[]

evde sushi yapmak

evde sushi yapma fikrim var uzun süredir ama detaylı araştırmadım. evde sushi yapan var mıdır? Malzemeleri nereden alıyorsunuz? (İstanbul) Kolay tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?
California roll favorim ama maki'ler de olur.
Ek olarak evde kolay yapabileceğimiz uzak doğu yemek tarifleriniz varsa onlara da talibim:)


 
Metro markette tum malzemeleri bulabilirsiniz. Balik disindaki her sey internetten de alinabilir. Asyagurme veya trendyolda cogu var yine onlarin da. Ben kaitatuya nori, okomesan pirinc, amoy pirinc sirkesi kullaniyorum, gari’yi kendim yapiyorum, wasabi sevmedigimden kullanmiyorum. İcine ton baligi bulamadigim icin koymuyorum, somon ve karides cogunlukla koyuyorum. Karides de cogu yerden alinabilir haslanip konabilir ama somon icin sushi grade somon olmasina dikkat etmek lazim, yani somonun soguk zincirden hic cikmamis olmasi gerekir cig yendigi icin. Yine bu da metro markette bulunabilir.


  • gibicibicis  (14.08.22 23:49:50) 
internette çubuk + sarma rulosu + nori yaprağı birlikte satılıyor.

pirinç yine metro gibi marketlerde oluyor, internetten de alınabilir ya da muadil olarak uygun türk pirinçleri oluyor.

ben somon sevmediğim için avokado + salatalık + havuç + pirinç + karfur'dan alınma yengeç surimi + nori yaprağı ile gayet kolay bi tarif yapıyorum genelde.
  • patronaj1  (15.08.22 00:41:08) 
Bazı malzemeleri almak için önce metro, orada kalmamışsa makro market orada da kalmamışsa büyük carrefour'da buluyorum. Sadece Wasabi'yi internet dışında hiçbir yerde bulamadığımdan ikea'nın yiyecek marketi kısmından alıyorum. Aynı parayı harcayarak dışarıda yiyeceğinden 5 katı bolluğunda ve daha bol malzemelisini yapıyorsun. Tabi içine koyacağın malzeme miktarı, çeşidi falan deneyerek birkaç seferde oturuyor. Bazı çeşitlerinde labne kullanmanı tavsiye ederim, mutlaka pirinç sirkesi kullan yaparken. bulamadım başka sirke de olur deme. mutlaka suşi pirinci kullan. surumi ve somon konusunda fiyat performans olarak metro marketi tek geçerim. genelde suşi yaprağını da carrefourda uygun aldım.


  • disneyplus  (15.08.22 10:07:11) 
Asya'da yasiyorum, malzemelere ulasmak cok kolay oldugu icin sorun yasamiyorum, ama bilgim de isinize yaramaz haliyle. Ama su linkteki hanimefendi kim ise onun anlatimini cok kolay, keyifli buldum. www.youtube.com
Acikcasi ben tamamen kendi yemek istedigim gibi yapiyorum, yok gercek sushi soyle olurmus boyle olurmus diye dusunmuyorum.

Evde yapilacak en kolay tarif muhtemelen fried rice cesitleri. Her seyin elde kalaniyla yapildigi icin ayrica yemekleri bosa harcamamak acisindan da guzel oluyor. Onceden pisirilmis pirinc, herhangi cig ya da pismis sebze, et, vs ile yumurtayi birlestirmeniz yeterli. Cok fazla tarif var.

Spring roll da rice paper bulursaniz tamamen keyfinize gore yapabildiginiz ve glutensiz oldugu icin guzel bir secenek. Bu hanimefendiyi cok komik buldum ben, o yuzden onun tarifine bakmistim ilk yaptigimda. www.youtube.com
  • sopiro  (15.08.22 10:15:40) 
Biz icinde nori, sarma rulosu, pirinc, sirke, soya sosu ve wasabi olan bir DIY sushi seti almistik. Turkiye'den almadigimiz icin link veremeyecegim ama bunlari ayri ayri da cok rahat alabilirsiniz. Pirincin Asya tipi birbirine yapisan cinsten olmasina dikkat edin. Sushi'ye uygun. cig yemeye musait somon bulmak zor olabilir. Tazeliginden emin degilseniz fumelenmis somon kullanmanizi tavsiye ederim.

Icine somon, avokado, salatalik ve krem peynir koymustuk biz ve cok lezzetli olmustu. Ayrica kalabalik olarak oturup yapmak da cok keyifli bence.
  • pike  (15.08.22 16:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.