[]

kötü komşu problemi devam ediyor. sizce ne yapmalıyım ?

aşağıda 2 ay önce açtığım başlığın linkini ekledim, hatırlayanlar olacaktır belki. kötü komşu ben miyim diye kendimi sorgulamıştım fakat anladım ki ben melekmişim.

www.eksiduyuru.com




olayda bazı gelişmeler yaşandı.
komşumun ev sahibime ettiği şikayetlere cevap olarak; "sorunu varsa benimle çözmeyi denemeli şikayeti varsa lütfen bana bir daha siz iletmeyin" dememden olsa gerek komşum dün zilimi çaldı ve sessiz olmamı istedi böylece ben komşumun "gürültü" den kastını öğrenmiş oldum. (geçen duyuruda da belirtmiştim bana gelip söylemediği için ne zaman rahatsızlık verdiğimi bilmiyordum kendisine)

zilimi çalmadan 30 dakika önceye kadar telefonla konuşuyordum;

kapıyı açıp buyrun dedim;
tabii ki konuşma aynen böyle düzgün TRT türkçesiyle geçmedi harfi harfine hatırlamasam da benzer şekilde bu konuşmalar geçti

komşum+saat 12'yi geçti farkında mısınız acaba, telefonla konuşuyorsunuz ?

ben-evet farkındayım ? kendi evimin içinde konuşamaz mıyım ?

+ama bağıra bağıra konuşuyorsunuz böyle saygısızlık olmaz ki

-ben telefonla normal bir tonla konuşuyorum sesin benden geldiğine emin misiniz 30 dakikadır da konuşmuyorum zaten siz şimdi geldiniz bir yanlışlık olmasın ?

+ ben kulağımı dayayıp dinledim ses sizden geliyor

- kulağınızı dayayıp dinleyecek kadar zor duydunuz yani ? geçen sefer de evi izliyorum giren çıkan belli değil demişsiniz ev sahibime ? bence uyku hakkında bir tedavi almalısınız ufacık sesler bile sizi çok rahatsız ediyor. burası da benim evim sonuç olarak bazen sesler çıkacak evin içinden (bana uyku problemim var demişti, tedavi konusunu o yüzden açtım)

+senin evini izleyecek değilim, sesler geliyor oradan anlıyorum gelen çıkanın belli olmadığını.

-zaten ev sahibime söylemeniz de saçma niye ona gidiyorsunuz ki

+ gideceğim tabii laftan anlamıyorsun

-bir defa ses geliyor demiştiniz kurabiye yapıp özrümü diledim bu muydu benim laftan anlamamış halim ?

+ ya siz benim sesimi duyuyor musunuz hiç 12 den sonra ?

-tabii ki sizin 12'den sonra misafirlerinizin sesini duyuyorum. şimdi sanki hiç ses çıkarmamış gibi davranmayın evime geçmek için koridorda misafirlerinizin sizin ulu orta çıkardığınız ayakkabıları düzeltmek zorunda da kalıyorum ama basit şeyler için de gelip size söylemiyorum. çünkü ortak yaşam alanı siz uyuyorsunuz diye tüm apartman uyuyacak değil.

+terbiyesiz

-sensin terbiyesiz

+ben öğretmenim terbiyesiz olamam

-öğretmen olunca terbiyesiz olunmuyor mu...


diye kavga uzadı gitti, bir dahakine de polis çağıracakmış kendisi. ev sahibime anlattım ne garip olay dedi çıktı, apartmanın yöneticisi mütaahit sanırım ona da ulaşılamıyor. burada bir markette görevliler var aidatı alan, sorunumu onlara anlattım gülme krizine girdiler evi dinlediğini itiraf ettiğini duyduklarında. yani yönetimden yana da ev sahibinden yana da pek sorunum yok gibi.

