[]

Tüketici Hakem Heyeti Başvursu

Selamlar,

12 Nisan'da aldığım bir elektronik ürünün 6 gün sonra iadesini satıcı firma "kullanılmış" gerekçesiyle reddettiği için tüketici hakem heyetine başvurdum.

Ürünü kutusundan çıkarıp 10 dakika kadar denedim ve beklentimi karşılamadığı için memnun kalmadığım gerekçesi ile iade ettim. Satıcı firma elektronik ürünlerde kutusundan çıkarıp kullanıldıktan sonra arızalı değil ise iade hakkımın olmadığını belirtti. Bunun üzerine ben de konuyu THH'ye taşıdım.

1) THH süreci ne zaman tamamlanıyor aşağı yukarı?
2) Elektronik ürünleri kullandıktan sonra iadesinin mümkün olmadığı doğru mu? Aslında doğru olmadığını biliyorum. Ancak bu yüzden hakem heyeti tarafından şikayeti reddedilen var mı?

Firmaya "ürünü kutusundan çıkarıp denemeden nasıl memnun olup olmayacağımı bilebilirim ki?" diye soruyorum. Cevap vermek yerine "peki size soralım, kutusu açılmış ürünü iade alsak nasıl sıfır olarak satacağız?" diyorlar. O da benim sorunum sanki :)

Teşekkürler.

 
www.eksiduyuru.com

1- birebir aynı şeyi yaşadım. hakem heyeti yaklaşık 5 ay sonra sonuçlandı. firma arayıp ürünü gönderin iade edicez dedi. gönderdim iade ettiler.

2- asla öyle bir şey yok. denemeden bilemezsin ürünün nasıl bir şey olduğunu. ahlaksız, haysiyetsiz, hukuk tanımaz satıcıların "yersen" yapmasından başka bir şey değil.

hakem heyetine başvururken siteyi değil satıcıyı şikayet edeceksin.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (28.04.22 15:09:13 ~ 15:11:50) 
bana da 1-2 ay içinde dönmüştü hakem heyeti.
toplamda da 6 ay içinde falan ürünü gönderip parayı geri almıştım.
butik bir firmaydı. öyle keyfine göre iade edemezsin dedi. 14 gün içinde internetten alınan ürünlerde hakkım var dedim. git nereye şikayet ediyorsan et dedi.

en son aracını bağlatmıştım adamın o zaman aklı başına geldi dava borçlarını ve ürünün parasını falan ödedi hacizi kaldırmak için ^^
  • ananiyimioguz  (28.04.22 15:15:28) 
@yazar yazmaz yazan yazar

teşekkürler. direkt satıcıyı şikayet ettim. fatura üzerinde yazan firma ünvanı, vergi numarası, mersis vs. zaten ürünü de satıcının kendi web sitesinden almıştım ama siteden bahsetmedim. gerçi ürünü online aldığımdan bahsetmeyince bu kez thh mağazadan görerek aldım sanıp "cayma hakkın yok" diyebilir mi?

Bana gelen fatura irsaliyeli fatura gerçi. Teslim adresi falan yazıyor üstünde. Uzaktan satın alım olduğunu anlarlar sanırım?
  • himmet dayi  (28.04.22 15:26:40 ~ 15:30:22) 
sıkıntı olmaz gayet anlaşılır online aldığın.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (28.04.22 15:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.