[]

Banyo yıkanır mı yoksa silinir mi?

Bana kalırsa çamaşır suyu ve su ile yıkanır ve ancak öyle temizlenir çünkü vileda ile silmeye kalkınca duştan sonra dökülen saçlar vs kovaya, vileda başlığına falan yapışıp leş bir hale gelir.

Biz yeni bir eve taşındık ve sağ olsunlar banyo ile önündeki parkeleri aynı yükseklikte yapmışlar. Böyle olunca yıkamak imkansız oluyor. Eşik yaptırılabilir mi diye düşününce de apartmanda herkes yeni evlerde artık hep böyle olduğunu ve banyoyu silerek temizlediklerini söyledi.

Sizce temizlik için ne yapmalı? Ben yanlış düşünüyorum herhalde diyorum ama lavaboyu, klozeti ve yerleri yıkamadan asla tamamen temiz olmaz gibi geliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bir diğer çokomelli sorum da banyo terliği ve paspas kullanıp kullanmadığınız. Banyonuzun bir tasvirini bekliyorum yani şu temizlik olayını tam anlamak için :D

 
Yerleri her zaman yıkamanıza gerek yok. Banyo için ayrı bir yer silme bezi kullanmanızı öneririm. Klozeti, lavaboyu yine suyla yıkarsınız.


  • sevilen progressive türkücü  (01.06.22 17:20:37) 
Benim saçım aşırı uzun olduğu için çok kıl yün oluyor onları makineyle temizliyorum sonra viledayla siliyorum evin diğer bölümlerinde olduğu gibi, yıkamak hiç aklıma gelmedi. Banyo için ekstra terlik kullanmıyorum evde giydiğim terliği her yerde kullanıyorum salonla banyo zemininin hijyen açısından bana göre spesifik bir farkı yok o nedenle ayrı terlik kullanmıyorum. Bir de ben tek yaşıyorum mesela banyoda terlik olsa yine ben kullanacam sadece ama çekirdek aileyi düşünsene bir tane terlik var banyoda herkes onu kullanıyor bu bana göre çok daha sağlıksız resmen mantar servisi.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (01.06.22 17:20:42 ~ 17:28:59) 
Artik banyo supurulen bir sey oldu, elektrik supurgesiyle evi dolanirken orayi da supuruyorsun.

Geri kalani icin de arada vileda yetiyor.

Yikayinca komsuya su gidiyordu genelde. Bittigi iyi oldu.
  • divit  (01.06.22 17:25:00) 
Elektrikli süpürgeyle süpürülür. Sonra da silinir.
Yıkamak çamaşır makinesi gibi eşyalar için zararlı. Pas ve çürüme nedeni.

  • pro9it9is9  (01.06.22 17:48:00) 
bu soruyu daha once de sormustunuz. yine anlamadim :)

ama banyo elektrikli supurgeyle supurulur sonra da vileda yapilir. ha annem asla affetmez suyu atar iceri yikar ama kalmadi onlar. herkes supurup siliyor
  • Kittie  (01.06.22 18:14:03) 
Yıkarsan alt kata derzlerden su sızdırabilir.


  • nvidia  (01.06.22 18:15:58) 
Banyoyu normal süpürüyorum, mopluyorum. Ama içime sinmiyor haftada bir iki kova su ile balkon yıkar gibi yıkıyorum.
Banyo terliği kullanmıyoruz, normal banyo paspas takımım var.

  • cilekli pasta  (01.06.22 18:40:06) 
Once süpürüyorum elektrikli süpürge ile. Sonra da sılıyorum. Banyoyu bır tek yenı eve taşınınca fırca ıle yıkadım o kadar. Duşa kabının ıcını dedıgın gıbı yıkıyorum fosur fosur.

Ama banyo tabanında paspas var, krozetın onunde paspas var. Terlık kullanmıyorum. Evın ıcınde gezdıgım terlıkle gırıp cıkarım.

Zaten tuvaletın evın ıcınden daha pıs olduğunu dusunsem ıgrenırım tuvalete gırmeye.
  • zimbirik  (01.06.22 20:36:17) 
yıkanır


  • joooper  (02.06.22 10:49:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.