direkt duyuruda sormak istediğim sorum şu;

ben sürekli bu komşu tarafından rahatsız ediliyorum. buna karşı ne yapabilirim hukuken ? evim izleniyor, ev sahibine söyleniyor. evimin duvarına kulağını dayayıp dinlediğini kendi söylüyor. evde en sessiz olduğumu düşündüğüm zamanlarda şikayet geliyor. eve taşındığımdan beri bu komşu böyle sürekli şikayetçi. bende de devamlı şikayet geliyor diye takıntı oldu. ne kadar kısık konuşuyorum, bir şeyin sesini açtıysam ne kadar kısıyorum, misafir geldiğinde sürekli biraz daha sessiz konuşalım dediğimi bir bilseniz... evimde gerçekten yaşayamaz oldum.

sizce bu evden taşınsam mı ? sözleşmem bitiyor, yeni kiralar çok pahalı, ev sahibi de tefe tüfe'den fazla zam yapmak istediğini tefe tüfe'nin bir anlamı kalmadığını söyleyip duruyor bana. 1-2 ay önce duyuruya o ilk soruyu sorduğumda arayıp, hem komşunun şikayetini iletmiş, hem de hemen zam istemişti ben de sözleşme bitmeden zam olmayacağını belirtmiştim. ne yapsam bilemedim fikirleriniz nelerdir ?

her türlü cevaba açığım. komşuya da bana da yorum yapabilirsiniz, evden çıkıp çıkmama konusuna da. evden çıkmazsam hem komşuyla hem de ev sahibiyle bir inat yarışına girmiş olacağım gibi duruyor çünkü.

edit: sorunu anlamaya çalışırken bile bana bağırmayın diyip duruyordu. yüksek sesle konuşan veya sesi çok çıkan birisi değilim bence sadece beni sinirlendirmeye çalışıyordu.

@divit; gürültü konuşan birisi olmadığım için testi yapmadım.

 
Test yap demistik yapmamissin.

buradan emin olamiyoruz ki komsu gercekten deli mi yoksa sen gurultulu mu konusuyorsun.
Sonucta kadin sese gelmis, geldigi anda telefondaymissin.

Komsu bence biraz delirmis ama yine de bu isin cozumu bunun yattigi en uzak odada konusmak.
Yine gelirse bagirip cagirip deliye baglamak, o zaman tekrar gelmez.
  • divit  (27.05.22 17:17:04) 
Açık konuşmak gerekirse sen tek yaşayan biriysen ve karşı cins geliyorsa aile oldukları için sıkıntı yapıyor olabilirler. Senin hayatına özenip de yapamama olayı yani.

Ne gürültüsü geliyor de, nasıl bir ses geliyor de. Tek başımayım ne sesi gelebilir de. Biraz sert çık ve şikayet ederim falan de.

Ev sahibi seni korumaz. Sen çıkınca kiraya zam yapacak
  • Cruyff  (27.05.22 17:24:53 ~ 17:28:34) 
Birbirimizi idare edemeyeceksek apartmanda yaşamayalım
Çok yüksek sesle müzik vs dinliyip parti mi yapıyorsunuz her gece evde?
Bunları yapmıyorsanız sadece konuşma sesinize bile tahammül edemiyorsa sorun komşunuzda. Ayak uyduramıyorsa gitsin müstakilde otursun

Bi apartman hatırlıyorum gece 10dan sonra tuvalet ve banyo kullanmak yasak yazmışlardı. Oha demiştim belki gece ishal oldum, wcyi kullanmıcak mıyım?

Sizin durum da buna benziyor.
Evde konuşmayacak mısınız?
Ee nasıl yaşayacaksınız
  • photo85  (27.05.22 21:27:00) 
Karsi tarafin hosgoru duzeyi dusuk evet ama sizin de iletisim diliniz ve tavriniz sıkıntıli.

Trt dili ile konusmuyorum tabi demissiniz. Konusma tarzinizi ve icerigini az cok tahmin edebiliyorum. Komsunuz da bu tarz konusmalara cok uzak biri anladigim kadariyla. Gece 12 den sonra, bu konusmalari dinlemek hosuna gitmiyordur diye tahmin ediyorum. Arkadaslariniz geliyormus, gece 2-3 de evin icinde normal konusuruyoruz demissiniz. Muhtemelen o sesler de gidiyor. Kimse de gece 3 de komsunun konusmalarini dinlemek istemez takdir edersiniz ki.

