "atmosferik benzinli motorda olağan yaşına göre conta değişimine gerek yok vs. teknik olarak anlattı, motor ellenmemiş hiç, yolda bırakmaz." dedi örneğin. Maliyeti de 2 3 bin tl. Alıcı da uyanık 10bin lira indirim istediler. Vermedim tabiki sonra anlayan eleman geldi cart diye verdi parayı aldi gitti. Siz dürüst ve onlar kadar uyanık olun gerisi önemli değil.
  • karacigerim vur kadehlere  (21.08.22 19:59:27 ~ 20:03:15) 
Alıcı öder. Satıcının söylediğinin dışında bir şey çıkarsa satıcı öder.

Ekspertiz parayı almadan işlem yapmıyor. Ben arabayı alırken satıcı ödetti bana. Ben de kabul ettim. Söylediğinin dışında bir şey çıksa vs ve vazgeçsem ver benim paramı desem kesin tartışma, gürültü kopardı.
  • Cesario  (21.08.22 21:23:32) 
Kapora almadan expertize girme. Al satçı çok haliyle araç basında ne kırsam diye pusuya yatan çok. Geçen bir tanıdığıma araçta motorda birşey var diye kendi tamircilerine götürmusler 5 bin masraf cıkarmişlar. Arkadaş beni aradı dedim başka usta görsun adamlar kabul etmemiş.

Neyse adamların numarasini bana attı. Google dq eski yedek parca ilanları letgo facebook markette araba ilanları var resmen ölücü herifler.

Satmadı kaç ustaya gösterdik öyle bir sorun yok. En sonunda emekli amca aldı 1 yıl oldu hala motorda birsey yok :)

Kapora vermeyen adamla iş yapılmaz. Genelde bu tipler 3 kişi gelirler çok konuşup baski altina alıp aracta olmayan sorunları bahane ederler.
  • zanutsas  (22.08.22 18:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.