[]

aikido, jiu jitsu vs

bir süredir aklımı çeliyordu ama yakın zamanda aikido veya jiu jitsu mu öğrensem acaba diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Fakat aklıma takılan bir konu var. Gittim bir yerden ders aldım öğrendim diyelim ama hep antreman yapmak için bir kişiye daha ihtiyacın oluyor. Yani salona gitmeye sürekli devam etmemiz gerekiyor değil mi? illa illa o salona hep para ödeyeceğiz yani:) bir de hep dersle mi geçiyor olay? yani tenis kursuna gitsen bir süre sonra kursu bırakıp arkadaşınla oynama başlarsın ama bu tip sporlarda olay nasıl oluyor?




 
Aikido bildiğim için sadece onun üstüne konuşacağım.

Tek başına çalışma teknikleri var, ancak evet doğalında her zaman düşmeyi iyi bilen bir partner gerekiyor. Zaten aikido eğitiminin ilk basamağı hasarsız, sağlıklı düşmeyi öğrenmek. Çünkü partneriniz çalışırken siz düşünüyorsunuz haliyle.

Diğer taraftan salona gitmeden zaten yeni bir şey öğrenemeyeceğiniz için salona gitmediğinizde bırakmış oluyorsunuz haliyle. Aikido'ya başlangıç siyah kuşakla oluyor. Bunun öncesi temel eğitim bir yılı buluyor. Siyah kuşağı aldıktan sonra belli eğitim ve bekleme süreleriyle sınavlara giriyorsunuz 4.dan denen seviyeye kadar böyle gidiyor bu. Haliyle salona gitmeden zaten bir şey olmuyor.

Ders dersle geçiyor ama sonrasında, çalışma arkadaşlarınızla dojoda yine istediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Yani gittiğiniz dojoya göre de değişiyor olsa gerek bu sanırım. Çok kalabalıksa nerede vakit geçireceksiniz ki?

Diğer taraftan aikidoyu öğrenip geliştirebileceğiniz bir "skill" ya da işte ne bileyim bir programlama kursunda öğrenip ömür boyu kullanacağınız bir programa dili gibi bir şey olarak düşünmeyin. Aikido dojoda aikido. Yani bir şarap tadım grubu gibi düşünün bunu, tek başınıza şarap tadıp ne yapacaksınız?
  • akhenaten  (27.07.22 11:33:58 ~ 11:37:13) 
Karateciyim. Bizde katalar var. Kendin çalışabiliyorsun. Bu sporları tavsiye etmem. Bu tip sporlarda çalışma tekli olur, ikili olur, üçlü bile olur.


  • dissendium  (27.07.22 12:27:09) 
@dissendium biraz daha detaylandırabilir misin? Karateyi mi önermezsin? Yoksa aikido veya jiu jitsuyu önermezsin ama karateyi önerirsin? Ya da neden önermezsin=


  • hlt1985  (27.07.22 12:30:04 ~ 12:30:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.