[]

Oversized Modası?

Bu moda niye bu kadar tuttu, nesi bu kadar sevildi, fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

Vücudu gayet düzgün insanların tüm vücut estetiğini kamufle edercesine çuval gibi giysilerle takılmasını mantığım almıyor bir türlü.

Nedir bunun sevilme olayı?

 
Kendi adıma rahatlık.


  • fotrsapka  (05.04.22 16:32:29) 
yeni urun satmalari icin donem donem yeni trendler uretmeleri lazim, olay bundan ibaret. 20 sene sonra tekrar slim fite doner, klasik.


  • hot potato  (05.04.22 16:36:22) 
ben de aynı fikirdeyim. günümüzdeki bu sjw akımının getirdiği sağlıksız beden yoktur tüm bedenler güzel ve sağlıklıdır tarzı bi obez dostu ve anti-fit akımlar var ya sanıyorum ondan ötürü birden moda oldu. yoksa hiç estetik durmuyor.


  • roket adam  (05.04.22 17:03:52) 
Fazla kilom yok gayet fit durumdayım ama kendimi bildim bileli salaş giyinmeyi tercih ederim. Yani fotrsapka +1

Geçen bir kot alayım dedim. Üst bacağım kalın, belimi uydurmak ayrı dert bir hayli ince kalıyor. Her şey skinny, ultra tight, extremely skinny. Yani tamam popülarite, pazarlama bunu gerektiriyor olabilir ama bu kadar likra da fazla sanki. Nargileci tiktokerlara döndüm deneyince. Haliyle gidip yine normal kere normal bir model bulup onu almak durumunda kaldım.
  • lüzumsuz adam  (05.04.22 17:03:57) 
Cunku dunyaya estetik borclu degiliz, vucudumuz guzelse de istedigimiz zaman istedigimiz kisilere gostermeyi genel olarak dunyaya gostermemeyi dusunebiliriz insanlik olarak. O onaya ihtiyac yoktur. Bu daha estetik gorunuyordur. vs vs

Sokakta skinny jean pantolonla hele bir de ustune nispeten kisa bir sey vs giymisseniz yurumek zor, etek giymek zor, dekolte giymek zor vs.

Bol kiyafetler daha rahat, daha az dikkat cekiyor.

Ama ben de Rihanna veya Kim Kardashian'in vs giydigi gibi sanki bir dev icin yapilmis da normal insan giymis gibi garip seviyede bol seyleri anlamiyorum, evet. Kastettiginiz oysa bana da garip geliyor. Ama bol pantolon, uzunca sweatshirt gibi seylerse cok rahat.
  • sopiro  (05.04.22 17:10:30) 
Erkeklerde de tam tersi var. Adamlar bir kot yapmış. Kota bacağım girmez. Birileri bir şeyler çıkarıyor işte.


  • dissendium  (05.04.22 17:17:25) 
Rahat ediyoruz. Ben hep bol üstler giyerdim bana erkek gibi giyiniyorsun diyip laf ederlerdi. Sonunda popülerleşti de hepimiz giyiyoruz.


  • jazzabel  (05.04.22 17:42:21) 
Kusur kapatıyor, özellikle fit değilsen. Bence bu yüzden tercih ediliyor


  • olaylar olaylar  (05.04.22 18:00:50) 
Mode bir endüstri. Sürekli birşeyler çıkarmak zorundalar. Bundan önce bazı dönemlere geri dönüşler olurdu. Mesela 90larda, 70lerin ispanyol paçaları geri gelmişti. Şimdi geri dönüş yapılacak şeyler yapıldı. Son dönem artık herşey trend. Her kesim, her model. En ciddi takımların elbiselerin altına koca koca spor ayakkabılar giymek moda. En alakasız şeyleri bir arada giyince trend oluyor. Oversize'ın da bir kullanım alanı var, mesela ben de dar ve yapışan şeyleri sevmem, ayakkabım dahil büyük alırım. Ama yorgan sarmış gibi montlar, yamuk yumuk gömlekler bunların estetik bir yanını göremiyorum. Giyimi ihtiyaç ve zevk dışı bir satın alma kalemi haline getirdiler. Şu an satılan şey kıyafet değil, imaj. O imajla görenlere mesaj veriyorsun ve bu mesajı verebilmek için para ödüyorsun aslında.


  • curukturpkokusu  (06.04.22 10:43:21) 
Kilosu olan biriyim, gocunmuyorum da 40 beden olmaktan. Ancak ben de oversize olayından nefret ediyorum ve popüler markalar ya oversize ya crop top. Oversize obez değilseniz kilolu insanda iyi durmuyor bence. Mesela popom büyük, omuzlarım geniş; tek avantajım ince bel ama oversize giyindiğimde belim de kayboluyor, iyice dikdörtgen bir şey oluyorum. Rezalet. Tamam oversize olmasın demiyorum ama 10 sweatshirtün en azından 4'ünün omuzları olması gereken yerde olsun.

Bence bu oversize dayatmasının sebebi modacılardaki cinsiyetsizlik furyası. Herkes gender fluid olsun dayatması.
  • marla is in my head  (06.04.22 12:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.