[]

ilk defa arabayla tek başına trafiğe çıkmak

ben de ehliyeti cüzdanda yıllandıranlardanım. daha önce hiç tek başıma trafiğe çıkmadım, yanımda hep eşim vardı. hep de batıkent içinde sürdüm. zaten ehliyeti alalı da çok olmadı yani.

iki gün iş yerine servisim olmayacak. otobüs giderken yakın ama işe gelirken uzak bi yerde bırakıyor. 8 aylık hamileyim, yürüyemiyorum :D

mesafe 3 km, batıkentin kenar mahallesinden ostim içine. cama 'acemi sürücü' yazsam, çıksam yola diyorum.

ne dersiniz? illaki bir gün çıkmam gerekecek biliyorum ama cesaret edemiyorum. pratiğim süper, aşmış kudurmuş değil ama kaza vs atlatmışlığım yok.

bu arada geç gelip erken çıkma imkanım var trafiğe denk getirmemek için.

yoksa risk alma, önce o yolu birileri varken sür mü dersiniz?

 
acemi sürücü yazmayın bence ya, her acemenin yaşadığı bi süreçten bahsediyorsunuz sonuçta. sadece trafiğin akışında gidin, hızlı akan bi trafikte yavaş gitmeye çalışmayın, aynalarınızı sık sık kontrol edin ama yoldan gözünüzü ayırmayın, doğru şeritte olun (sağa dönecekseniz en sol şeritten birden dönmeye çalışmayın) ve mutlaka sinyal kullanın. bundan sonrası zaten pratik. hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürün umarım :)


  • a7x  (30.05.22 14:19:30) 
Acemi sürücü yazınca taciz etmeyeceği varsa da sırf ruh hastası olduğu için taciz edecek insanlar olur, öyle yapma. Trafiğe çıkana kadar her şey gözünde büyür ama bikaç defa çıkınca rahatlarsın özgüvenin yerine gelir, 3 km de bi şey değil zaten. Kolay gelsin.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (30.05.22 14:20:32) 
Acemi sürücü yazma bence de ama dörtlülerini yakarak sürebilirsin.


  • mysticriver  (30.05.22 14:35:23) 
kendinize güvenin yeter..


  • duster  (30.05.22 14:43:29) 
Ostim'in içindeki trafik pis. İş gidiş geliş saatlerinde de baya yoğun. Gerçi kadın sürücü görünce yol veriyorlar ama yine de tatsız yollar. Batıkent'te sorun değil de sanayide herkes var.

Erken/geç çıkma olayı süper olur bence. Ama ben olsam taksiye falan binerdim, zaten doğuma kadar kaç gün var ki?
  • plutongezegendegilmi  (30.05.22 14:53:48) 
Yanınızda eşiniz varken de aracı kullanan sizdiniz. Çoğumuzun yaşadığı bir stres sizinki, yola çıkınca geçer merak etmeyin.

İmkanınız varsa önceki gün biriyle deneme yapın. Araçta navigasyon varsa ve sizi rahatlatacaksa ekranda haritayı açın. Bir defa gittikten sonra zaten rahatlatacaksınız.
  • zihua  (30.05.22 14:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.