[]

Rpa developer olmak

Merhabalar, 6 yildir ust yonetime finansal rakamlarin raporlamasini yapan bir birimin parcasiyim. Normal is tanimimin disinda SQL bildigim icin yeri geldiginde dosyalarimizi otomatize ettigim oluyor. Python’i da orta duzeyde biliyorum. Ben isin en cok bu surecleri hizlandirdigimiz kismindan keyif aldigimi kesfettim. Finansal raporlama kismi pek severek yaptigim bir is degil. Dolayisiyla 6 yillik yaptigim isi degistirip zevk alacagima inandigim RPA developer pozisyonuna gecebilir miyim? Hangi yollardan gecmem gerek? Yuksek lisans ( yurtdisi da olabilir) yaparsam is bulabilir miyim? Kisaca bu kariyere gecmem icin ne yapmam gerekiyor yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler




 
Rpa bence gelecegin işlerinden biri. Çünkü bilgisayar başında bir dünya insanın yapacagı işi rpa robotuyla dakikalar içinde hatasız yapabiliyorsun. Bu sektörde bir çok rpa yazılımı mevcut ama bu işin Allahı uipathdır. Rpa konusunda sektör şöyle işliyor. Birincisi bu işi yapan danışmanlık şirketleri var. En büyük pay bunlarda. Bu şirketler müşterinin ihtiyacına yönelik robotu tasarlayıp teslim ediyor. Tabi iş burda bitmiyor bunun monitör kısmını da yapıyor. Tabi bu işler için güzel paralar ödüyorlar. Bu danışmanlık şirketlerinde rpa işini görev dagılımı olarak yapar bir sürü ekip oluyor. Bunlardan en dolgun maaşı alan developer ekibi. Açık açık söyleyeyim. Türkiyede rpa developer konusunda en iyi maaş veren firmanın verdigi maaş 12K.

Geneli 9 K verir. Çalışma koşulları aşırı yogundur.

Bir de büyük şirketlerin kendi süreçlerini tasarlayan rpa developerları var. Onlar tabi kendi maaş politikalarına göre maaşı belirler. Fakat artık büyük şirketler de bu işi danışmanlık firmalarına yaptırıyor.
Ben de bu alana kaymak üzereyim. Benim için geçerli en büyük sebebi bu işi yapan ekipler genelde home office çalışma düzenine sahip. Arkadaşım rpa senior developer olarak belli bir lokasyona baglı kalmadan geze toza İnternetin oldugu her yerde çalışma imkanına sahip. Bu benim için harika bir imkan.
  • limonlu eksi  (24.05.22 12:33:49) 
abi rpa isi su an piyasanin en kolpa islerinden biri.
Al gulum ver gulum seklinde donuyor piyasa.

Sen rpa developer olursun, cok da kolay olursun. Ama bu sektor ne kadar daha surer bilmiyorum.

Bize kurdular piyasanin en unlusunden, benim yazdigim programin butonlarina tikliyor.
Ben zaten butona tiklatmadan arkada islemi yaptirabilirim koda.
Ama benden istemiyorlar danismanlik firmasi sakalini alsin diye.

firma 1 aydir ugrasiyor devamli patliyor program, ben yazsam 2 saatimi almaz :D
  • divit  (24.05.22 14:13:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.