[]

Yemek yedikten sonra oturmak mı yürümek mi sindirim için iyidir

Herhangi bir sindirim sorunumuz yok fakat akşam yemeği yedikten sonra 15-20 dk yürümek sindirim açısından faydalı olur mu ?

Bazen insan ağır bir yemek yemese de koltuğa çöküp kalıyor sanki yürümek o çöküntüyü alır


 
Bilimsel dayanağım yok, tecrübeme göre yürümek daha iyi sanki.


  • Amaranta ursula  (29.06.22 22:45:37) 
Abi şimdi sen bi yemek yiyip de bu yemek mideye gelince mide asidi bazı enzimler vs salgılanıyor miden kasılmaya başlayarak sindirimi gerçekleştiriyor, bu işlem de yemeğin türüne göre 7 saat falan sürebiliyor, senin yapacağın hiçbir şey buna katkı sağlamaz yemeğin kabasını attığı ilk birkaç saat mümkün olduğunca dinlenik halde kalmak iyidir yürümek falan nasıl moda olmuş anlamıyorum ben bırak miden işini yapsın işte yürüyüşle falan ekstra iş çıkarma vücuda. O çökme hissi kan şekerinin etkisiyle oluyor, doğal bi süreç yani.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (29.06.22 22:56:22 ~ 22:57:45) 
Yemek yiyince, dolaşımdaki kan mide ve barsaklar çevresine toplanıyor.
Dolayısıyla yürümek, kan kol ve bacaklara gideceği için sindirime engel oluyor.

  • pro9it9is9  (29.06.22 23:25:24) 
Şöyle bir şey duymuştum yemek yedikten sonra koltuktan uzanır pozisyona geçmemek, yarım saat oturur pozisyonda durmak daha iyidir diye ama yürümekle ilgili bilgim yok


  • esinikaybetmiscorap  (29.06.22 23:30:43) 
sindirim icin bolca lif tuketmeli, yemekten 1 saat oncesine kadar ve 2 saat sonraya kadar sivi tuketmemelisiniz. bu aralikta su ictiginiz zaman mide asidi sulanmis oldugu icin sindirim yavaslayabiliyor. agir yemekler icin ise enzim kullanmayi dusunebilirsiniz.

buna ek olarak, genel saglik icin yemekten 1-2 saat sonra hareket etmek kan sekerinin dusmesine yardimci olacagindan, saglik icin olumlu etkisi olabilir. hemen sonrasinda yurumek vucudu sindirimden disinda baska islerle mesgul edecegi icin sindirim acisindan pek faydali olmayabilir.

doktor degilim, yillardir okuyup takip ettigim bazi saglikcilarin goruslerini aktariyorum sadece.
  • taurina  (30.06.22 00:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.