[]

Kanada'dan Türkiye'ye Fransa aktarmalı uçuş ve bagaj kuralları hakkında

Merhaba dostlar,

Önümüzdeki hafta Kanada'dan Türkiye'ye Fransa üzerinden geleceğim ve eşe dosta eli boş gitmeyeyim diye uğraşıyorum. İlk defa geri döneceğim, çok fazla uluslararası uçuş tecrübem yok, o yüzden sizlere sormak istedim. Kurallar yazıyor bi' yerlerde biliyorum ama okuyup da ihtiyacım olan detayları bulacak zamanım yok, o yüzden birileri özet geçebilirse güzel olur.

Daha önce duyduğum kadarıyla Fransa epey katı bu yiyecek falan işlerinde. Uçuş transfer olmasına rağmen canımı sıkarlar mı bilmiyorum. Getirmek istediğim ürünler paketinde peynir, konserve, sebze meyve falan eğer oluru varsa. Bunlarla ilgili sorun yaşama ihtimalim var mı yolculukta?

Bir de bu duty free işleri nasıl oluyor onu da hiç bilmiyorum, burdaki içkilerden getirmek istiyorum, bizim ordaki duty free'de yoktur diye varsayıyorum ama burdakine gidebileceğim aralıkta valizleri vermiş olacağım sanırım. Yanlış mı biliyorum, nasıl ayarlanıyor bu işler?

 
Diger sorularin cevabini bilmiyorum ama muhtemelen Kanadadaki herhangi bir supermarket veya liquor store tarzi bir yerden ickileri alip valizinize koyarsaniz daha ucuza bile gelebilir. Duty Free her zaman dikkate deger bir indirime sebep olmuyor, bir de alisverisiniz sinirli oldugundan zaten en fazla iki sise falan alabilirsiniz. (2 lt falan gibi sinirlar olabiliyor yani.)

Kopuk abalaja veya kalin havlularla falan sararsaniz genelde sorun olmuyor kirilma vs gibi.
  • sopiro  (15.08.22 07:06:40) 
disaridan aldigin urunu el valizine koyarsan fransa'da gecerken buyuk ihtimalle el koyarlar. check ettigin valize konulmali. duty free'den alinan seyleri belli olcutler dahilinde geciriyorlar ama sikinti cikmayacaginin orada da hic garantisi yok. benim maple syruplarimi almislardi, hos gerci cok da umrumda olmadi.

sebze meyvenin oluru pek yok bence ama niye tutup turkiye'ye sebze meyve tasinir ki kanada'dan. peyniri falan bagaja verilecek valize koy.
  • hot potato  (15.08.22 07:15:40) 
Ek bilgi: Haberiniz var mı bilmiyorum ama Fransa aktarmalı uçuşlarda Türk vatandaşlarından transit vize talep ediliyor artık.

www.tursab.org.tr

İspanya da aynı şekilde transit uçuşta Türkiye vatandaşlarından vize istiyor. Geçen ay başladı.
  • Cesario  (15.08.22 08:13:26) 
Ya sebze meyve işi bizdeki gibi elma armut değil, Türkiye'de kolay bulunmayan şeyler, garipsenecek bi'şey yok ama onları elbette getirmesem de olur, çok da mesele değil. Maple syrup getireceğim konservede, alınması canımı sıkar açıkçası.

İçki limitlerinden haberim var da Kanada'dan çıkmadan duty free göreceğim noktada sanırım bavulları vermiş olacağım, öyle mi olacak emin değilim ki aslında onu sormak istemiştim.

Bir de dostum bana kısa süreli kurdeşen döktürdün ama benim anladığım o transit vize Kanada vize sahiplerine sorulmuyormuş, yine de aklıma kurt düştü yani. Ben bileti 3-4 ay evvel aldım üstelik hani...
  • dream machine  (15.08.22 16:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.