[]

sizce kötü bir komşu muyum ?

merhabalar, 8-9aydır komşumla çözemediğim bir problemim var. komşum sürekli gürültü yaptığımdan rahatsız; ilk taşındığım gün biraz gürültü olmuştu zilime basıp bir hastalığım var gürültü olunca uyuyamıyorum/hemen uyanıyorum falan diye anlatmıştı, o gün gürültü olduğunu kabul edip özür olarak kek kurabiye falan yapıp ikram etmiştim. bu ikram olayındam 3 4 ay sonra tekrar şikayet etmeye başladı olaylar da burada kopuyor.

şikayet etmeye başladı başlamasına da ben ne zaman gürültü oluyor bilmiyorum bile çünkü ben tek yaşıyorum ve zilime basıp benden rica ettiğinden beri gürültü konusunda hassas davranmışımdır gürültü gitmemesi için, ama ilk günkü gibi ne zilime basıyor ne duvara vuruyor ev sahibini arıyor ev sahibi de beni geçen gürültü yapmışsın diye arıyor ben ne zaman gürültü oluyor bilmiyorum bile çünkü dediğim gibi tek yaşıyorum, televizyonu bile geldiğimden beri bir kere açmadım., ekstra bir dikkat halindeyim zaten gürültü konusunda.

ama bu evin duvarları ince gerçekten, yan taraftaki ne yapmış üst kattaki ne konuşuyor ben de duyabiliyorum ama gürültü ve ses farklı kavramlar. ses illa ki çıkacak üsttekinin yandakinin sesini illa ki arada bi duyacağım diye düşünüyorum.

gürültü konusunda şikayet ettiğinde ev sahibime sanki kapı deliğinden beni izliyormuş gibi evine gelen giden belli değil falan demiş bu yüzden şikayetçi oluşunda tek tahmin ettiğim bazen bir arkadadaşım akşam geldiğinde 2-3 e kadar normal bir ses tonuyla aşırıya kaçmadan sohbet etmemiz. sizce bu yaptığım yanlış mı ? gece olunca evin içinde konuşulmaz mı ?

edit:
şikayetçi olan kendisi olduğu için ben gidip zilini çalmak istemiyorum. gerçekten dikkat etmeme rağmen şikayet eden evine gelen giden belli değil vs gibi şeyler söyleyen bir insanın art niyetli olduğunu düşünüyorum. ben gidip zilini çalarsam, onu şikayet ettiğim için kapıma dayandı, kavga etmeye geldi falan diyerek olayları başka yere çekebilir.

 
selamlar. şimdi ses konusunda detay pek vermemişsiniz o yüzden bilemeyiz kim haklı kim haksız. yazdığınız tek şey olan sohbetten örnek vereceğim. Bazı insanlar -arkadaşınız olabilir sohbet ettiğiniz- seslerinin ne kadar yüksek çıktığından bihaber oluyorlar. Özellikle yüksek sesle konuşulduğunda karşıdakinin daha iyi anlayacağı zannediyorsa (yetiştirilme tarzıyla ilişikili). Belki arkadaşınız yüksek sesle konuşuyordur. Veya telefonla konuşurken istemeden yüksek sesle konuşuyor olabilirsiniz. Bunlar harici zaten tek yaşayan biri çok gürültü çıkarmaz. Benim yan dairemde yaşayan kişi video-call'larında bağıra çağıra konuşuyordu mesela. Muhabbetlerini duyuyordum çok net. Rica edince azalttı mesela sesini. Sizin de belki böyle bir mevzudur.

edit: Ya da gidin tam olarak nasıl sesler diye sorun, problemin kaynağına doğrudan inmek en iyisidir bize sormaktansa :)
  • helena  (18.03.22 13:30:00 ~ 13:32:13) 
Duvarlar inceyse yapacak çok bir şey de yok ama gece sesler çok daha fazla duyuluyor malum. Gündüz dışarda konuşuyormuş gibi (illa bağırmaya gerek yok) gece evde konuşulmaz bence. Akşam konuşursun o ayrı ama herkesin uyuduğu bir saatte ekstra dikkat etmek gerekir diye düşünüyorun.


  • motosiklet burclu adam  (18.03.22 13:31:30) 
hocam benim de üst kat komşumdan aşırı ses geliyor, yakında evden ayrılacağım için uyarmıyorum ama o da saat 2-3e kadar arkadaşlarıyla sohbet halinde oluyor ve uyuyamıyorum. Çok bağırmasalar bile arada sesteki yükselmeler çok rahatsız ediyor. üzülerek söylüyorum; sanırım kötü bir komşusunuz.


