[]

TV aldım, kırık çıktı, değiştirmiyorlar, iade almıyorlar, ne yapayım?

N11'den TV aldım, servisi çağırdım, geldiler açtılar. Kırık çıktı. Kolisi bubblewrapped idi zaten göremiyordum koliyi. Adamlar da dedi kolide sıkıntı yok açalım kuralım. Köşesinden bayağı kırılmış TV. Kolinin köşesinde hasar da yoktu ya görsem ne yapacağım. Ertesi gün rapor yolladılar. Ekliyorum onu da. Mağaza değişim yapmıyormuş, iade almıyormuş bu raporla. 15000 lira verdim elimde kırık TV ile kaldım. Ne yapayım?




 
Tüketici mahkemesi en makul seçenek gibi


  • KaraSakall  (13.05.22 14:57:34) 
tuketici hakem heyetine git ama bir yandan da ana firma ile görüş. ne marka mesela? o markanın ithalatçısı ile direkt iletişime geçip derdini anlat bir de.

bu aldığın firmayı da şikayet et böyle böyle diye. sonuçta bu ithalatçı ürünlerini teknosa'ya da veriyor özhakikikardeşler elektronik'e de. özhakikikardeşler daha düşük kar marjı ile satıp bir sorun çıktığında böyle yapıyorlarsa ithalatçı firma kulaklarını çekebilir. sonuçta mal alamazsa satamaz.

ayrıca ekşi başlığı ve şikayetvar sitesine de katılıyorum oralara da yaz.
  • floydian  (13.05.22 15:02:26 ~ 15:11:11) 
ekşisözlük'te de n11 başlığına bir entry yaz derim(+şikayet var sitesi). Ben gittigidiyor başlığına yazdığımda baya gittigidiyor müşteri hizmetleri şirketle görüşüp bişeyleri hızlandırmıştı. N11 yapıyor mu bilmiyorum ama belki araya girerler.

Bu arada kurulum için servisi bekleme sebebimiz bu tür durumlar zaten, servis raporu ile de değişim olmuyorsa ne yapacağız ki? O mağazada sıkıntı var.
  • nhk ni youkosu  (13.05.22 15:04:29) 
Bizde geçende tv aldık vatandan. Koli geldi, ufak bir deliği vardı, horoz lojistik tutanak tutmadı. Tv'yi kurmaya gelen adam deliği geç şurada kat izi var, o bile bize göre hasar ama siz nereden bileceksiniz ki her gün tv mi alıyorsunuz dedi. Neyseki kırık çıkmadı tv ama çıksaydı bizimde elimizde patlardı. Kuran şahıs yarı fiyatına bile verse vatandan almam, bu gibi durumlarda sıkıntı çıkarıyor ama mediamarkt, teknosada vs daha az dedi.

Ama vatan en baştan dedi bakın kargoda en ufak bir şey varsa bile tutanak tutturun. O yüzden vatana da bir şey diyemiyorum, sadece kargo şirketiyle muhatap bırakmaları sıkıntı. Kargo şirketi de işi yokuşa sokuyor bu durumlarda hasarlı bile getirse.

Size önerim eğer yapabiliyorsanız kargo şirketine gidin tutanak tutturun kolide hasar var ama tutturmayı unuttuk diye. Tek kurtuluşunuz bu yöntem ya da mecbur 2.seçenek tüketici heyeti ama aylarca uğraşacaksınız..

edit: tv boyutu 60 inç ve üzeri mi? tv servisi genelde 60 inç ve üzerinin kırık çıktığını söyledi. olur da aramızda başka internetten tv almaya çalışan olursa buraları okusun diye yazıyorum/soruyorum.
  • Cesario  (13.05.22 15:16:32 ~ 15:20:37) 
hocam bir defa hakem heyeti cepte, ona çoktan başvurmuşsundur umarım. Buna ek olarak n11'i darla, çözerse onlar çözer.


  • giovanne  (13.05.22 15:21:49) 
eğer servis incelemesi falan derlerse, göndermeden önce mutlaka fotoğraf çekin. Daha sonra farklı şekilde kırıyorlar ve kullanıcı hatası diyorlar


  • bagcivan  (13.05.22 15:40:49) 
Benzer durumu hepsiburada yapıyor bana. Hasarlı olduğunu görüp almadığım ürünü teslim almışım gibi gösteriyorlar ve bedel iade etmiyorlar


  • photo85  (13.05.22 18:36:29) 
önce markanın müşteri hizmetlerini ara. hakkımı vermezseniz sosyal medyada yazacağını açık bir dille ifade et. sonra ekşiye yaz uplayalım. gündem yaparız merak etme. aynı anda tüketici hakem bilmem nesi, n11'den yorum, google maps'ten yorum, bulabildiğin ne varsa yorum, yardır. 15 bin az para değil. bu kadar kolay olmadığını anlasınlar.


  • gabe h coud  (13.05.22 19:48:42) 
kredi kartı harcama itirazını da deneyebilirsin. kolisi hasarlı olsa servisin hiç açmaması gerekirdi. tüketici mahkemesi en doğru seçenek.


  • orpheus  (14.05.22 17:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.