[]

Macbook otomatik açılmayı kapatma...

Kapağı açınca, şarja takınca ya da herhangi bir düğmeye basılınca açılıyor ya bu meret, ki bana göre dev saçmalık. Ben açılmasın istiyorum. Apple ayarlarda vb öyle bir seçenek de sunmamış sanırım. Resmen her an açılsın istiyor makine. Bazı sitelerde Terminal'e "sudo nvram AutoBoot=%00" komutunu girip enter'layıp ardından şifre girince bu özelliğin kapandığından bahsetmiş 2016 sonrası macbook'larda fakat bende olmadı.

M1/Big Sur kullanıyorum, bunda farklı bi komut mu giriyoruz acaba? Aradım ama bulamadım.


 
Merhaba, ben bunun icin apple destek aradim. Ne yazik ki bi cozum sunamadilar. Feedback yazarsak duzeltebilirlermis ileride…


  • austenn  (13.06.22 15:50:59) 
Ben mi yanlış anladım diye soruyorum, 2 farklı macbook kullandım ilki macbook air, ikincisi macbook pro, çalışırken kapağı kapatırsanız tekrar açtığınızda kullanmak istediğinizi düşünerek uyku modundan çıkıyor ki olması gereken bu, ama sistemi kapat derseniz güç düğmesine basmadan açılmıyor? Hem sizin hem de @austenn'in bu durumun neresinden şikayetçi olduğunu anlamadığım için sorunuza soru olarak cevap verdim.

Ne yapmasını bekliyorsunuz cihazın?

Edit : Soruyu sonradan anladım @himmet dayı'nın uyarısı ile, evet gerçekten tamamen kapatsan da herhangi bir tuşa basman yeteliymiş açılması için.
  • solo  (13.06.22 16:24:04 ~ 19:01:34) 
@solo

Yanlış biliyorsun. Mac'i kapatsan da kapağı açıp herhangi bir tuşa basınca çalışıyor. Buna da 'bu bir bug değil, özellik.' diyor Apple. Şu anki macbooklarda güç düğmesi yok zaten. Onun yerini parmak izi okuyulu kilitleme düğmesi aldı.
  • himmet dayi  (13.06.22 16:51:44) 
@himmet dayi, yıllardır bu aleti kullanırım hiç cihazı tamamen kapatıp, kapağını kapatıp, sonradan açınca farklı bir tuşa basma ihtiyacı hissetmemiştim, eğer kapağını açıyorsam gerçekten açma ihtiyacı için açmışımdır çünkü, evet gerçekten böyle bir durum varmış şimdi bana da ilginç geldi.

Not : Sırf denemek için Sistemi tamamen kapatıp, ekranı da kapatıp açınca bir tuşa bastım açıldı.
  • solo  (13.06.22 17:44:18) 
Bana da başta kapağını açıyorsan zaten o amaçla açmışsındır ne zararı var gibi geldi ama biri gelip kurcalayıp giderse durduk yere pc güç harcasın istemem. Gerçi yine dokunulmazsa kendi kendine uykuya geçiyor sanki ve neredeyse hiç güç tüketmiyor ölçmüştüm bir ara ama olsun. Apple her yaş kitlesine ve pratikliğe önem verdiği, minimal, zekalının da zekasın da rahat kullanabildiği cihazlar ve arayüzler geliştirme gibi bir yaklaşımı olduğu için mantıklı da olabilir bilemedim.

Bu arada biraz bakındım, çözümü var gibi duruyor çok zor bir şey değilmiş.
Normalde bu tarz bir şey windows pc de biostan ayarlanılabilir ama apple sistemlerde bios ekranı olmadığı için konsoldan yürütülüyor öyle şeyler. Ben de kesin vardır diye baktım ve buldum aslında öyle çok karmaşık bir komut da değil.

discussions.apple.com
osxdaily.com
  • ananiyimioguz  (13.06.22 18:19:26 ~ 18:20:29) 
Şöyle düşünün, karmaşık bir masa ve kapağı açık bir laptop. Odada kedi var, üzerinden geçiyor hop makine açıldı. Elin çarpıyor yine açıldı. Tozunu alıyım diyorsun açılıyor. Şarja takıyorsun yine açılıyor :) Yani tamam koydun böyle bir özellik, ayarlardan direkt kapatabilelim dimi? Yok.

@oguz o komutu soruda belirtmiştim zaten. M1 çipsetlerde çalışmıyor. Ya da sadece belli serilerde çalışmıyor bilmiyorum.
  • msb  (13.06.22 19:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.