[]

turknet fiber kabloyu daireye nasıl çekiyor?

Merhabalar. Halihazırda turknet vdsl kullanıcısıyım. 35 mbps'ye yakın bir hız alıyorum. Geçenlerde sitesinden ne hız alırım diye bakarken 1000 mbps fiber desteklediğini gördüm başvuru yapayım dedim.

Daireye kablo çekme işini etrafımdaki fiber kullananlara sorduğumda ekiplerin doğalgaz borularının yanından küçük delikler açarak eve kadar çıkardıklarını ve iki sorduğum kişi de bu işlemler olurken yanlışlıkla elektrik kablosunu matkapla koparıldığını söylediler. Açıkçası bu durum hem komşular açısından hem de güvenlik açısından bana aşırı garip ve sakıncalı geldi. Kabloyu dışarıdan çekip pencereden falan alma durumları var mı acaba bir bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

 
Türk Telekom saha ekipleri gelip çekiyor kabloyu, yeni bir modem ve Gpon cihazı takıp gidiyorlar.

Türknet'in saha elemanları yok, alt yapı hizmeti Türk Telekomun.

Edit: Özür dilerim, 1000 mbps yazısına dikkat etmemişim, ben 100 mbit normal türk telekom fiber alt yapısı sandım.

Türk telekom alt yapısı olan fiber internet için Türknet'ten hizmet alınca, yazdıklarım geçerli.
  • John Bloor  (16.08.22 18:25:45 ~ 17.08.22 11:08:50) 
@John Bloor yanlış bilgi veriyor. 1000 mbit diyorsa turknetin kendi hizmetleridir.
Kablolama bina içi kabinden yapılır. Camdan falan alma imkanı olduğunu sanmıyorum. Apartman içindeki kablo kanallarından vs geçirirler fiberi. Turknetin kendi ekipleri kısıtlı kitleye hizmet verdikleri için düzgün çalışıyorlar, çok şanslısınız gigabit internetin tadını çıkarın.

  • denizgonen  (16.08.22 18:52:19) 
Türksat kablo Uydunet bağlamaya gelmişti görevliler, onlar söyledi.
Binanın dışından kablo yapmak yasakmış. Çok yasakmış. Kesinlikle yapamazlarmış.

Uzun süre ısrar ettikten sonra benden önceki kiracıdan kalan, dışarıdan hazır çekilmiş kabloya bağlamalarına ikna ettim.
  • michael_knight  (16.08.22 21:18:42) 
@michael_knight yöneticisi bile olmayan apartmanda her kattan matkapla delik açmak gibi bir hata yapmak istemiyorum açıkçası :)
geldiklerinde benim de bi ısrar etmem gerekecek heralde

  • kornisch  (16.08.22 21:41:20) 
@denizgonen +1

Ben de 1000 mbps fiber kullanıyorum. Bizde de tt fiber kutusu vardı onun yanına kendi fiber kutularını kurdular. Biz giriş katında oturduğumuz için tavandan silikonla tuttura tuttura getirdiler kabloyu.

Eve de aynı şekilde yerden istediğimiz yere kadar getirdiler.
  • chicha_v2  (16.08.22 22:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.