[]

Televizyon’da hangi markadan şaşmıyorduk?

Ortalama üstü bir tv almak istiyorum.
Sony aklıma ilk yatan.
Sizin tercihiniz ne olurdu?


 
LG tek tercihim.


  • himmet dayi  (03.08.22 13:11:50) 
samsung, sony, lg. bunlardan hangisinden isteklerime uyan bulursam alabilirim.


  • lemmiwinks  (03.08.22 13:18:39) 
evde 11 yasinda bir arcelik ve 12 yasinda bir sony var. ikisi de hala calisiyor.


  • in vino veritas  (03.08.22 13:19:18) 
markadan ziyade model önemli. her markanın amiral gemileri var. daha ziyade modele odaklanın.

donanımhaber forum'ları en doyurucu bilgiyi verir ama kafa da karıştırır. fazla derine dalmadan biraz okuyup bütçenize göre karar verin.
  • brkylmz  (03.08.22 13:24:51) 
işletim sistemi önemsiz diye düşünüyor insan almadan önce ama aslında önemli.
Android işletim sistemli olanlarda çoğu program oluyor, LG Web OS da çok kötü değil sanırım ama diğerlerinde bazı programlar olmayabiliyor, can sıkıyor.

Bundan 5-6 ay önce Televizyon almak için bakmaya başladım. Aklımdaki "adını bildiğim markalardan biri olan, 75 inç en uygun fiyatlı televizyonu alayım" diye yola çıktım.
Parayı ekranın kalitesine değil büyüklüğüne vereyim istedim. Ama sonunda 65 inçlik LG NanoCell 65NANO916PA aldım. Onunla aynı fiyatta, 75 inç olan ve biraz daha düşük kaliteli olan TV ile yanyana duruyorlardı bir mağazada. Kaliteyi çok önemsemem diye düşünmeme rağmen yanyana durduklarında bana önemli göründü ve aldım.

Sony almak da istiyordum ama daha pahalıya daha kötü bir teknolojisi vardı benim baktığımı zamanlarda.

Herkesin Samsung veya LG almasının bir sebebi var herhalde, çok derinlemesine araştıramadım.
  • michael_knight  (03.08.22 13:39:43) 
burada yazanları da bir kenara not edin derim.
eksisozluk.com

  • lazpalle  (03.08.22 13:44:47) 
ben philips'ten şaşmam. panel kalitesi, işletim sebebi vs yüzünden değil, ambilight yüzünden. ama kimisi de hiç sevmiyor o olayı. biraz beklentilere bağlı.

markadan ziyade model seçmek çok daha önemli. mesela ben kesinlikle va panel bakmıştım ilk önceliğim buydu. bazı şeyler ilk önce belirlemen ve asla değiştiremeyeceğin şeyler.

panel boyutu: 55-60-65 kaç inch lazım izleme mesafene göre. bu ilk karar vereceğin konu.
panel tipi: va-ips ikinci konu. va daha kaliteli görüntü verir. ips biraz daha kötüdür ama daha geniş açılarda renkler bozulmaz. yani sağdan bakan soldan bakan da keyif alır. kalabalık aile işidir.
sonrası ise artık inceleme kıyaslama. lg, philips, samsung, sony hepsi iyi tv'ler yapıyor. tcl var bi de yeni girdi piyasaya. yurt dışında budget ürün olarak çok tercih edilir.
  • floydian  (03.08.22 13:45:35) 
sony


  • nuisance  (03.08.22 13:52:51) 
ust segment:
-paran varsa sony
-yoksa lg

orta segment
-paran varsa samsung
-yoksa grundig
  • buenosdias  (03.08.22 13:55:16) 
vestel al geç


  • fatihreis  (03.08.22 15:44:59) 
Ben LG Oled aldım çok memnunum öyle böyle değil.

Ekran yanığı oluşursa oturur ağlarım o ayrı.
  • pispinti  (03.08.22 16:20:42) 
12 sene önce evlendiğimde panasonic plazma almıştım. onun görüntü kalitesi gibisini görmedim ben. mevcutta durumları nedir bilmiyorum.

3 senedir samsung kullanıyorum ve çok memnunum, gerek görüntü kalitesi, gerek hızı, gerekse de ara yüz rahatlığı büyük artı.

bütçenin yettiği bir samsung modelini gönül rahatlığı ile önerebilirim.

ama teknolojinin şans işi olduğunu da unutma.

not: vestelden uzak dur. samsung'u alırken bir vestel mühendisi ile konuştuğumda "abi saçmalama ne vesteli" demişti.
  • teritori  (03.08.22 16:28:31) 
Alabileceğin en üst ekran sanırım LG Oled’ler olur, ama düz tv izlersen yanık olacak mı diye korkarsın (sanırım yazılımla çözdüler)

Türk markalarının yazılım sıkıntıları olabilir ama panel olarak onlar da lg, sharp, vs çıkabilir bir yerden alıp üretiyorlar zira. Philips de kendi panelini üretmiyor ki mesela.

Sony içine direkt android tv yerleştirmişti, öyleyse iş görebilir. Fakat aydınlatma teknolojilerine bir bak atıyorum LG veya Samsung parçalı aydınlatma sunuyorsa o tercih sebebidir (oled gibi piksel piksel değil ama lcd/led gibi arkadan komple aydınlatma da değil) sanırım qled falan diyorlar ona bir bakarsın.
  • nhk ni youkosu  (03.08.22 18:42:41) 
TLC'leri de bir araştır derim. LG aldım ben. Ama aklım TLC'de kaldı. F/p ürünleri gibi duruyorlar.


  • Cesario  (03.08.22 20:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.