[]

sürekli değişen qr kod

merhaba,

bana sürekli değişen bir qr cod lazım. amacımız şu, insanlar qr kodun fotoğrafını çekip işe gelmeden kullanmasınlar diye, belirli saatler arasında değişen qr kod gerekiyor, böyle bir şey mümkün müdür?


 
qr kod metin içerir, bu dediğiniz içeriğinin değişmesi demek, qr kodu ne amaçla kullandığınıza göre çözüm geliştirebilirsiniz, temelde kod ne işe yarıyor bilmiyorum ama belli saatler arası geçerli token üreterek yapabilirsiniz çalışmayı.


  • atom karincanin torunu  (19.08.22 10:59:35) 
@atom karincanin torunu,

aslında qr kod içine koyacağımız link sabit kalacak. insanlar sürekli o linke girip bilgi dolduracak. ama qr kodun belirli aralıklara değişmesini istiyoruz. mümkün mü böyle bir şey merak ediyorum
  • michonne  (19.08.22 11:03:31) 
link sabit kalacaksa qr kodun değişmesi anlamsız olacaktır çünkü insanlar qr koda gerek kalmadan linke girebildiklerini farkederler ve yapmaya çalıştığınız şey işe yaramaz.


  • veritaslibertas  (19.08.22 11:08:15) 
Bunun için en iyi yöntem parmak izi aslında ama yasal mı değildi o? Veya gelen kişiler belli insanlar değiller mi? Belliyse en mantıklısı özel bir kart veya parmak izi. Gerçi kartı da birine verebilir.

Qr code olayı için de bir tane android tablet koyun bence girişe. Yazılımcı arkadaşlar varsa bir api hazırlasınlar tarih ve saate göre her saat bir token üretilsin. Normalde gidilen linkin sonuna o token ı parametre olarak ekleyecekler ve qr okutulduğunda o şekilde sayfaya gidilecek. O tarih ve saatten üretilen algoritma ile o an sayfaya erişmeye çalışan kişinin token'ı eşleşirse sayfa açılsın. Yoksa açılmasın uyarı versin. Ama anlık olarak birisi fotoğrafını çekip uzaktaki birine yine gönderebilir. Bunun için belki bir uygulama yapıp konum bilgisi de almak gerekebilir. Hatta böyle bir şey yapılacaksa qr code u sürekli değiştirmeye gerek de kalmaz.

Değiştirerek ilerlemek istiyorsanız o token linki de her saat yeni karekod olarak ekrana basılsın. Ya da yarım saatte bir. Veya her dakika.. artık keyfinize kalmış. Link olduktan sonra qr generate etmek kolay.

Olur yani bir şekilde dediğiniz olay.
  • ananiyimioguz  (19.08.22 11:08:30 ~ 11:37:55) 
qr kodunun referans verdigi linkin arkasina qr kod olusturulurken timestamp bilgisi eklerseniz bundan ureteceginiz qr kod her sefereinde degisecektir. ornegin www.xyz.com?time=1234556 gibi. bu sondaki time alani degistiginde ureteceginiz qr da degisecek ve o qr kullanarak referansa gidildiginde zaman bilgisi de gonderilmis olacak.


  • emrahday  (19.08.22 11:27:23 ~ 11:27:56) 
timestamp yapıp açık gönderirseniz biraz meraklı ve eli yatkın olanlar çözebilir. şifreleme yapmanız gerekebilir.


  • inheritance  (19.08.22 12:00:45) 
aynen @inheritance dedigi gibi kotuye kullanilabilecek bir durum olmamasi icin timestamp bir secret deger ile birlikte sifrelenip url icine eklenirse guvenli olur. yoksa ise gelmeden ayni qr evde de olusturulabilir, veya qr tarafindan referans verilen link evden de cagrilabilir.

bu veri sifrelense bile ise gelen biri o qr in fotografini cekip evdeki is arkadasina gonderdiginde ne olacak, bunun da dusunulmesi gerekir.
  • emrahday  (19.08.22 12:26:57) 
soruna cevap degil ama belki nasil yapildigini arastirabilirsin.

hopi uygulamasinda qr kod dakika basi degisiyor. sonucta qr kodda musterinin ayni verisi var ama surekli degisiyor.
  • exlibris  (19.08.22 14:10:06 ~ 14:10:43) 
Evet mumkun. Kahve dunyasinda bedava kampanyasi varken fotografini baskasina atip kullanilamasin diye surekli değişiyordu. Nasil yapilacagi ise teknik burda anlatmaya gerek yok yazilimcilariniz bilir diye dusunuyorum


  • sanguine mcqaer  (19.08.22 16:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.