[]

masaüstü bilgisayar nereden alınır?

seneler önce Kadıköy Exa bilgisayardan alınmış, yenilenmesi gereken bir bilgisayarı olan arkadaşım sorar. Aynı yere gidip bana 15000tl'ye bilgisayar toplayın demek mi? yoksa itopya, sinerji gibi bir yerden online almak mı? ikimizde bu işten anlamıyoruz.




 
İtopya, Vatan gibi yerlerde hazırlanmış oem kasalar oluyor. Yazılan parçaları tek tek hesaplasanız çok daha yüksek çıkıyor, hazır sistemler anlamadığım şekilde ucuz.

Bence hazır oem sistem almak en mantıklısı, geçen sene çok araştırıp böyle karar almıştık.
  • John Bloor  (26.04.22 12:50:04) 
Vatan bilgisayara gidip kendi bütçenize göre pc toplatabilirsiniz, @John Bloor'un ucuza hazır pc var olayına gelince, o pc'ler en düşük konfigürasyonlu, en dandik anakartlı en düşük cpu konfigürasyonlu sistemler oluyor genelde hatta aynı makinayı kendini toplasanız muhtemelen daha ucuza çıkarabilirsiniz.

Şöyle ki bugün bir amd işlemcili pc toplamak isterseniz birbirine benzeyen onlarca işlemci var ama ikisi de aynı işlem gücüne sahipken birisinin İşlemci ön belleği 4Mb iken tamamen aynı gibi görünen daha pahalı bir işlemcinin ön belleği 32Mb oluyor ikisi de 4Ghz ama birisinin ön belleği diğerinden düşük bu da fiyata yansıyor, Anakart örneği de verelim, siz anakartı kendiniz seçerseniz 2 adet M2 slotu olan 4 adet DDR4 yuvası bulunan upgrade edilebilir bir anakart seçecekken 250 TL daha ucuz 2 adet DDR4 slotu olan 1 tane M2 slotu olan anakartlı hazır sistemi alırsanız bundan 6 ay sonra dur şuna ram takviyesi yapayım derseniz aval aval bakarsınız anakarta çünkü ram takacak slot yoktur.

Hazır PC almak mantıklı görünse de aslında gelecekte size daha pahalıya patlayacaktır.
  • solo  (26.04.22 14:22:31 ~ 22:51:14) 
amaç az paraya öz iş yapmak ise kendiniz toplamalısınız. teknobiyotik, itopya, sinerji artık nerede ucuz ise.

vatan bilgisayar çoğunlukla bunlara göre pahalı olur.

yukarıda saydığım sitelerde satılan hazır toplanmış kasalar ise evet hepsini teker teker alsanız daha pahalıya gelir ama amaç ucuza aynı işi yapacak kasa toplamaksa genellikle pahalıya gelir. neden?

bu bilgisayarlarda donanımda genelde daha az satılan ürünler kullanılır ve kampanya yapılır. misal 1500 tl'lik bir kasanın içine koymuştur kasayı 700 w güç kaynağı koymuştur ve böyle toplama alırsanız sallıyorum 1000 tl ye geliyordur. lakin sizin ne 1500 tllik kasaya ne de içinde 700w lık güç kaynağına ihtiyacınız vardır. ledli cafcaflı cam panelli falan bir kasa olmasa da olur bizim işimiz yok derseniz 500 TL lik bir kasaya da aynı işi halledebilirsiniz.

keza aynı şey diğer parçalarda da var. msi'ın bilmem ne gaming 3070 ekran kartını koyar içine. yine piyasaya göre daha ucuza koymuştur ama sizin işi galax'ın 3070'i de çözecektir ve msi'ın %70 %80 fiyatına satılmaktadır zaten.

velhasıl böyle düşünüp kendiniz bir kasa toplarsınız, sonra onun fiyatını muadili hazır toplanmış kasalarla da kıyaslarsınız, hangisi size avantajlı geliyorsa onu satın alırsınız.

bu siteler güvenilirdir bu arada. bir sürü alışveriş yaptım, yapan arkadaşlarım da oldu bir yamuklarını görmedim.
  • syozkn  (26.04.22 14:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.