[]

Direksiyon, pedal, vites seti zevk veriyor mu?

Araba yarışlarını severim ezelden beri fakat hiç direksiyon ile oynamadım.
Alınıp kenera atılacak bir şey mi yoksa evde uzun süre keyifli zaman geçirmemizi sağlar mı?

Marka olarak thrustmaster veya logitech bakıyorum.

 
Tır kullanmıştım. Keyifli sayılır. Malı yetiştiremedim, kaza yaptım diye dert sahibi olacak kadar ciddiye alınca keyif almak zor.


  • dissendium  (21.04.22 15:06:59) 
2013'te ikinci el aldığım logitech driving force gt ile hala tır sürüyorum. hatta şöyle söyleyeyim eve dönmeyi iple çekiyorum çünkü direksiyonum orada kaldı, eve gider gitmez ilk işim euro truck simulator başına oturmak olacak, malmö'den berlin'e yüküm vardı jdfdk.

direksiyonla araba yarışı oynamak biraz teknik bilgi gerektirebiliyor. ben o yüzden çok keyif alamamıştım. f1 oynarken mesela aracı yolda tutmakta zorlanıyordum. diğer taraftan iyi bir araba yarışı oyununu bilerek oynamak muhtemelen müthiş keyif veriyordur, tır sürmekten daha eğlencelidir.

ben kendi aldığım direksiyonu 28 yıla yaklaşan hayatımın en iyi yatırımı sayıyorum öyle söyleyeyim. hele thrustmaster filan alırsan abooov, bilgisayar başında zevkten kafayı yersin muhtemelen. ama işte neyi nasıl oynayacağını bilmek lazım. ben assetto corsa, f1 vs. oynamayı beceremiyorum. çok karmaşık geliyor. istanbul'da koy ama tıra izlanda'ya kadar giderim.
  • der meister  (21.04.22 15:15:30) 
Ben de logitech driving force gt aldim ama beni sarmadi acikcasi sonra saldim.


  • mirafiori  (21.04.22 16:13:00) 
Uzun yıllar hem logitech g27 yi hem de driving force gt yi kullandım,inanılmaz zevkli.Ama bunların daha ucuzu aynı zevki vermiyor.
Alıp kenara atılmaz zira 2.elleri çok hızlı satılıyor,anında elden çıkarabilirsin.

  • arenas  (21.04.22 19:06:59) 
Araba kullanan adama tuhaf geliyor bence, beni hic sarmadi acikcasi.

Oyunun zevki kaza yapmaktan asiri seyler yapmaktan geliyor ama bu alet gerceklik veriyor.
Gercek arabayla da kaza yapmak istemiyorsun beynin salmiyor.
  • divit  (21.04.22 19:43:55) 
Eğer yarışlara ve gerçekçiliğe ilginiz varsa çok keyifli bir hobiye dönüşme potansiyeli yüksek ürünler, senelerdir yerli ve yabancı komunitelerde yarışlar yapıyorum, simulatöre oturduğumda kafamda başka hiç bir şey kalmıyor, hobi vasıtasıyla tanıştığım arkadaşlarımla yeri geliyor 12 saatlik pilot değişimli yarışlara katılıyoruz, öncesinde antrenman seansları/setup ayarlama derken neredeyse her akşam bir iki saatimi ayırıyorum. Artık başka oyun oynamaz hale geldim, o kadar söyleyeyim.

Hobinin tek handikapı ekipman işi gerçekten dipsiz kuyu, zamanında Logitech G25 ile başladım, seneler sonra Simucube 2 Pro base, Heusinkveld pedal seti vs derken binlerce euroluk harcama yaptım. Ancak bu harcamayı saate bölsem birim zamanda harcadığım miktar gayet ucuza geliyor. Uygun fiyatlı ekipmanla da gayet tat alınabilir elbette ama eğer hobi sizi cezbederse cüzdanı hazır etmekte fayda var.

Yukarıda da söylenmiş ben de ekleme yapayım, genelde absürd fiyat istenmedikçe 2. elde hızlıca elden çıkarılabilecek ürünler bunlar, hatta siz de 2. el alabilirsiniz, sevip sevmeyeceğiniz belli olmayan bir şey için sıfırına bir ton para dökmeye gerek yok.
  • diabolus79  (21.04.22 19:58:35 ~ 20:02:22) 
Arkadaştan aldım denemelik, 1 ay takıldım. Yukarıdaki yorumlara katılıyor ve ekliyorum: seti kuracağın sabit bir ortam yoksa tüm zevki kaçıyor.

Bi kere ergonomi önemli, direksiyon yüksekliği, pedalların mesafesi, vitesin yeri konforu çok etkiliyor. Ben masaüstüne taktım ilk başta, direksiyon harici bilgisayar iptal oldu. Sök tak zaten ayrı dert.
Direksiyon sana yakın olsun istiyorsun dibine giriyorsun, bu sefer pedal çok yakında kalıyor eğer masanın genişliği fazla değilse. Pedala bükük dizle basmak konfor katili.

Ama en büyük sorun manuel vites. Hele ki yarış oynuyorsan hızlı hareket etmen lazım, direksiyonun yanına takınca yine konfor katili.

Çözümü ütü masasında ve taburede buldum, direksiyon ütü masası vites taburede. Yüksekliği ayarla, kendine çek, altına pedal; istediğin gibi. O konforu sağlayınca saatlerce kalkmıyorsun başından, öbür türlü yoruyor insanı
Tabii bunu kasayı oturma odasına taşıyıp tv karşısında yapabildim, bu da ayrı bir dert zaten. Masayı kaldırdın ettin diyelim, pedal ağır, kabolar sök tak...

Logitech g920'yleydi benim tecrübem ama hepsi için benzer olsa gerek. Kalıcı setup'sız olmaz, yoksa ayda 1 kullandığın bir şey haline gelir.
  • Bruce  (22.04.22 02:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.