[]

keriz gibi az maaş istedim, kabul ettiler: part 2

6 ay kadar önce 2021 kasım ayında bir firma ile anlaşmıştım, link aşağıda
www.eksiduyuru.com

2022 ocak başında işbaşı yaptım. ben keriz gibi 10500 liraya anlaştım, kasım aralık ocak aylarında euro çılgınca arttı. ocak ayı sonunda bana o günkü kurdan çevirerek 700 euro yatırdılar.

bir çok kişi işten ayrıldı o dönemde, piyasada maaşlar kaos olmustu. genel müdür beni çağırdı, nasıl gidiyor memnun musun, alıştın mı diye sordu. ben de memnunum ama maaşım az dedim. tamam halledelim dedi. ve ondan sonraki aylarda maaşım 900 euro oldu.

şimdi ben yine zam isticem. çünkü piyasa benim işi yapanlar 1000-1500 euro arasında kazanıyor. haziran ayı sonunda 6 ayım bitince konusmak istiyorum. ama bunu nasıl yapacağım ki zaten maaşını artırdık daha ne istiyorsun demesinler.

kredi çekip ev almak istiyorum, maaşım yetmiyor falan mı desem

not: bizim departmanda en sevilen kişi benim, hala adam eksiği var departmanda, ve dediğim gibi maaşımın diğerlerine göre az oldugunu tahmin ediyorum.

 
Piyasa değerinde ücret teklif eden bir iş bulmanız en kolayı olur. Böylece şirketinizden memnunsanız zam isteğinizi söyleyip kalabilirsiniz. Değilseniz değiştirirsiniz. Eğer zam isteğinizi kabul ederlerse yeni anlaştığınız şirkete zam aldığınızı söyleyip başka teklifleri olup olmadığını sorabilirsiniz.

Piyasa çok oynak olduğu için bu işler genelde böyle dönüyor şu sıralarda.

Diğer taraftan bu ortamda sene ortası maaş artırımı istemek tuhaf değil. Haberi açıp bakmadım ama bundle'dan bildirim gelmişti geçen, özel sektörde şirketlerin %67'si maaş artırmayı planlıyor diye. Herkesin malumu yani durum. Çekinmeyin.
  • akhenaten  (29.05.22 14:06:37) 
itici bi durum bence. 700 euro ile devam ediyor olsan iste derdim ama bi kere soylemissin 900 yapmislar. o da az deseydin. ben olsam ekonomi her kotuye gidisinde gelip zam isteyecek bu herhalde derdim senin icin. 1 sene dolmasini beklerdim. zaten bu parayla geciniyorsundur, sen sadece digerlerinden geri kaldigini dusunuyorsun sanirim. bu seviyede bir maasla onu dusunup yukselmezdim. antipatik olursun. sene dolumunda tam manasiyla pazarligini yapman daha dogru geldi bana


  • Kittie  (29.05.22 15:11:05) 
"kredi çekip ev almak istiyorum" demeyin sakın. O kulağıma çok antipatik geliyor.
"Geçinebiliyorum, keyiflerime de para harcayabiliyorum ama yine de zam istiyorum" şeklinde duyuyorum ben bu talebi, bir patron/yönetici benim duyduğumdan da daha çirkin bir şekilde duyabilir bunu.

Diğer arkadaşın da önerdiği gibi ya başka bir teklif bulun ve ikisini çarpıştırın ya da zam zamanına kadar bu konuyu düşünmeyi bırakın.
  • michael_knight  (29.05.22 15:54:45) 
Ev almak istemen veya pavyonda yiyecek olman sirketin konusu degil. Maasin sirket ve sektor skalasina gore dusukse ona gore zam istenir.


  • pofudukayi  (29.05.22 16:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.