[]

Duyurudaki veterinerler/kedi sahipleri biraz bakabilir mi? (Onemli)

Daha once buraya sokaktan ikinci kediyi almayla alakali bi soru sormustum; kediyi bir suredir gormuyordum dun tekrar her zaman geldigi yere geldi ondan once de alip veterinere goturmeye calistim ama inanilmaz vahsi; hemen kacmaya calisiyor vs. Neyse birkac gun beni tekrar unutsun diye gidip yas mama ve cigneme sticklerinden aldim. Sabah aksam goturup yediriyorum o arada da bana yine alissin diye basini oksuyorum; ama kedi bayagi hasta galiba? Benim kedimde hic boyle seyler (pire, mantar, enfeksiyon) olmadigi icin bilmiyorum tam olarak nasil oldugunu ama bir seyler fark ettim:

-tuyleri bayagi kotu durumda, agzinin yaninda ve boynunda yara var, bazi yerlerde tuyleri topaklanmis ve turuncu/kirmizi arasi lezyon olmus.

-oksamaya calistigimda (bas ve sirt) derisi hep kucuk kabariklik dolu ama nereye elimi atsam oyle, tuylerini acip tam goremedim ne oldugunu.

- kediye stick yedirmeye calisirken fark ettim sag tarafinda dis yok nerdeyse.

Yani bir an once veterinere goturmem lazim ama yakalayamiyorum. Caddeye yakin yerde takildigi icin de ani davranamiyorum arabanin altinda kalir diye.

Veterinere mamaya sedapet katip biraz mayistiktan sonra getirmeyi onerdim ama sedapet hemen etki gostermeyecegi icin nerde uyuyacagini bilemezsiniz dedi; beklerdim aslinda etki gostermesini ama veteriner oyle diyince vazgectim.

Ne yapmaliyim sizce??? Cok uzuluyorum durumuna; bir an once veterinere goturup iyilestirdikten sonra yanima almak istiyorum.

 
deri hastalığı var herhalde, dişleri neden dökülmüş bilemiyorum ama yaşlılıktan falan olabilir gibi geldi.
öyle hırçınsa muhtemelen yakalayamayacaksınız sakinlikle. üzerine battaniye atıp bohça yaparak yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum, ben bir kere öyle yakalayabildim, boxa falan sokmak imkansızdı çünkü.
edit: bir de calming damlalar oluyor, beaphar gibi markaların var. bir kaç gün damlatıyorsunuz sakinleştirici gibi düşünebilirsiniz kedinin gerginliğini alıyor, yolculuk öncesi falan kullandırırlar, uyutmuyor ama yani sakinleştiriyor hayvanı, belki bir opsiyon olabilir.
  • veritaslibertas  (15.08.22 15:10:29 ~ 15:12:26) 
Yakın çevrenizde "sokak kedisi kısırlaştırması" yapan birileri mutlaka vardır. Veterinerlere sorun, bu kişileri tanırlar, ve kediyi yakalamak için yardım isteyin. Yardım gelecektir.


  • alfired  (15.08.22 16:27:47) 
- başını okşattığına göre aslında yakalama mesafesinde demektir. en aç halinde yaş mamaya daldığında ensesinden kavrayarak yakalayıp box'a alabilirsiniz. yalnız bunu daha önce yapmadıysanız denemeyin muhtemelen az debelenince bırakırsınız. yakalama konusunda destek almak en mantıklı çözüm gibi.
1) konuştuğunuz vet'den yakalama desteği isteyebilirsiniz. oradaki teknisyenler yakalama konusunda tecrübeli olur ayrıca eldivenleri ve sağlam boxları da olur.
2) ya da bulunduğunuz ilçe/şehir'de varsa hayvansever gruplar/dernekler ile iletişime geçip yakalama konusunda destek isteyin. genelde deneyimli olurlar ve eldiven, file, kapan gibi ekipmanları olur.
3) ya da bulunduğunuz ilçe belediyesinden yakalamak için yardım isteyin. kedi hasta, veterinere götürcem diyerek yardım alabilirsiniz.

