[]

İzmir Buca nasıl bir yer?

Burada nispeten evler biraz ucuz gibi geldi. Bunun sebepleri ne olabilir? Ne gibi bir dezavantajı var. Genel olarak İzmir algısıyla kıyaslama yaparsak, burasının durumu nedir?

Not: Yatırım yapmayı ve belki de yaşmayı düşünüyorum.


 
  • iwasbornonamountainside  (25.04.22 12:58:53) 
Liseyi orada okudum. O zaman kötüydü şimdi daha da kötü diyorlar. Ben bayadir gitmedim tabi ama benim zamanimda bile garip garip tiplerin dolaştığı, sürekli trafik olan bir yerdi.

Altyapisini bilmesem de insani genelde düşük kalite. Tahminen bir sürü mülteci vs dolmuştur oralar. Trafik baya kötü.
  • logisticsmanager  (25.04.22 13:21:22) 
Sokaklarında modern insanları göreceğin gibi bir sürü suriyeli ve göç etmiş insan türü de göreceksin. Merkeze uzak. Araç yoksa toplu taşıma kullanacaksın, o toplu taşımada her kesim insan var. İzmir'deyim gece rahat dışarı çıkar gezerim mantığının olmadığı bir ilçe. Buca'yı çekilebilir kılar tek şey dokuz eylül'de okuyan öğrenci profilinin kalitesi. İzmir'de daha kötü semtler elbette var. karabağlar, kadifekale, sarnıç, uzundere gibi yerlere kıyasla buca çok daha iyi.

10/5 izmir ilçesi.
  • kanlakarisikyagmur  (25.04.22 13:51:54 ~ 13:55:46) 
@mirket +1 anadolunun herhangi bir şehri gibi düşün üniversite gelmeseydi. ankaranın sincanı gibi takılırdı.


  • mikahakkinen  (25.04.22 16:53:32) 
Mükkemmel bir yer değil de aşırı gömülecek bir yer de değil.

Anadolu'da ramazanda mekanda bira içebilir misin? Buca'da bu normal mesela. Bugün istanbul'da bekara ev verilmeyen yerler vardır. Buca'da bu pek olmaz.

İnsan profili selanik göçmeni ve alevi olan bir yer. İnsan profili memur olan bir yer. Görülecek bir yeri olmayan bir yer.

Vasat ama aşırı kötü değil. Anadolu diyenler anadolu'da yaşamış mı acaba.. istanbul'da 8-10k kira ödeyemediğin takdirde düşeceğin semtler belli. O semtlere göre iyi. Vizyonlu insan var mı yok.

Tavsiyem kendin bir git gör. İnternet ortamında herkes saint benoit mezunu, isviçre vatandaşlığı olan, sabah kahvaltısında kruvasan+filtre kahve yapan kişiler. Böyle adama ters gelir mesela.

Geçmişte yaşamış biri olarak bana yaşar mısın dersen; başka seçeneklere göre değişir.
  • seaman  (25.04.22 17:26:51 ~ 17:31:12) 
8 yıldır yaşıyorum. Kuruçeşme, atatürk ve adatepe mah oturdum. Eğer ev alıp kiraya verecekseniz boş kalacağını sanmıyorum. Yaşamak içinse çok bir eksisi yok. Hep öğrenci mekanlarında takıldım ondan olabilir. Trafik bazen çekilmez bir hal alıyor o doğru. seaman +1 bencede gelin bir görün.


  • Denton  (25.04.22 17:32:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.