[]

emlak/emlakçı

merhaba evimi satmak için sarı siteye ilan verdim emlakçılar arıyor, sizin biz satmaya çalışalım, %2 komisyonla filan diyor, satarsa alsın komisyonunu benim için sorun yok, ama dolandırılma durumu olur mu diye de insanın aklı bulanıyor, ne yapmak lazım sizce




 
niye dolandırılasınız ki? bölgede nam yapmış satışları iyi olan bir emlakçıya 1-2 ay süren var şu kadar nakit istiyorum üzerine karışmam gelen müşterin beni bulsa da seni pas geçmem derseniz. sizden daha iyi fiyata ve daha hızlı satacağına şüpheniz olmasın.


  • alp9900  (15.08.22 17:18:52) 
bana şu kadar ver üzerine karışmam deme bence ya. zaten komisyon alacak her türlü yükseğe satmaya çalışır. sen fiyatı tam bilmiyorsundur zaten. düşük bir meblağ söyleyebilirsin belki.


  • nick bulamadim  (15.08.22 17:37:17) 
Herhangi bir satış aracılığı sözleşmesi vs imzalamayın, zaten ilanınız var ve demek ki siz kendiniz de sahibinden satmak istiyorsunuz.

Arayan emlakcılara "uygun müşteriniz olursa sunabilirsiniz, anahtar teslim edemem" diyin.

Ha yok ben gidip gelip ev gezdirip uğraşmayayım diyorsanız o zaman profesyonel biriyle çalışın ve anahtarı teslim edin.
  • John Bloor  (15.08.22 18:25:09) 
-Ofisini gör.
-Yetki belgesini gör.
-Sözleşme hazırlamasını iste.
-Sözleşmenin matbu bir belge olmasına dikkat et.
-Her bir maddeyi oku.
-Aklına takılan maddeler hakkında izahat iste.
-Özellikle sözleşmenin feshiyle ilgili maddelere dikkat et.
-Tapu işlemlerinin Emlakçı tarafından yürütüleceği maddesi olduğunu gör.
-Her tür ulaşımın emlakçı tarafından sağlanacağı maddesini ilave et.Emlak komisyonunun tapu devri ile ücretin hesaba aktarılmasından sonra ödeneceği maddesini gör.
- Sözleşmeyi mutlaka emlakçıya imzalat.
- Bir nüsha sözleşme al. Anahtarı ver. Çık.

-Komisyonu öderken mahbuz, fatura her ne veriyorsa mutlaka isteyin.

Ben şu kadar parayı isterim, kaça satarsan sat üzeri senin demek çok uygun bir hal tarzı değil. Emlakçının o an için paraya ihtiyacı yoktur, bekleyerek çok daha yüksek bir fiyata satabileceğini düşünmektedir. Yüksek fiyat koyar, boş yere beklersiniz. Evin fiyatını siz belirleyin ve verilen ilanlardan takip edin.

Fiyata bir pazarlık payı koyun. Alacağı evi pazarlık yapıp bir şeyler indiremediği için almaktan vazgeçen garip kafalı insanlar yaşıyor bu memlekette.
  • Mirket  (15.08.22 18:41:08 ~ 22:43:24) 
biz de sari sitede 1 sene surunduk, birsey cikmiyor.
sonra emlakciyla sattik, 4 binali bir sitedeydi daire. Binalardan birinin giris katina elemanin teki emlakci acmis, gittik konustuk. Kafamizda bir fiyat vardi zaten, biz o kadar istiyoruz senin istedigin fiyattan sat dedik, 2 haftada birini buldu verdik gitti.

  • cooperr  (15.08.22 20:05:40) 
Emlakçını kendin seç. Remax gibi tanınmış bir emlakçı ile çalış. Seni arayan kişi kimdir nedir bilemezsin.


  • OrangeYellow  (15.08.22 20:55:56 ~ 16.08.22 00:47:29) 
Emlakçı ile çalışmak daha iyi neden dolandırılacağınızı düşünüyorsunuz ki? Sözleşme imzalayın emlakçı sizin adınıza satış yapsın ev satışında makul süre 6 aya kadardır


  • beemaker  (16.08.22 17:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.