[]

Konuşmalı mıyım yoksa sessiz mi kalmalıyım

Dün bir arkadaşımla aramızda bir olay oldu. Arkadaşım bir etkinlikte benimle yapması gereken bir şeyi başkasıyla yaptı. Bu etkinlikte ve orada ki insanlarla kaynaşmasında sürekli yardımcı olduğum biriydi. İlk zamanlar onunla aramız çok iyiydi bana samimi davranıyordu zaten tek yakın arkadaşı bendim(biraz soğuk biri) Ama sonrasında ben onu diğer insanlarla kaynaştırdıkça benden uzaklaşmaya başladığını hissettim. Ona bunu sorduğumda öyle olmadığını söyledi.

Ama bu son olay beni aşırı üzdü ve kırdı.

Daha sonra yanıma gelip beni göremediğini o yüzden böyle olduğunu söyledi ama bu yalan çünkü birbirimizi uzaktan gördük. (olay size karışık gelebilir ama lütfen anlamaya çalışın)

Bende çok kırıldığımı bunu yapmaması gerektiğini söyledim. Sonra işte kusura bakma filan sana bişeyler ısmarlayayım filan dedi. Bende bakarız deyip geliştirdim ve yanımdan gönderdim.

Sonrasında da etkinlik sırasında morali bozulmasın diye karşı karşıya geldiğimizde gülümsedim filan. Etkinlik sonrası da sinirli olduğum için çekip gittim görüşmedik zaten.

Şu an çok kötü hissediyorum dünden beri hiç uyuyamadım ve bişey yiyemedim ve sinirim çok bozuk. Onunla konuşmak istiyorum ama bunu yapmalı mıyım yoksa sessiz kalıp konuyu kapatmalı mıyım bilemiyorum. Konuşursam da ne diyeceğimi bilemiyorum ama en azından içim soğur gibi geliyor

Ne yapmalıyım?

 
Konuşun tabii ki, iletişim her koşulda iyidir. Ama arkadaşınız da böyle biri demek ki, sizin onunla kurduğunuz yakınlığı o sizinle kurmamış olabilir, başkaları daha cazip gelmiştir ya da bu ortamda, olabilir bunlar. Önce sakinleşin, sonra da sakince konuşun, duygularınızı ve nasıl hissettirdiğini konuşursanız zaten konuyu ve canınızın neye sıkıldığını anlatmış olursunuz, ondan sonrası ona kalmış, düzeltmek isterse ona göre davranır, istemezse de salın.


  • veritaslibertas  (07.06.22 09:37:24) 
bana lisede ve üniversitedeki iki arkadaşımı hatırlattınız. onlar da ben kendilerinden başkalarıyla vakit geçirince trip atarlardı sanki sevgiliymişiz gibi. bu tavırlarından bunalıp ikisini de tarihin tozlu sayfalarının arasına gömdüm sonunda. olacağı buydu zaten, arkadaş sahiplenilmez, arkadaşa en fazla eşlik edilir. sizin arkadaşınız da yeni ortamlara da girebilir, başkalarıyla sizden fazla da vakit geçirebilir, belki sizden daha çok sevip başkalarıyla daha yakın arkadaş da olabilir. bunlara kırılmak bozulmak falan anaokulunda belki normal karşılanabilir de koca insanlar arasında tuhaf bence. sessiz kalıp konuyu kapatıp bu konularda biraz rahat olun derim.


  • jen  (07.06.22 09:52:19) 
Anlattığınız şeyleri pek özümseyemedim ve bozulacak bir şey göremedim ama bence kesinlikle sessiz kalmayın, iletişim ile her şey çözülemez belki ama iletişim olmadan hiç bi şey çözülemez bence.


  •   (07.06.22 11:02:52) 
bence asıl arkadaşı olmayıp ona ihtiyacı olan sizsiniz gibi geldi bu kadar kafaya taktığınıza göre. bir de böyle düşünün bence!!


  • mışeşir  (07.06.22 11:17:27) 
Bence tekrar konuşmanın anlamı yok. Zaten net olarak 2 defa bu konuyu açmışsınız. 1- benden uzaklaşıyorsun demişsiniz. 2- aktivite mevzusundan sonra konuşmuşsunuz. Bu durumda ısrar etmenin anlamı yok. Yol verin, yakın arkadaş yerine tanıdıklarınızdan biri olsun artık. Sonuçta bu durum sizi çok üzüyorsa aksiyon almakta özgürsünüz.


  • twelfth  (07.06.22 11:34:16) 
seninle yapmasi gereken seyi baskasiyla mi yapti? ne tur bir gereklilik anlamadim. etkinligi bis verelim bir arkadasim benle sozlesip beni ekip baska arkadasiyla bulustuysa diyelim, oha yani hani benle buluscaktin derim gayet sovebilirim arkadasimsa.

diger turlu senle ne yapmasi gerektigini bilmedigimiz icin biraz kendinizi sorgulayabilkrsiniz. hic arkadasi olmayan birine "yuce gonulluluk yapip ortamlara katmissiniz" sonra da o baskalariyla arkadas mi olmus!!!?!???
  • ala09  (07.06.22 13:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.