Diyeceksiniz ki ben evimde konusmayayim mi? Bu sorunun cevabi bu degil, cozumu de bu degil. Orada yasamaya niyetliyseniz eger her iki tarafin da ozverili davranmasi gerek diye dusunuyorum.
  • balpolen  (27.05.22 22:22:33) 
Öğretmen bey/hanımı savcılığa şikâyet edin gidip ifade versin, ben öğretmenim desin ifade verirken. Tahminime göre 45-50 yaşlarında birisi, çok iyi biliyorum o öğretmen profilini.

Ev sahibini arayıp eve giren çıkan belli değil demesi büyük terbiyesizlik. Emin olun evli olsanız böyle bir şeye cüret edemezdi. Bekar ya ta yalnız yaşadığınız için üzerinize geliyor. Kesinlikle geri adım atmayın, gerekirse çirkinleşin ve çirkinleştim diye vicdan yapmayın. Bunlara anladığı dilden konuşmak lazım. Ev sahibi bir daha bunun için ararsa ona da atarlanın gerekirse telefonlarını açmayın. Hesabına kirasını gönderin sussun. Ayrıca tefe Tüfe oranının üzerinde zam yapmasına izin vermeyin. Herkes kendi derdinde madem, biz de kendinizi düşünün.

Sonuç alamayacak bile olsanız bence bu kişi beni rahatsız ediyor sürekli takip ediyor diye şikayetçi olun. Bir tarafını kaldırıp gidip ifade versin, şimdilik bu da bir şeydir.
  • bayc  (27.05.22 22:49:18) 
eve giren çıkan belli değil dendiğini duyduğunuz anda kapısına gidip cıngar çıkarmanız lazımdı. bunu yapmadığınız için üstünüze geliyor. bir sonraki şikayette hafiften tehdit edin. bahsettiğiniz profil, karşı taraf ses çıkarana kadar psikolojik şiddet uygular ve en ufak bir karşı atakta geri vites diye tabir edilen duruma geçer. haddinin bildirilmesi gerekiyor. kibarlığı bırakıp vites yükseltin. sonra kedi olacak.


  • golgi aygıtı  (27.05.22 23:08:32) 
sesin gerçek seviyesini bilmiyoruz +1
ama diğer yandan da bayc +100000

bunun dışında, bu tip durumlarda "eve giren çıkan belli değil" diyen insana olay çıkartmak yerine kurabiye yapıp götürürseniz böyle olur.
böyle şikayetlerde bulunan insanlara karşı kısmen haklı olabilme ihtimaline rağmen her zaman sert çıkmanız lazım, sonra böyle kapınıza gelirler.

hemen savcılık.
gitsin ifade versin, sonra ne yapacağına bakarsınız.
bu durumlarda her zaman deli deliden korkar, asla geri adım atmamanız lazım.
onun derdinin ne olduğu ve psikolojik durumu "eve giren çıkan belli değil" ve "ben öğretmenim terbiyesiz olamam" cümlelerinden belli zaten.
  • blatta hiberna  (28.05.22 09:25:21 ~ 09:25:36) 
Gecenin 2sinde etraf zaten normalde sessiz olur. Siz de telefonla konuşursanız evde ses izalasyonu yoksa ses oldugu gibi komşunuza gider. Hele konuşurken ses volümünüzü ayarlayamıyorsanız ses oldugu gibi komşunuza gider. Telefonla konuşurken komşunuzun yatak odasının üstünde konuşmayın. Acil durumlar dışında gecenin 2sinde telefonla konuşmak nedir orası ayrı konu. Gidin başka odada konuşun. Komşunuzun yatak odasının üstünü kendi uyuma alanınız yapın ki ses sorunu olmasın. Benim komşum benim yatak odamın üstünü oturma odası yapmış. 3+1 evde gidip bula bula sadece benim üstümde takılıyor. Diger odaları kullanmıyor bile. Tabi ses oldugu gibi benim yatak odamda yattığım yerde tüm telefon konuşmalarını oldugu gibi net bir şekilde duymaktayım. Bu eziyetten başka bir şey değil.


  • limonlu eksi  (28.05.22 10:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.