[]

otel-tatil-kandırılma durumları

bir durum var ;
mart ayında erken rezervasyon ile haziran ayına bir otele rezervasyon yaptık. ücreti de ödedik.
otel yeni açılıyor, bu yıl ilk yılı.. ve malesef haberler otelin inşaatının bitmediği yönünde.
normalde inşaatın mayıs 15 te yasaklar başladığı için bitmesi gerekiyor. elemanlar oteli yetiştirememişler ve inşaat halindeki otele müşteriyi sokuyorlar utanmadan.
ben ilgili tur operatörünü aradım ve aldığım cevap "boyle bir durum yok" şeklinde oldu. ancak müşteri görüşlerinin yazılıdğı aynı tur pperatörünün bir sitesinde inanılmaz kötü ifadeler yeralıyor.
ben biliyorum ki oraya gittiğimizde otelde inşaatla karşılaşacağız.
ben ne yapabilirim?
bu konuda haklarım neler?
şu kula bir yol gösterirseniz çok sevinecek..

 
tatilinizi huzurla geçirmenize engel oluşturan bir inşaat durumunu belgelemeniz gerekiyor. devamı tüketici hakem heyetinde..


  • conrad moricand  (16.06.10 21:34:15) 
adamın götünden kan alırlar kamil,öyle şantiye halindeki otele müşteri sokarlarsa .
tur operatörünü de bitirirler eğer böyle birşeye cambazlıkla yaklaşıyor ve seni kazıklamaya kalkıyorsa .

3 çıkar yol vardır 1)paranızı geri isteyin
2)tesisi değiştirmek istediğinizi söyleyin- sike sike değiştirecekler -
3) tursab'ı arayın.



4) hiçbirini beceremedim diyosanız bana bi mesaj atın
  • duzeysiz  (16.06.10 21:55:56 ~ 21:56:23) 
tesisin değişmesini istemek en mantıklısı. ancak şuvar; ben bu hakkı neye dayanarak isteyebilirim. adam sizi başka tesise gönderemeyiz derse çirkeflik yaparak üste çıkmak yerine adamlara haklarımı hatırlatmayı doğru bulurum.
şöyle bir hak var mı mesela?
"otel müşterisi oteli beğenmiyorsa tur operatörü 12 saatte değiştirmek zorundadır" gibi bişey var mı?
  • extasy  (16.06.10 22:01:00 ~ 22:01:31) 
şayet otelde; size katalogta ya da sözleşmede sunulduğu halde bulunmayan bir hizmet,aktivite, bölüm v.b. belirtirseniz/kanıtlarsanız evet değiştirmek zorundadırlar. Ancak otele gitmeden de değiştirme hakkına sahipsiniz ki biraz sert çıkışıp bunu yapmanızı öneririm, hem direkt bir yetkiliyle görüşme şansınız olur.türk acentaların otel rehberi diye yolladıkları şahıslara otelci olarak bir şey söylediğimizde ( misal info boardlarınızın olduğu alanı düzenli tutup güncelleyebilir misiniz gibi ) zırıl zırıl ağlıyorlardı,çok pasiflerdi,işi bilmiyorlardı. çünkü çoğu yaz tatilini değerlendirmek v.b. şekillerde çalışıyorlardı. Acenta size o yanıtı verir çünkü durumu kabullenirse sizi eşdeğer bir başka otele yerleştirmek zorunda kalır ve bunu haziran ayında kontrat fiyatlarından yapamaz, bu sebeple de kabul etmezler.


  • Phoebe  (16.06.10 22:51:05) 
sadece yemekten şikayet olduğunda bile otel değiştiriliyor, talep ederseniz otel değişikliği yapabilirsiniz.


  • elbar  (17.06.10 17:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.