[]

Türk kahvesi yanına çikolata yerine ne yenir?

Merhaba,

Gün içerisinde düzgün beslenmeye özen gösteriyorum, 1 tane mutlaka sade türk kahvesi içiyorum ancak sağlık açısından iyi denildiği için çok severek de tüketmiyorum diyebiliriz.

2 küçük kare çikolata parçası ile birlikte tüketiyorum, çikolata yerine ne ile değiştirsem daha sağlıklı olabilir? 1 adet hurma mı yesem acaba? Tavsiyelere açığım.

Teşekkürler

 
Bro hoşuna gitmiyorsa sağlığa olumlu etkisi var diye içme yani, ayrıca sağlığa olumlu etkisi var diye bir şey de zaten yok kendine acı çektirme boş yere. Sağlıklı yaşamak böyle bir şey değil inan. Ha illa içecem diyorsan çikolata ye yani ne olacak, 2 parça çikolata yiyince kanser mi olacaksın, bu kadar mikro ölçekte düşünmek sürdürülebilir bir yöntem değil, 2 parça çikolata senin toplam alman gereken kalorinin %1'idir belki, onun dışında alacağın %99 daha önemli. Yoksa çikolata yemişsin hurma yemişsin çok önemli değil.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (05.04.22 12:18:01 ~ 12:21:58) 
Zuberin saglikli toplari


  • balpolen  (05.04.22 12:33:41) 
Yağsız %70 üzeri kakaolu zift gibi acı bitter çikolata yiyerek kombo yapabilirsin. Zararlı değil diye biliyorum bitter ama kahveden de acı :D

Bence lokum..
  • Cesario  (05.04.22 12:33:58) 
çok söylenmez ama kahvenin yanında meyve güzel gider, özellikle portakal ve elma.
ama hazır bişeler olsun, elime gelsin dersen de lokum, pişmaniye, saray helvası vs. olabilir.

  • betterdigtwo  (05.04.22 12:41:22) 
1 hurma olur 2 gunkurusu olur, 1 kucuk boy elma olur. hepsi saglikli alternatif. ama %70 ustu bitterler de cok sagliksiz degil memnunsaniz degistirmeye cok da gerek yok. ama ara ara degistirmek de iyi oluyor hem sıkılmamak hem de vucudu alistirmamak acisindan.


  • in vino veritas  (05.04.22 12:52:57) 
Hurmanın arasına fıstık ezmesi sür. Mükemmel bir şey

Züber de güzel
  • jazzabel  (05.04.22 13:43:03) 
blueberry, cranberry ve kavrulmuş fındık karışımı. ölçülü olursa tabii.


  • gabe h coud  (05.04.22 14:03:26) 
Ara öğün yapmış olmamak, vücuda durduk yere insülin salgılatmamak için hiç bir şey yemeden de içebilirsin kahveni.

Eğer gerçekten oradan alacağın kaloriye ihtiyacın yoksa hiç bir şey yememek yiyebileceğin en sağlıklı şeyden bile daha sağlıklı.
  • zimbirik  (05.04.22 14:08:33) 
kuru meyve hem tatlı olur hem sağlıklı olur. ancak her gün türk kahvesi içmenin sağlıklı olduğu nerden çıktı onu anlamadım. her gün düzenli kafein almak zararlı olabilir.


  • paintov  (05.04.22 16:45:35) 
Sağlıklı gıdaları hayatımıza almakta elbette fayda var ama herşeyi de sırf sağlıklı diye zorla hayatımıza katmanın anlamı yok. Bence bunu yapmak bir noktada stres bile oluşturabilir.

Bazı şeyler keyif için tüketilir. Kahve içmek rahatlatıcı bir etki yaratıyor ve insanın kendini ödüllendirmesi için içtiği içeceklerden birisi. Sağlık için tavsiye veremem ama illa ki istiyorsanız badem ezmesi deneyin. Onda da şeker vardır ama 1 tane şekerlemeden de birşey olmaz bence. Bence en güzeli kahve, krema likörü ile Türk kahvesi. Özellikle şekersiz kahve ve baileys çok güzel gidiyor. İnanın onları içmenin getireceği rahatlık sizin sağlığınıza daha fazla katkı sağlayacaktır.
  • burka  (05.04.22 17:12:55) 
Minik, sert, çifte k lokum


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (05.04.22 19:17:51) 
bitter cikolata +1. kakao epey saglikli bisey (bkz: triptofan, serotonin). ayrica findikli fistikli olanlardan yerseniz, ya da yaninda 3-5 findik fistik yerseniz kan sekeriniz de ziplamaz, zarar vermis olmazsiniz kendinize. ayrica cok guzel keyif aci kahvenin yaninda, bitter cikolatanin tadi sekerli geliyor, dengeliyorlar birbirini.


  • taurina  (05.04.22 20:23:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.