- her başarısız yakalama girişimi onu sizden daha da uzaklaştıracaktır, ya iyice alışmasını bekleyin ya da yukarıdakileri deneyin.
  • surprise  (15.08.22 16:35:22) 
Veterinerden destek istedim aslında; biz yabancıyız, eğer bizi görürse bulunduğu yeri tamamen terk edip gitme ihtimali var dediler. Ben eldiven filan alacağım sanırım kendim öyle de deneyeceğim.


  • nefertarii  (15.08.22 18:05:16) 
belediyenin veterinerlik klinigi falan varsa onlarda onlarda kedi yakalama filesi olyor. ödunç alın ya da veterinerlerde de olabilir odunc verirlerse.


  • e mice  (15.08.22 19:06:42) 
Mamayı kabın içine koysanız? Özellikle sevdiği bir yaş mama vs. varsa en uca koyun, yemeye başladıktan birkaç saniye sonra da kapağı kapatın. Bunu yaparken kar eldiveni ve kollarınızı örtecek bir şey giyin.
Uğraştırıcı biliyorum, kolay gelsin :(

  • pudra  (16.08.22 01:41:35) 
Pudranın söylediği en mantıklısı, acele etmeden soğukkanlı şekilde bekleyip vakti gelince hızlıca kapatmanız gerekiyor büyükçe bir kutu kullanabilirsiniz , mamayı arkaya doğru itip girince ilerleyebilmesi için, tabii sabitleyin bir de mamayı Patisiyle öne çekmesin.


  • not dark yet  (16.08.22 04:28:35) 
Bugun yine yakalayamadim. Ve ilk defa diskisini yaparken gordum ve diskisi kanli ishal seklindeydi. Delirecegim.


  • nefertarii  (16.08.22 16:39:30 ~ 17.08.22 16:15:05) 
Arkadaslar o kanli diskiyi gordukten sonra bugun tekrar denedim. Tirnagima kadar disledi o kalan disleriyle de. Artik beni gorunce hemen saklaniyor. Hangi veterinere sorsam yardimci olamayacaklarini belirttiler, ne yapacagimi hic bilmiyorum.


  • nefertarii  (17.08.22 16:16:08) 
yaş mamayla kendinize çekmeyi deneyin bir süre. alşınca da hızlıca yakalamanız lazım, dediğim gibi battaniye gibi bir şeyle halledebilirsiniz, diğer türlü çok zor.


  • veritaslibertas  (17.08.22 16:21:15) 
Böyle durumlar için kedi kapan/kafesleri var ama çok pahalı, elinde olan birini bulursanız ödünç alınabilir belki, ya da ıslak mamayla tekrar güven oluşturup girdiği gibi kapatmalı bi sistem yapmak lazım normal kedi taşıma çantasıyla :/


  • amelie poulain  (17.08.22 18:20:48) 
Arkadaşlar kedi iki gündür ortada yok. Her zaman gittiği yerlerde görmüyorum. Sizce temelli gitmiş olma ihtimali nedir?


  • nefertarii  (19.08.22 04:49:26) 
yer değiştirmiş olabilir ya da durumu ağırlaştıysa kuytu bir yere ölüme yatmış olabilir. etrafta bu tarz girebileceği yerler varsa oralara da iyice bir bakın. eğer görürseniz ve hala yakalayamıyorsanız en azından eczaneden aldığınız immuneks tarzı bağışıklık güçlendirici alıp 1-2 cc yaş mamasına karıştırıp verin. anlattıklarınızdan viral bir hastalık geçiriyor gibi şansı çok düşük ancak kendisi de toparlayabilir.

not: viral hastalığı olma ihtimali çok yüksek olduğu için kedi ile temas ederseniz diğer kedilere bulaştırmamak için elinizi sabunlu su ile dezenfekte etmelisiniz ayrıca box vs. kullanırsanız onları da çamaşır suyu vs. ile dezenfekte etmelisiniz.
  • surprise  (19.08.22 13:25:50 ~ 13:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.