[]

Otobanda, e5'te giderken instagrama story atanlar usta şoför mü?

Aynı anda yola bakıp aynı anda instagramda fotoğraf çekip story yayınlamak zor değil mi araçla hareket halindeyken?

Ben yapamam mesela. Manuel kullanıyorum.

Otomatik kullananlar yapıyor desem manuel hafif ticari araçla temde 200 basarken story paylaşan birini tanıyorum.

Sırrı ne bunların?

Önce fotoğraf, video çekip gidecekleri yere gittikten sonra mı paylaşıyorlar yoksa araçta hareket halinde mi paylaşıyorlar?

Edit: Araba kullanırken telefona değil yola bakın!

 
Multitasking


  • respect  (13.08.22 17:17:12) 
Hayır, onlar başkasının yaşam hakkına saygı duymayan embesiller. Bu tiplerin başkasına zara vermeyecek şekilde bir kaza yapıp ölmelerini diliyorum. Çünkü kendileri insan olmayı beceremedikleri gibi bir de çocuk filan yetiştirmeye çalışıyorlar. Üremeden hepsinin gebermesini diliyorum.


  • delikedidilimiyedi  (13.08.22 17:40:19) 
Dikkatinizin bir kısmını araç sürmekten telefona bakmaya kaydırırsanız siz de yapabilirsiniz, yola bakmak yerine telefona bakmak vs gibi. Tabi dikkatinizi dağıttığınız için kazaya davetiye çıkarıyorsunuz


  • housedaki topal doktor  (13.08.22 19:28:09) 
Usta şöför diye anlatılan aslında rutin işi beyine öğretip kısa zamanda beyinciğe devreden soğukkanlı insanlar. Şöyle hatırlayın, araç kullanmayı öğrenirken sakız bile çiğneyemez, gözünüzü asla yoldan ayırmazsınız. Öğrendikten sonra ve biraz da farklı koşullarda (gece, yağış, buz, vb.) tecrübe edince iş rutine dönüşüyor ve beyincik devralıyor. Böylece seyir halindeyken telefonla konuşabiliyor, bir şeyler yiyip içebiliyor, yanınızdakiyle derin sohbetler edebiliyorsunuz.

Sizin bahsettiğiniz tipler de bunlar, rutinden sıkılıp durumu eğlenceli anlara çevirmeye çalışıyorlar. Trafik kuralları ve hem kendi, hem de başkalarının can güvenliği gereği bu yaptıkları tamamen yanlış, düşük hızda yapılanları hoş karşılayabilirim yani ama örneğinizdeki gibi 200 km/s ile giderken bunları yapmak da afedersiniz bokunu çıkarmaktır. Ha gençtir, gençliğin verdiği adrenalinle yapıyordur, açıklaması denyoluğudur ama her halükârda yanlıştır.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (13.08.22 20:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.