[]

trendyol/satıcı rezaleti

xiaomi akıllı ampul aldım. ürünün ışıtması çok zayıfmış beğenmedim ve iade ettim. satıcı ürünü "açılıp denendiği" için kabul etmemiş ve ürünü geri bana yollamış.

trendyol ise satıcıdan yana. 14 gün içinde koşulsuz iade hakkım var cep telefonunda bile diyorum kaldık ki bu ampul. hayır iade edemezsiniz. ürün açılıp kullanıldığı için 2. el durumuna düştü diyor şaka gibi:)

ürün sayfasında da ayrıca 14 gün içnide iade edebileceğim en başta belirtiliyor.

tüketici hakem heyetine başvurmaktan başka çarem kalmadı. şikayet ettiğim taraf olarak trendyolu mu göstereceğim yoksa satıcı firmayı mı?

 
"İade edeceğiniz ürünün, paketi hasar görmemiş, kullanılmamış ve kullanım hatası sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir."
böyle bir durum yok zaten.

"cayma hakkı" diye bir kural var ben onu kullanacağım. ürünü deneyip beğenmemek iade şartını neden ortadan kaldırsın ki?
  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.04.21 13:30:20) 
Evet trendyol böyle. heyete falan başvurmadan paranı alman imkansız. heyete başvur, kanundaki cayma hakkına atıfta bulun. trendyol / satıcı uzaktan satış sözleşmesini de kopyala yapıştır. şikayet tarafı olarak da trendyolu yaz, sen ödemeyi trendyola yapmışsın 3. şahıs seni ilgilendirmez. ama şu anda trendyolla ilgili 50 milyon şikayet olduğu için muhtemelen kısa sürede cevap alman zor olacak.


  • roket adam  (12.04.21 13:36:51 ~ 13:37:47) 
benim bildiğim kadarıyla bu iade hakkı, ürünün tekrar satılabilme şansını ortadan kaldırmazsanız geçerli. yani ampulü duya takmasaydınız bir şey olmazdı ama ürün artık kullanılmış durumda. adam tekrar satamayacak.


  • co2s2  (12.04.21 14:13:22) 
diğer arkadaşlar şahsi kanaatlerini dile getirmiş, ama ortada kapı gibi kanun var ve bu kanun sizin tarafınızda. hakem heyetine trendyolu göstererek başvurun, sonuç alacaksınız. koşulsuz iade hakkınız var.


  • bugisme  (12.04.21 14:25:42) 
adam ürünü tekrar neden satamasın arkadaşlar ürün çalışıyor? kaldı ki telefon bile satın alsan açıp kapatsan bile iade edebiliyorsun. neyse ben sorumun cevabını aldım trendyolu muhatap alıcam. teşekkürler.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.04.21 14:49:06) 
Ortada kanun var. Gerekenleri uygulam. Klasik Trendyol şark kurnazlığı. Her zaman diyorum trendyoldan kıyafet dışında bir şey alınmaz .

E-devletten başvuruluyor sanırım. Basvurunu yap.
  • westblack  (12.04.21 14:56:11) 
kulaklık almıştım şarjı 2-3 saat yazıyor
15 dk dayanıyordu
bozuk diye gönderdim hijyen ürünü dediler
  • bir soru sorcam  (12.04.21 15:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.