[]

1999 Yapımı Virüs filmi neden sevilmedi?

Filmi bilmeyenler, hatırlamayanlar için trailer'ı şu :

www.youtube.com

Bu film 1999 gibi kamerayı elinize alıp karınca kolonisini çekseniz soluksuz izlenecek dönemde yayınlandı, kendi çapında o dönemin teknolojisi ile gayet de başarılı görsel efektleri vardı. Konu güzel, William Baldwin hariç oyuncu kadrosu da kaliteli ama film tutmadı, sanırım o dönemde tvde bir kez izleme şansım oldu bir daha izlemedim, (izleyemedim) epey bir süre de bulamadım, bugün merak edip filme ne oldu acaba diye araştırayım dedim filmin adam gibi viki sayfası bile yok.

Filmdeki bazı sahneler insanı gerim gerim gerecek kadar başarılıydı, bazı sahnelerinde gördüğümüz yürüyen böcek gibi robotlar yüzünden evde karanlıkta köşeleri dönemez olmuş koşarak oda değiştirir hale gelmiştim.

Bu filmin tutmamasında ki ana neden ne sizce?

 
Çocukluk travmalarımdan biri bu film.

Bunu ben de merak ediyorum.
  • hayirsiz  (16.06.22 10:40:35) 
merak ettim fragmani izledim. 99 yilinda oyle el kamerasi karinca cekse falan gibi bir durum yok oncelikle. devil's advocate, deep impact mesela hala iyi olan ve o donemin filmleri.
bu film bana 80ler gibi geldi cekim kalitesi, sahneleriyle..

bence o zaman da seviye olarak kotu bulunmus olmali
  • Kittie  (16.06.22 11:03:58) 
VCD'de evde izlemiştim. o dönem izleyip de aklımda kalan ender filmlerden. bence çok başarılı.


  • ehti  (16.06.22 11:17:28) 
ben izlemedim filmi şimdi trailer'a baktım. bence gayet tırt görünüyor. 99 yılında matrix çekilmişti ya. onu geç 25 yıl öncesinde star wars çekilmişti görselse aradığınız.

sıradan bir thriller işte. öyle olmasa zaten bugün unutulmazdı. kişisel hatıralarınızda yer etmesine saygı duyarak tırt diyorum. :D
  • bohr atom modeli  (16.06.22 11:35:10) 
Abi 99'da Matrix çıkmıştı. Senaryo şu bu geçiyorum, bi onun efektlerine bak bi de buna. Tutmaması baya normal gibi görünüyor.


  • plutongezegendegilmi  (16.06.22 11:35:31) 
99 yılında öyle filmler vizyona girdi ki,tutmaması normal,mesela titanic vizyona girdigi sene neredeyse tüm filmler zarar etti,viruse filmine benzer deep rising diye bir film vardi o da tutmadi,başarısızligin en buyuk sebebi yanlis yilda gosterime girmesi virusun


  • kreatin  (16.06.22 19:33:26) 
talihsiz bir yılda çıkmış. 1999 yılı sinemanın altın zirvesi sayılan bir yıl/tarih.

ayrıca bazen güzel filmler yanlış pazarlama, tanıtım eksikliği, dağıtım sorunları vs derken underrated kalabiliyor. böyle çok film var.
  • mastermindj  (16.06.22 22:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.