[]

Kendi başına Excel öğrenirken?

Nasıl daha etkili olabilirim?

Videoları izliyorum ama uygulama yapabilmek için hazır Excel formları bulmak ya da işin ehli olmayınca kendi kendine yapmak için to do list'ler hazırlamak pek mümkün olmuyor. Siz bir işiniz yokken kendi başınıza Excel'i nasıl etkili ogrenebildiniz?

Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

 
Ogrenemedim. Gercek bir challenge olmadan cidden zor bence. En kotu bi calisma tablosu atip buradan gorev iste mesela.


  • floydian  (24.05.22 08:09:34) 
Aynı şeyi farkı yollarla yaomayiydeneyin
Tek formülle
Belki hücrelere uzun formülün parçalarını yazıp oradaki değerleri alarak
Fark formüllerle aynı işi yaparak
  • kisa  (24.05.22 08:34:55) 
Piyasada veya youtube'da temel konuları anlatan kurslar var. Bir kaç tanesini baştan sona izleyin, çoğu şeyi kavrarsınız.

Bu tarz konularda çalışırken:

* Tüm konuyu ilk başta anlamayı beklemeyin. Anladığınız kadarını cebe koyup, devam edin. Konuyu devam edecek kadar bile anlamamış iseniz, tekrar edin.
* Bol bol pratik yapın. Kurslarda verilen örnekleri sadece izlemeyin, siz kendinizde yapmaya çalışın.

Bir kaç kurs sonra, olayın temelini kavramış olursunuz. Excel bir derya, tüm her şeyi öğrenmek mümkün değil. Olayın temellerini öğrenin yeter.


.
  • kartallar yuksek ucar  (24.05.22 08:48:32) 
Kimse excel'i tam detayıyla bilmiyor zaten neyi nereden nasıl yapacağınızı biliyorsanız her karşılaştığınız çözüm isteyen durumda yeni bir şey öğrenerek "ha bak bu da böyle yapılabiliyormuş, daha kısa yolu varmış" gibi kazanımlarla gelişiyorsunuz.
Bence temel olarak excel menülerinde yazanların neler olduğu ne işler yaptığı nasıl yapıldığı ile başlayın. her menüyü kullanmaya çalışın videosunu izleyin verilen örnekteki gibi kendiniz bir örnek oluşturup işlemi gerçekleştirin.
orada ürün bazlı fiyat tablosu üzerinde çalışıyorsa siz ilginiz olan bir konuda örneğin meraklıysanız nüfüs bazlı iller tablosu oluşturun, onu grafikleştirin, pivot tablo yapın. tabloya ek sütunlar eklemeye cinsiyet dağılımını vermeye, yaş ortalaması veya dağılımını eklemeye çalışın tablonuzu genişletin.
ilk etapta bunu yapamayacaksınız zaten alın size gerçek bir problem hem de kendi probleminiz sonra bunu nasıl yapabileceğinizi araştırın. göreceksiniz bir şey nasıl yapılıyor öğreneiym derken 4-5 şeyin nasıl olduğunu öğreneceksiniz ki excelin en güzen yanı hiçbir şeyi tek bir tuş ya da bi sihirli değnekle yapamıyor oluşunuz, bir şeyi yapmak için onun öncesindekilerin de doğru olması gerekiyor, onların olması için ondan öncekilerin düzgün ve doğru olması gerekiyor gibi gibi bir çok zincir size kısa zamanda çok şey öğretecektir. vaz geçmeyin, burdan diğer duyuruculara sorun, ben şöyle yapıyorum ama daha kısa yolu var mı diye. size sonucu vermeyecekler veremeyecekler çoğu zaman ama nereye bakacağını göstereceklerdir. yardımcı olur, üzerine düş, vazgeçme, çok keyif alacağın bir öğrenim süreci olacaktır.
kolay gelsin.
  • erty_ksk  (24.05.22 09:00:57) 
excel forumlarına üye olup sorunlarını çözmeye başla. ben bunu excel dışında mesleki bilgi için de yapıyorum kendimi güncel tutmuş oluyorum.


  • liberal  (24.05.22 09:22:28) 
işinizde neye ihtiyacınız olduğunu düşünüp o konuda işinize yarar şeyleri araştırırsanız ilginizi çeker. yoksa excel bible kitabındaki bile çoğu örnek donuk ve bayık.


  • zenith  (24.05.22 14:24:25) 
Bence hayatınızdaki herhangi bir konuyu yönetmek, takip etmek vs için bir excel oluşturun. İhtiyaç duyduğunuz şeyleri kurcalayarak ve araştırarak yapa yapa epey öğrenirsiniz. Ben serbest çalışıyorum. Yaptığım günlük işleri, faturalanıp faturalanmama durumunu, kalan günlerdeki muhtemel faturalanacak işleri, faturaları, tahsilatları vs yaptığım excel'de takip ediyorum. Kendi kendime öğrendim bir şeyler bu şekilde. Bu süreçte Ömer Bağcı'nın youtube kanalındaki videoları izledim 5x'te filan. Orada gördüğüm bazı şeyleri kendi excel'ime nasıl uygularım diye düşünüp bir şeyler ekledim. Tabi ki bu şekilde sadece ihtiyacım olan kısımları öğrenmiş oldum ama siz isterseniz farklı alanlarda küçük projecikler düşünerek diğer alanları da öğrenebilirsiniz birkaç projecikle.


  • perferil  (24.05.22 18:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.