  • yonge and bloor  (18.03.22 13:42:32) 
Bence ses ya da gürültü için şikayet etmek ayrı; evine giden gelen belli değil şeklinde şikayet etmek ayrı. Burada iş farklı boyuta evriliyor. Evinize gelenden ona ne?

Yerinizde olsam ilk seferde yaptığınız gibi kibar bir şekilde yanına gidip; bize anlattığıniz gibi ona da anlatıp sorunun tam olarak ne olduğunu öğrenmeye çalışın. Örneğin gerçekten gece yüksek sesle sohbet ettiğiniz icin rahatsız oluyorsa bunun ile ilgili önlem alırsınız.

Apartman hayatında dikkatli olmak yanında biraz da anlayışlı olmak gerekiyor karşılıklı olarak. Ben şikayet edecek olsam bizim üst komşuyu 100 kere şikayet stmistim herhalde ama bilmiyorum ki çoğu ses elinde olmadan çıkan sesler. Evi başımıza yıkmak gibi bir niyeti yok.
  • fraise  (18.03.22 13:44:23) 
duvarlar inceyse gurultunun sizden gelmiyor olma ihimali de var. bazen 2 kat asagimdaki komsunun cocugu sanki benim salonda oynuyormus gibi gurultu duyuyorum. bence kapisini calip konusun, ev sahibini aramasi da cok yersiz, bir derdi varsa sizinle konussun.
normal bir komsusunuz bence, kotu olan da o.

  • 65 derece  (18.03.22 13:47:31) 
komşuluğunuzu bilemem de ses konusunda fikir belirticem. bazen üst komşularımın geceleri arkadaşlarıyla sohbetinden biliyorum, o ses aslında bir size normal geliyor. sohbetin hararetinden midir nedir sesinizin kahkahalarınızın yüksekliğini tam kestiremiyor olabilirsiniz. türk insanı zaten bağırarak konuşuyor, bir de keyifle konuşuyorlarsa tüm apartman duyuyor. bi yandan da müzik açıyorlar mesela, onlara sorsan normal derler. ama geceleyin normal ses müzik normal değil zaten. kısmak lazım müziğin sesini. yalıtım da kötüyse ortak yaşam alanı olduğu için mecburen daha fazla dikkat etmek gerek.


  • kimwexler  (18.03.22 13:53:12) 
Karşınızdaki kişinin iyi niyetli olduğuna emin olsak "gürültü olunca bana whatsapp'tan yazarsanız hemen dikkatli olmaya başlarım" derdiniz mesela.
Ama karşınızdaki durumu büyütüp hem ev sahibinizle iletişime geçmiş hem de misafirlerinizden bahsetmiş. O yüzden artık mümkün olduğunca umurunuzda olmasın. Yapabileceği hiçbir şey yok.

  • michael_knight  (18.03.22 14:03:06) 
yerlerde halı var mı halı ? yoksa normal konuşma bile alt kata gecenin bir vakti delice bir ses olarak inebilir.

eğer gerçekten ses yapmadığınıza inanıyorsanız bu sefer harbi bir gürültü yapın ve mesaj atın gürültü budur diye..
youtu.be
şu iyidir
  • jamswety  (18.03.22 14:45:03) 
ya mesela ben şeye ayar oluyorum. eşek yüküyle para veriyorum, ve orası benim evim. gece davul çalmıyorsam, mobilya çekmiyorsam, son ses parti vermiyorsam konuşabilmeliyim ya. insanlar benim evimde saat kaçta kimle sohbet ettiğime karışmamalı. evet tabii ki bağırmak, anırmak gibi aşırı şeylerden bahsetmiyorum. ama yani evim ya. evim. ne yapayım yani. evimde arkadaşım var ve konuşuyoruz. maalesef komşudan ziyade müteahhit suçlu burada. kağıttan duvar yapıyorlar. benim yatak odamın yan cephesi, diğer evin salonu. adam geceleri normal sesle tv izliyor. her gece duyuyorum. ne diyeyim adama kendi evinde tv izleme mi diyeyim.

