[]

Kahve bağımlılığı

Kahve bağımlılığı diye birşey var mı? Var diye düşünenler, bundan kurtulmak için neler yaptı?
Evet khve içtim, uykum kaçtı. Sabah 7de kalkıp işe gidicem ama gün zehir olucak bu uykusuzlukla…



 
Kafein bağımlılık yapar evet. Benim kahve içmediğim zaman başım ağırır mesela. O an kahve bulamasam, kafein içeren başka bir içecek içerim. Ama uykuma bir etkisi yok, sert bir kahve de içsem, enerji içeceği de içsem uyurum.


  • Arthur Dayne  (14.04.22 01:29:48) 
Sigara vb. bağımlılığının yanına bile yaklaşamaz, bağımlılık demek bile fazla olur. Ben de khve içmediğim zaman başım ağrır bir süre ama kafein de kafein diye elim ayağım titremez. O an kahveye ulaşamıyorsam da birkaç saat içinde geçer gider kahve isteği.
Abi ben kafein bağımlısıyım yeeaa mevzusu tamamen show.
Dipnot: 12 yıldır kahve sektöründe olan ve günde minimum 3-4 fincan kahve içen biriyim.
  • anatomik  (14.04.22 01:47:25) 
Kahve bağımlılık yapar evet ve sürekli içtiğinizde uykuyu açma özelliği giderek azalır. Benim de başım ağrıdığında iyi geliyor. Kahve bağımlılığımı kan değerlerimi düşürdüğü için mecburen 1,5 büyük kupaya düşürdüm. Tavsiyem giderek miktarı azaltıp bir kupaya düşürüp bunu da ayılmaya en çok ihtiyacınız olduğu zamanda içmek


  • rapisa  (14.04.22 02:05:39) 
Akşam decaf için.
Her gün 5 10 kupa filtre kahve içiyorum ben, uykumu pek açmıyor artık ama çalışırken iyi gidiyor.

  • maraz alinin sag kolu  (14.04.22 04:12:47) 
Evet var. Ama daha çok aliskanlik gibi bu sanki. ben de normalde her gün en az 1-2 büyük fincan tuketirdim. Ramazan ayı münasebetiyle oruc tutuyorum. Bu surecte ilk 3 gün yokluğunu Cok hissettirdi. Ardından azalarak ihtiyaç duygum minimize oldu. Şu an hiç aramıyorum.

Ramazan sonrası da tüketimi sınırlamayı planlıyorum. Çünkü artık güne başlayabilmek için kahve tüketmesi gereken bir bireye dönüştürmüştü neredeyse, bu da güzel bir his değil
  • nucleon  (14.04.22 04:52:00) 
Ideal olarak uyandiginizdan 60-90 dk kadar sonra ilk kahvenizi icmeniz iyi olur. Vucudunuzdaki adenosine o zamanlarda azalmis oluyormus.
Sonra da uyku saatinizi dusunup en az sekiz saat oncesinde kahve icmeyi birakmaniz gerekiyor. Yani bircok yetiskin icin saat ikiden sonra kahveyi kesmek en iyisi.

Ben de her gun 2-4 kupa arasi icerim, bagimlilik demem ama icmezsem ariyorum tabii. Ama icmeyince de olmuyorum veya kontrolumu kaybetmiyorum. Haliyle saat ikiden sonra icmiyorum. Kendimle savasmama gerek olmuyor.
  • sopiro  (14.04.22 08:38:32) 
Kahve içmeyince başım ağrıyor +1 bazen migreni tetikliyor. Ama sıkıldım ve kahve içmekten keyif almamaya başladım bir süredir. Günde bir küçük americanoya kadar azalttım. Sigarayı bırakmış insanım, kahveyi mi bırakamayacağım!

Edit: Bırakamadı.
  • kobuzchu kiz  (14.04.22 09:17:51 ~ 22.03.24 17:52:59) 
bağımlılık değil de alışkanlık oluşuyor bence de ama kötü bir şey değil. abartmadıkça kahve sağlıklı bir içecek. yani bırakmak yerine belli sınırlar içinde tüketmek mantıklı.


  • bohr atom modeli  (14.04.22 10:22:04 ~ 10:22:26) 
bağımlılık yapıyor. ben de günde 2 fincana düşürdüm. akşam 6 dan sonra ne çay ne kahve içerim çünkü içersem kesinlikle uyuyamıyorum. rahatsızlık duyuyorsanız kendinize böyle saatle sınırlama koyarsanız işe yarar diye düşünüyorum


  • windymimas  (14.04.22 10:40:32) 
Kesin çözüm sanıyorum kahve aletlerini evden yok etmek. French press, espresso makinesi artık evde ne varsa ya kırın ya da bir yakınınıza verin. Yoksa durdurmanız mümkün değil, bir anda kesin bir karar alıp bu aletleri uzaklaştırmanız lazım.


  • mungojerry  (14.04.22 14:54:16) 
bence bagimlilik, resmi bir veri varsa bilmiyorum. ben kendimi bagimli hissetmiyordum aslinda ama yaklasik iki sene once biraktim hic yoksunlugunu da hissetmedim belki de bagimlisi bile degildim lol :) cat diye biraktim hic de canim istemedi.


  • bay b  (14.04.22 15:03:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.