[]

şu aralar 25 bin TL'yi neye yatırırsınız?

piyasa malum leş gibi. kripto battı. borsa güvenilmez. döviz suni şekilde baskılanıyor. her şey düşüyor. her şey belirsiz.
20-30 bin lira gibi ne az ne çok, eve arabaya peşinat olmaya yetmez, doğru düzgün bir işe yaramayacak ancak bir köşede erimesine de göz yumulamayacak miktarda bir parayı şu anda neye yatırırdınız? fon mu almalı? elektronik eşya mı almalı? gidip pavyonda mı yemeli? örneğin rtx3080 ekran kartı almak falan geldi aklıma. daha sonra satılır, o arada kullanılır hesabı. mantıklı mı bilmiyorum.
öcelikli maksat alım gücünü kaybetmemesi.


 
Cumhuriyet altını


  • dissendium  (14.05.22 18:50:03) 
altın.


  • rose parks  (14.05.22 18:54:05) 
Eve bakliyat, peçete, yağ, tuz, şeker ne varsa al bence


  • primetime  (14.05.22 19:02:08) 
@dissendium mesela neden çeyrek değil de cumhuriyet? alım satım makası mı daha düşük? fiziki altından pek anlamıyorum da...
@rose parks fiziki mi yoksa bankadan kaydi altın mı? çok fark eder mi?

  • dannycarey  (14.05.22 19:10:26) 
Onu sayı olarak az olur diye dedim. 25 bin liraya 4 tane alabilirsin. Saklaması daha kolay olur. Diğer türlü 15 tane çeyrek altın almış oluyorsun. Bozdurup harcarım dersen o da olur. Hatta gram altın da olur. Genel olarak altın demek istedim.


  • dissendium  (14.05.22 19:19:50) 
altın veya döviz. dolar gitgide artacak gibi duruyor, düşmesi için bir neden göremiyorum.

altını da fiziki veya kaydi alman bir şey fark ettirmiyordur muhtemelen, ikisi de altın. doları da kaydi alıyorsun sonuçta.

internetten alıyorsun diye bankalar sana satabilmek için sanal altın yaratamaz. öyle olsa altın enflasyonu olur, fiyatları düşer.
  • ahm1  (14.05.22 19:29:57) 
Gümüş


  • alicek  (14.05.22 20:07:02) 
Kripto batti derken? Zirvesinden ortalama %50 geride su an, ki nasdaq’taki pek cok buyuk hissenin zirvesinden kaybi daha fazla (mesela netflix). Bir sey yuksekken degil duserken alinir.

Kripto alin demiyorum, demek istedigim dedikleriniz biraz iddiali olmus. Yatirim kafasiyla bakmak isterseniz ve kisa vadede bu paraya ihtiyaciniz yoksa 20-30k civarindan bitcoin alinir diye dusunuyorum. İkide bir portfoye bakmamak ve 10-15lere duserse panik yapmamak sartiyla tabi. Yoksa, en kotu ihtimal tl disinda ne alirsaniz alin bu parayla derim (ben bosta parami dolarda tutuyorum)
  • gibicibicis  (14.05.22 20:49:34 ~ 21:21:46) 
Kendi portföyüm %60 BIST, %30 yabancı hisse ve kıymetli maden ağırlıklı fonlar, %10 nakitte. BIST'teki kağıtlarımın yarısı kalıcı hisselerim. En az 1 sene, yani seçime kadar kımıldatmayacağım. Fonda orta vadeliyim, sonbaharda bir bakacağım. Karından memnun olduklarımı daha geride kalan ama ümit vaad edenleriyle değiştirebilirim.

Nakitte kalan kısmı ile Pazartesi ilk iş yabancı hisse ağırlıklı bir fon alacağım. Bu IXIC'de toparlanma beklediğim için teknoloji fonu olabilir, daha spesifik bir sektör de olabilir. Bu minvalde bir dağılımla paranızı değerlendirebilirsiniz siz de.
  • jack of hearts  (14.05.22 21:42:47 ~ 21:58:41) 
Sıfır motosiklet bile alabilirsin neredeyse.


  • baldan kaymak  (15.05.22 10:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.