[]

Tinder'da Hiç Düşünmeden Telefon Numaranızı Veriyor Musunuz?

Tinder veya benzeri yerlerde konuştuğunuz kişilere numaranızı veriyor musunuz? Bugüne kadar o kadar kişiye verdim, aralardan sadece 2 tanesi ile arada sırada da olsa 1 yılı geçti ve hala mesajlaşıyoruz, diğerleri çöp.

O yüzden yeni birinin telefonunu alırken 'Acaba isteyeyim mi' diye üşeniyorum hep ve bazılarından da çekiniyorum çünkü ya çok çok az konuşuyorlar ya dolandırıcı çıkıyorlar vs. Ne bileyim ya. Bazıları ben istemeden birkaç muhabbetten sonra kendi veriyor. Bende hep 'İnşallah dolandırıcı çıkmaz' gibi düşünceler oluşuyor. Belki de çok normal onlar için(Yabancılar) Bilemiyorum artık.


 
Tinder'dan dolandırılacak kadar süzme olan biri tinder olmadığı zaman da dolandırılır. Sadece telefon vermenin dolandırılma ile ilgisi yok ki.

Buluşmak için telefona gerek yok bence, zaten muhabbeti öyle uzun uzun tutmaya da gerek yok. Bu tarz platformlardan tanışıp telefonunu aldığım durumlar işin uzun vadeliye döndüğü durumlar oldu hep.
  • Bruce  (19.06.22 23:40:31) 
Evet, iyi bir iletişim yakaladığımız kişilerle numaramı paylaşıyorum.

Ayrıca 2005'ten beridir bu tarz siteleri/uygulamaları kullanırım, o zamanlar Whatsapp değil Msn Messenger vardı; daha bir kez "dolandırıcı" birine denk gelmedim. Karşınızdaki kişinin iletişim dili, profili falan kayda değer düzeylerde fikir veriyor olmalı. Escort tarzı profillere hiç bulaşmam.
  • jonas  (20.06.22 00:07:01) 
Evet benim için sorun değil. Dolandırıcılara karşı da doğal bir bağışıklığım var sanırım, daha ağızlarını açıp bir cümle kurunca anlayabiliyorum olayı, gerçi tinder'da böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç.

Bir keresinde bir kişi numarasını vermek istememişti. Buluşacağımız zaman çok sıkıntılı olmuştu, telefonu olsa 2-3 saniye sürecek "tam nerdesin şimdi" gibi sorular uzadıkça uzamıştı. Ne gerek var diye düşünmüştüm.
  • akhenaten  (20.06.22 07:05:54) 
Hetero erkeksen ve kacak is yapmiyorsan telefon vermenin riski oldukca dusuk. Ben sahsen karsi tarafi rahatlatmak icin veriyorum.

Kadinsan zaten dunyanin riskleri konusunda cocukluktan baslayarak hizlica deneyim elde ediyorsun. Herkes kendi pozisyonuna gore risk aliyor.
  • cleric  (20.06.22 10:11:42) 
Biliyorum geç bir cevap oldu ama telefonu verdikten sonra bu kişi dolandırıcı ise elden ele dağıtır numarayı veya yapabilir mi bilmiyorum ama belki bir virüsle telefonu ele geçirir ya da ne bileyim sim kartı kopyalar vs Bu ve buna benzer şeyler..

Çok boş konuşmuş olabilirim. Öyle olduysa kusura bakmayın.
  • panda yuva yapmis sogut dalina  (16.07.22 17:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.