[]

Bu arabanin bu modeli neden bu kadar cok?

Asagida link de koyuyorum. 1.5 motor, dizel cliolardan 400 bine kadar aratinca bir suru satista ilan goruyorum. Mesela 10 tane bunlardan goruyorsam, 1 tane 1.2 motor benzinli clio goruyorum.

Bu arabalarin bilmedigim kronik bir sorunu mu var? Bu kadar cok ilana giriyor bu fiyata?

www.sahibinden.com

 
Clio, Symbol, Egea, Linea vb. çoğunlukla filoların tercih ettiği araçlardır. Adam bir bölgeye bayilik açıyor, 20 araç lazım oluyor, alıyor. Sonra oradaki bayilikten umduğunu alamayınca kapatıyor, bu araçlar da oldukça temiz olduğundan galerilerin ve diğer kapanların eline geçiyor.

Modelden bağımsız olarak konuşayım, 1.5 dCi motor Renault'nun yüz akıdır. Sorunsuz motordur, yakıtı koklar, performansı da üst düzeydir. Piyasada bu araçlardan çok görmeniz popülaritelerinden dolayıdır, sorunlarından değil. Çeyrek altın gibidirler tabir-i caizse, satışa koyulduğu an satılır. Şimdilerde ikinci el satışları yavaşladı da takip edenlere sayıca biraz fazla görünmeleri belki bu nedenledir.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (20.07.22 22:47:31) 
clionun 1.2 motoru tutmadı. 0.9 sce ve diğer sce motorları tutmadı. ama 1.5dciyi mercedes dahi kullanıyor. her modelin tutan motorları vardır. mesela mercedes w204ün 1.6 kompresörü tutarken 1.8i tutmaz.


  • mikahakkinen  (20.07.22 22:52:39) 
Bu arabayı kullanan insanlara en son ne zaman mazot koydun diye sor hatırlamazlar. Az yakıyor yani.

1.2 benzinli atmosferik ise normal tutmaması. 1.2 atmosferik araba kullanılmaz.
  • Cesario  (20.07.22 23:05:56) 
1.2 atmosferik Türkiye gibi her yer yokuş olan ve sürekli otoban vs kullanılan yerde olmaz. Zor.

1.2 tce ise yağ yakma konusunda ciddi sıkıntı var, Fransa'da davalık oldu Renault. 0.9 daha iyi bu sebepten.
  • logisticsmanager  (20.07.22 23:12:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.