[]

psikiyatrist alzheimer teshisi koyabilir mi

merhaba. annemde alzheimer oldugunu dusunuyorum. butun belirtileri var. yeni degil yillardir var giderek kotulesen bi sekilde. 57 yasinda su an. uc sene once psikiyatriste goturmustuk, cerrahpasada prof bakmisti hatta ama alzheimerle ilgili bir sey denmedi, depresyona bagli ilac tedavisi gordu. uc sene de once de su an var dedigim semptomlar vardi ama. alzheimer ihtimali olsa psikaytrist bununla ilgili test isterdi norolojiye yonlendirirdi diye dusunuyorum?

bir de internette alzheimer tanisi testleri cok zahmetli ve maliyetli, belli yasin altina genelde yapilmiyor diyor. bu durumda ne yapayim bilmiyorum. alzheimer suphesiyle doktora goturmeyi dusunuyodum ama bu iki nedenden dolayi cekiniyorum (gecmiste psikatristin alzheimerle ilgili bi sey dememesi, testlerin herkese yapilmamasi)

bilmiyorum belirtiler tipatip uyuyor maalesef ama depresyon/travma sonucu olusmus seyler de olabilir sanirim. tesekkurler simdiden

 
bu yaş aralığı için çok bilmiyorum ama çevremdeki yaşlılarda alzheimer değil de farklı nedenlerden (kılcar damar tıkanıklığı, inme gibi) demans çıktı. alzheimer olması şart değil o yüzden. unutkanlık belirtileri için nörolojiye gitmek gerekiyor bildiğim kadarıyla.


  • slow like honey  (19.04.22 21:24:49) 
Merhabalar, klinik psikolojide master yapıyorum ve dedem bu hastalıktan muzdaripti. Anneniz alzheimer için çok genç görülmüş olabilir, yaşı genç çünkü, belki belirti verdi ama doktor ilaçlara başlamak istemedi çünkü bu ilaçlar hastalığı tedavi etmiyor ne yazık ki, sadece ilerlemesini yavaşlatıyor, bunun yanında çok fazla yan etkisi var ve vücuda zarar da veriyor. Doktorun bu yüzden ilaçlara başlamamış olabileceğini TAHMİN EDİYORUM, kesinlikle uzman olmadığım için bilemem.

Doktor neyden şüphelendi, nasıl depresyon tedavisi verdi bilmşyorum.

Nörolojik ve psikiyatri bir arada değerlendirmeli belki, psikiyatri hastanelerine giderseniz devletin orada ücretsiz yapılmıyor mu? Erenköy; Bakırköy’den randevu bulmanızı tavsiye ederim.! Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
  • damba  (19.04.22 22:25:27) 
Test istemese de doktor bu tanıyı koyabilir ayrıca, size semptomları soruyor, ilaç da iyi geliyorsa doğru teşhis olabilir. Bunun yanında alzheimer için depresyonda kullanılan ilaçlar da kullanılıyor. Sizin yerinizde olsam devlette tetkikleri yaptırırdım, detaylı. Sonra durumu size detaylı açıklayacak iyi bir profa gidin. 1 saat sürüyor onları muayeneleri. Sizinle ve annenizle konuşması size de annenize de iyi gelecektir hastalık ne olursa olsun. Kişi bilinmez olduğu için strese giriyor, anneyi geçtim; siz bakımverensenşz sizin için süreç daha belirsiz olunca, sizin de veriminizi düşürür. Doktor tavsiyesi vs istersenşz mesaj atarsanız yardımcı olurum.


  • damba  (19.04.22 22:28:13) 
test için nöropsikolog ve görüntüleme için nörolog ama nörolog veya psikiyatrist bu tür konsültasyonları görmez. geriatri bölümüne bakın.


  • aegina  (19.04.22 23:18:45) 
Çok bilgim yok ama olanı paylaşayım. Unutkanlık yaşanılan travmalar sonucunda beynimizin verdiği bir tepki. Bu kötü bir olay yaşadığımızda unutkanlıpın artması iyi hissettiğimizde daha iyi olmasına sebep olur. Bu yüzden zaten depresyonu olan birinde alzhimer gelişebilir diye düşündüm. Birde bununla ilgili bir yazı okumuştum Hindistan cevizi veya yağı çok iyi geliyormuş. Birde ginko biloba. Birde hatırlamayı seçiyorum şeklinde olumlama yapmasını tavsiye ederim


  • rapisa  (20.04.22 03:00:39) 
78 yaşındaki babaannem akıl sağlığını kaybedince şizofren oldu diye düşünerek psikiyatriste götürmüştüm. Doktorun bana verdiği cevap, şizofreni öyle sonradan ortaya çıkan bir şey değil diyerek nörolojiye sevketmisti. Daha sonra beyin filmi çekildi ve beyinde küçülme olduğu ortaya çıktı. Zaten semptomlar da alzaymir işaretiymiş. Sonrasını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Allah kimseye bu hastalığı vermesin.


  • el conquerador  (20.04.22 04:02:43 ~ 04:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.