bence insanlar biraz katlanabilmeli. apartmanda yaşayıp müstakil hayatı istememeliler. yeri geliyor biz de gece gündüz duymak istemediğimiz sesleri duyuyoruz ne yapalım yani.
  • wild honey suckle  (18.03.22 14:48:37) 
kötü değil iyi yetiştirilmiş insan evladısın, sen o kadının ilk seferde ağzının payını verip bide kavga çıkartsaydın pısardı ve sonrasında yükselemezdi, türkiyede iyi niyet göstermiceksin anında ezerler.

benimde evin duvarları ince yukarda çocuklar at koşturuyor bazen uykumdan da uyandırıyor gidip bir kere kapılarını çalmadım.

rutin bir gürültü yoksa katlanılabilir, ayarını kaçırmış komşunuz. orası sizinde eviniz istediğiniz yapma hakkınız var, üstelik bu kadar da dikkat ettiğinizi söylüyorsunuz, karşı taraf takıntılı olabilir, dert etmeyin
  • eja  (18.03.22 15:19:14) 
Ben olsam test ederim, kendi evimde tv acarim sonra onun evine gidip duymaya calisirim.
Kademe kademe wifi kumanda ile artirabilirsin.
Bu sekilde limitlere bakarsin ona gore ortayi bulursun.

Yeni evler cok sikintili, yan komsunun telefonunun titresimini duyuyorum.
Horlayinca yanimdaymis gibi ses geliyor.
Hem de bu ev projeli falan kaliteli yapilmis 3-4 milyonluk ev.

Gece 3te sohbet edersen ev yalitimli bile olsa duyulur cunku ortam cok sessiz.
Orada komsu hakli ama aksam 8de tv ve sohbetten sikayet ediyorsa yurusun gitsin.
  • divit  (18.03.22 15:32:57) 
Valla kimse kusura bakmasın, duvarlar ince vs. anlamam ama arkadaşınla evde konuşma sesinden rahatsız olacak kişi de az daha para bulup müstakil eve çıksın. Oturduğum apartmanda epey yaşlı insanlar var, buna ek 2 dairenin hiperaktif çocukları var. Bir dairede 2 senedir süren tadilat var. Herkes birbirine olabildiğince saygılı. -ha tadilat yapan edepsiz o ayrı- ama yine de kusura bakmasınlar. Orası sizin mülkünüz. Eğer evin içinde parti yapmıyorsanız yüksek sesle konuştuğunuz diye rahatsız olacak olan kişi de nerde durması gerektiğini bilmeli. Ben buna müsade etmiyorum, hayatıma bu şekilde müdahil olunmasına da etmem.

Bununla birlikte yetinmeyip ev sahibinizi arayıp giren çıkan belirsiz dediyse belli ki yobazın teki. O nedenle en temizi hiç muhatap almayın naparsa yapsın. Gelip kapıyı çalarsa da açmayın. Çok üstünüze gelecek olursa da polisi arar, komşunuzun apartmana huzursuzluk verdiğini söylersiniz.
  • lcha  (18.03.22 16:25:04) 
bazı evlerden izolasyon gerçekten yok, ve bazı misafirler gerçekten inanılmaz gürültülü konuşuyor. bizim kayınço mesela adamın normal konuşması evin duvarlarını titretiyor. bence gece 12'den sonra misafir muhabbetini bırakın ya da ona dikat edin derim. hakikaten o muhabbet sesi rahatsız ediyor olabilir dostum.


  • roket adam  (18.03.22 17:50:11) 
Bize de alt komşumuz geçenlerde annemi aradı. Biz beşinci kattayız. Alt komşumuz dedi ki üçüncü kat bizimle kavga etti, ses yüzünden ama ses sizden geliyor. Sandalye çekme sesi geliyor. O gün de yökdil vardı kardeşimle sınava gidiyorduk pazar sabahı ses olmuş diye olay olmuş. Evden çalışıyorlarmış üçüncü kat ses olmuş.

Bilmiyorum hak veriyorum onlara da. Ama ben yıllardır aynı yerde oturuyorum, sınavım oldu bir sürü, o sınavlara çalışırken bebek mi ağlamadı inşaat mı olmadı hiç şikayet etmedim. İnsanlık hali dedim geçtim. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Eve apartmanda oturma bilincine sahip olmak gerek ama evimde de rahat edemeyeceksem napayım.

Annem de ne desin kıyamam çocuklar ses yapıyor söz geçiremiyorum dedi. Söz geçiremediği ben 29 kardeşim 23 yaşında. Bu da bizim ayıbımız olsun. :(
  • Hallegadola  (18.03.22 22:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.