[]

Fare belası

Dün gece evde fare gördüm. Önce içeriden hafif sesler geldi. Sonra oturdugum odadan hole doğru hızlıca gidişini gördüm. Kendimi odaya kapadım sonrasında görmedim kendisini. Küçük de değildi karanlıkta gördüğüm kadarıyla

Eşim dolap, köşe, mobliya altı arkası içleri, beyaz eşya altı arkası içlerine baktı ama göremedi (Zaten öyle kolay bulunmuyormuş geldiği yere giriyormuş)

Uzun suredir evde bulunduğuna dair bir emare yok, kemirilmiş eşya, etrafta fare pisliği gibi şeyler görmedik. Eşim 5 yıldır bu evde oturuyor daha önce böyle bir şey yaşamamış. Böcek filan da olmaz. Eski bir bina ama evin içi bakımsız değil. Apartmanın içi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Birinci kattayız.

Gece yarısı çıkıp arkadaşıma geldim. Akşam ev ilaçlanacak ancak hızlı sonuç vermiyormuş sanırım. Fobim var. Fobiden ziyade yüksek bir tiksinti ve onun hareketlerini kontrol edememekten doğan rahatsızlık. Kapana gelse bir dert, acaba daha fazlası var mı, nereden geldi diye düşünüp duracağım. Gelmese bir dert, bulamadık evde yaşamaya devam mı ediyor diyeceğim.

Kiralık ev bile baktım ama taşınmak imkansız tabi bu kiralarla. Evimi de çok seviyordum.

Ben nasıl huzur bulacağım, fare oldugunu bile bile evde uyunur mu, yemek yenir mi. önerileriniz var mıdır? Yerini nasıl bulabilirim, nasıl kökten çözebilirim, çok kötüyüm :/ kedi alma durumumuz yok, bir yandan da daha hızlı bir çözüme ihtiyacımız var.

 
Farenin nereden girmiş olacağını çözüp ona göre bir önlem almanız gerekir. Bahçe katında iseniz sokaktan girme ihtimaliniz yüksek.

Bu şekilde hijyen açısından sıkıntı olur. Nerede gezdiğini bilmediğiniz için sürekli bardak, tabak, masa temizlemek lazım.
  • Cruyff  (10.05.22 16:42:30) 
Yapıştırıcı tuzaklardan alın. Evin her yerine dağıtın. Onlar işe yarıyor.


  • dissendium  (10.05.22 16:47:58) 
Geçmiş olsun, küçük bi hayvan ama aşırı tiksindirici... Geçtiğimiz aylarda apartmanın dördüncü katında aylardır boş duran dairenin içinde fare çıkınca bizim apartmanda da ufak yollu bir heyecan oldu. Bizim bina eski olduğu için banyo ve tuvalet havalandırması eski tip küçük pvc pencereler kullanılmış, onlar da hep yaklaşık bir karış aralık duruyor, farenin oradan girmiş olabileceğine kanaat getirdik, sonra apartmandaki hemen hemen herkes banyo ve tuvalet pencerelerine menfez aldı ve taktı... Siz de bir önlem olarak düşünebilirsiniz...


  • arpaci kumrusu  (10.05.22 16:48:59) 
Annemin apartmanının 7. katında görülmüştü ve kapıcının cevval karısı ayağıyla ezmiş (duyduk).
Ben bahçeli evdeyim. Muhtemelen bizimkilerin dikkatsizliğiyle bahçeden girmiş sanırım geçen yıl. Maalesef geç fark ettik. Bir yerlerden kemirme sesi geliyordu, tahta kurdu mu diye epey oyalandık. Bir gece salondan mutfağa geçtiğini gördük. Yerini bilmek önemli. Mutfak kapısını devamlı kapalı tuttuk. Rodilon pasta zehir aldım, buzdolabının altında olduğunu biliyorduk. Dolabın çevresine alüminyum folyo üzerinde zehir koydum. Zehirleri her gün dolabın altına çekiyordu. Yenilerini koyuyordum ama ölmesi bir hafta falan sürdü. Bir gün mutfakta ayakta zor duran bir fare gördüm, üzerine kova kapattım. Ertesi gün zaten ölmüştü. Neyse ki tekmiş.
O dönemde bulaşık bırakmadık ya da kirliler varsa torba geçirdik. Çöp bırakmadık ki beslenecek bir şey bulamasın. Yerini bilseniz keşke, orayı izole edip zehirlerdiniz.
  • pro9it9is9  (10.05.22 17:06:32) 
Ben üniversitede okurken kaldığımız yurtta vardı, dışardan geliyodu yan binanın çatısından filan büyük ihtimalle. Öncelikle @cruyff' nin de dediği gibi nerden girdiğini tespit etmek lazım. Eğer camlarınızda sineklik teli yoksa hızlı ve ucuz bi çözüm olarak tüm pencerelere şundan takın;

ty.gl

En azından bu yolla dışardan girişler önlenmiş olur. Evin her yerine dolapların arkalarına vs fare zehri koyun. Ben fareli yurtta 2 ay filan yaşadım bi sorun olmadı, yani tabi ki çok huzursuz edici ama bişiy olmaz o kadar korkmanıza gerek yok.
  • turuncu tonlarda  (10.05.22 17:30:23) 
annemin evi kentsel dönüşümde yenilenemden önce bir gece eve geldim ve asansörün kapısını açmamla devasa bir fareyi asansörün içinde buldum.ağzında karafatma.
ilaçlamacı çağırdığımızda karafatma,tüm haşereler,fare asansöre girip üst katlara çıkar dedi şaşırmadan.
asansör varsa mutlaka o kısmı sağlam ilaçlatın
  • jamswety  (10.05.22 17:42:40) 
Ne kadar huzursuz olduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Fare zehirlerini, kapanları herkes zaten tavsiye etmiştir de edecektir de. Mutlaka uygulayın.

Gece odaları açık bırakıp her oda kapısına yapışkan sürülmüş kağıttan koyun, yatak odasının kapısını da kapattıktan sonra içinizin rahat etmesi için altına havlu gibi bir şey tıkayın. Gece mümkün olduğunca rahat uyumanızı sağlar bu umarım.

O yapışkanlara mutlaka yapışacaktır. İlk defa sesini duyup gördüyseniz bir tane olma ihtimali çok yüksek. Bu gece onu yakalarsanız bir süre de sinyal görmezseniz rahata kavuşursunuz umarım.

Kolay gelsin,
  • michael_knight  (10.05.22 17:43:42) 
Yapışkan gibi şeylere benim gönlüm asla el vermiyor, n11'de vs. satılan canlı kapanlar var. İçine peynir-salam vs. asıyorsunuz gelip alınca kapan kapanıyor ve yakalanıyor. Gidip dışarı bir yerde de salarsınız. Bir kez uyguladım bunu, yapışkanla öldürmek çok canice yapmayın mümkünse.


  • furry burns  (10.05.22 18:06:37) 
Bir arkadaşımın evinde su gider borularından çıkmıştı. İki kez bulaşık makinesinin kirli su hortumunu kemirip eve girmişti sıçan ya da sıçanlar. Bulaşık çamaşır makinesi bağlantılarını ve giderleri de kontrol edin.


  • kobuzchu kiz  (10.05.22 18:29:14) 
Teşekkür ederim cevaplar için çok sağ olun <3. Binqda asansör yok. Yarın tuzak koyulacak. Evde kalamıyorum. Yatağa filan tirmanabiliyormus pencerelere yapiskan sineklik de alacağım. İse yarıyor mu bilmiyorum ama


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (10.05.22 22:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.