[]

İş yerinde düşük ücret konusunda ne yapmalı?

Merhaba arkadaşlar, 5 yılı aşkın süredir aynı işyerinde çalışıyorum. İşyerindeki çalışma ortamından ve arkadaşlarımdan memnunum ancak yoğun iş yükü ve bu iş yükünün karşılığı asla olmayan bir ücret aldığım için ayrılmayı düşündüm. Askerliğimi yapmadığım için iş aramama engel olduğundan, tecilimi bozdurup askere gitmeye karar verdim, bunu da işyerine bildirdim ve mayıs ayında askere gideceğimi, yoğunluk ve ücret düşüklüğünden dolayı da dönüşte çalışmayacağımı bildirdim. Firma ise ekstra personel alınacağını söyleyip, asker dönüşünde tekrar burada başlamam için maaşımda ciddi bir düzeltme yapılacağını söylediler. Ancak şu an için bir şey yapmdılar. Ben de ne hayır dedim ne evet dedim akışına bıraktım derken günleri kaçırdığım için Mayıs değil Ağustos'a kaldır askerliğim en erken. Sonrasında da benimle aynı sebeplerden bir personel ayrılmak istediğini ve farklı bir firmadan şimdiki maaşının %30 daha üzerinde bir teklif aldığını iletti bunun üzerine maaşına %18 civarı bir düzeltme yapıldı. Sanırım denge yaratmak için başka bir personele de daha ufak olmak üzere bir zam yapıldı. Yeni girmiş 2 personel vardı onlara bir şey yapılmadı tabi ama benim dışında kalan kıdemli herkese zam yapılmış oldu. Bundan rahatsız oldum. Kartları açık oynadığımdan ve erken davrandığımdan, bu zaten çıkacak üzerine bir de tazminatı yükselecek diye benim maaşımı ellemediler. Benim şimdi ne yapmam gerek, bundan rahatsızım ama 4 ay sonra çıkacakken de ve öyle rest çeker gibi gelmeyeceğim demişken de gidip zam istemek saçma geliyor. Temmuz'da asgari ücret vs. artsa dahi, artık 1 ay kaldığından o zaman hiç zam yapılmaz. Ama böyle keriz gibi herkes zam almışken aynı seviyede kalıp, askerden gelince düzelticez pişpişlemisine maruz kalmak sinirimi bozuyor.




 
Bence açık oynamışken yine açık oynayın, şimdi bir zam yaparsanız askerlik dönüşü devam etmek için düşünebilirim deyin. Askerlik sonrası için herhangi bir taahhüt vermeyin ama kesinlikle. Tazminatınızı alıp gidin. Dönüşteki tekliflerini uygun bulursanız girersiniz.


  • perferil  (06.04.22 12:56:58) 
Senin üstünü çizmişler gibi geldi. Ne de olsa ayrılıcam dersen git konuş bi kaybedecek bi şeyin yok.


  • mg3929  (06.04.22 14:51:12) 
kardeş askere giderken zaten tazminat alacaksın. sanan bir de zam mı yapsınlar. askere git gel zamlı işe başlarsın


  • tavish11  (06.04.22 15:08:31) 
Kimse 4 ay sonra tüm haklarını alıp çıkacak adama zam yapmaz. Siz de patron olsanız siz de yapmazsınız şimdi kendimizi kandırmayalım.

İster şirketle konuş şimdi kabul ederlerse çıkışını al, askere kadar takıl biraz kafa dinle. Ya da 3 ay daha çalış, askerden geldikten sonra kim daha iyi teklifle gelirse siz de onu değerlendirirsiniz.

Zam işi olmaz bence . Konuşsan da olmaz. Denemesi bedava.
  • Arthur Dayne  (06.04.22 15:16:10) 
@perferil ben de öyle yapmak istiyorum ama o tren kaçmış gibi hissediyorum sanki başta demediğim için.

@tavish11 & @Arthur Dayne açıkçası normalde ben de böyle düşünüyorum ama maaşım gerçekten yıllardır çok standart altı, şu an çıksam yarın %50 yukarısına iş bulurum ama işte hem tazminatımı bırakmak istemiyorum hem de askerliğin dezavantajı mevcut. firma da her yıl ek zam yapıyor ama ilk işyerim olduğu ve ilk girişte asgari ücret ile başladığım için halen düşük. şu temmuzda asgari ücrete %40 falan zam yapılsa kafa kafaya gelicez asgari ücretle. ve öyle bir şey olsa bile beni o 1 veya 2 ay asgari ücretle çalıştıracak olma ihtimalleri zoruma gidiyor.
  • furry burns  (06.04.22 15:47:15) 
Ben de işverene bu tarz zam konularında sinir olurum ama zaten 4 ay sonra tüm haklarınızı alıp gideceksiniz. İstifa etseniz zaten 2 ay ihbarınız var.

Gitmenize bir şey kalmamış, o yüzden de uğraşmamaları normal.
  • kindarfil  (07.04.22 08:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.